Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie td

kojot55

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam mały problem. Nie wiem jaką linie td wybrac amerykanskimi grałem do hellcata niezbyt mi do gustu przypadły . Francuskie z tego co słyszałem są świetne .Niemieckie mam do hetzera a rosyjskie nieruszone . Jaką linie wybrać ?? Podajcie wady i zalety :)

Z góry dziekuje za pomoc .

Opublikowano

francuz 10 ma magazynek, niemieckie (które sam robie) sredni pancerz dobry dmg dobry reload, rosyjskich tez nie ruszalem ale zawsze bez problemu je rozwalam, angolskie do dupy :)

Opublikowano

Oj juri. Nie zgodze się. Jeżeli mówisz o X to francuz jest bardzo dobry. Niemiecki MA pancerz i dmg, ale płaci mobilnością. Moim zdaniem warte uwagi jest Object 268 oraz T110E3/4.

Opublikowano

Francuzy fajne od 8 tieru. Twarde, dobry dmg na minutę, mobilne.

Niemieckie są wolne, ciężkie, bardzo twarde z dobrym dmg na hita. Mało mobilne

Amerykańskie, szybkie, bez pancerza, dobry dmg na minutę do 7 tieru. Potem T28 i T95 ciężkie wolne kloce z pancerzem i bez mobilnosci.

Brytyjskie, nie zbyt je znam. Wiem tylko że tier 10 sieje pogrom i tyle.

7yoDoas.png

Opublikowano

@up Hmm, wiesz że istnieje coś takiego jak edytuj ?

Co do tematu wypowiem się czym grałem więc, brytole jak dojdziesz do at 2 zaczyna się zabawa dobre pancerniaczki z weakspotami jak Up pisał, dużą zaletą jest szybkostrzelność i penetracja . Propos dyszki mam dopiero 60 bitew na FV 215b (183) i jestem zadowolony że nie wiem, czołg niestety wymaga złotych pocisków z którymi nigdy nie będziesz w stanie trafiając nie zadać obrażeń. Odbić też po trafi nie dużo i bez szału ale zawsze to coś.

Co do amerykanów do 7 mobilne, średni pancerz, średnie działka, od 8 gruby pancerz, b.dobre działa , mobilność poniżej średniej, jedynie X są w miarę mobilne .

"...przeważnie zachowuje się rozważnie ... "

Opublikowano

polecam ci niemieckie niszczary ponieważ sam mam już ferdinanda i jest świetny czołg . a jagdtiger to pewnie sama przyjemnośc chyba . tylko ze dolna płyta banalna bo czesto sie tam silnik psuje oraz podpala .

Opublikowano

niemieckie dobre od początku do końca drzewka. sowiet za dmg placi reloadem i celownością. amerykańskie to wysokie tiery są tylko typowymi niszczycielami. angole lipa B) O francuzach nie mam pojęcia.

09071535498836998897.png

Opublikowano

Ja szczerze mówiąc polecam ci i Francję i Radzieckie td. Object naprawde niszczy, Foch stackowe działo, pancerz pod kątem i trudno przebić.
Ja ci polecam najbardziej Francję ze względu na FOCH 155

Sometimes to find what you're searching for you have to change the way you look

Sygnatura MPC.png

Opublikowano

niemieckie dobre od początku do końca drzewka. sowiet za dmg placi reloadem i celownością. amerykańskie to wysokie tiery są tylko typowymi niszczycielami. angole lipa B) O francuzach nie mam pojęcia.

Grałeś kiedyś w tą grę?

"niemcy dobrzy od początku do końca a sowieci za dmg płacą reloadem i celnością"

szczególnie, że mają większą celność, mniejszy dmg i szybciej przeładowują...

Angole lipa?

Chyba do 4go tieru... dalej AT-2 ma OP pancerz, dalej są cycki i zajebisty pancerz, Tortoise ma OP działo i dobry pancerz (na odległość bo weakspoty) , FV 215b 183 jezdzi sie na goldzie i sieje spustoszenie, jest dosc mobilny i ma wiezyczke z mozliwoscia obrotu jakichś 35 stopni.

Francuzy od 7 tieru to jest bajka.

Dobre działo, mobilność i pancerz.

10t Foch ma magazynek, którym biję po 700 jednym strzałem.

Nawet ARL V39 jest zajebisty... dość mobilny, działo z 212 penetracji i ma dobry dmg.

shoob.png

Opublikowano

Grałeś kiedyś w tą grę?

"niemcy dobrzy od początku do końca a sowieci za dmg płacą reloadem i celnością"

szczególnie, że mają większą celność, mniejszy dmg i szybciej przeładowują...

Niemcy mają bardzo dobrą celność oraz reload, pomijając X. Owszem nie są mobilni, ale są znakomite do stania w krzaczorach. Jeżeli chodzi o dmg to jest różnie. Generalnie rosyjskie maszyny mają bardzo dobry dmg np. Obj.704, jednakże są to dosyć miękkie maszyny porównując do Jagdtiger-a, który po schowaniu dolnej płyty, z -set metrów jest cięższym orzechem do zgryzienia :)

Opublikowano

Angole lipa?

Chyba do 4go tieru... dalej AT-2 ma OP pancerz, dalej są cycki i zajebisty pancerz, Tortoise ma OP działo i dobry pancerz (na odległość bo weakspoty) , FV 215b 183 jezdzi sie na goldzie i sieje spustoszenie, jest dosc mobilny i ma wiezyczke z mozliwoscia obrotu jakichś 35 stopni.

znalazł sie master op. Grałem AT-kami i dla mnie to po prostu gówno. Tortoise jest dobry i co z tego. Jak mam sie męczyc przez AT-ki zeby wbic tylko torta to czapa. Dla mnie to gówno i tyle, moze dla ciebie są dobre, i chuj mnie to, wyrażam swoją opinie i jak chcesz sie sadzic to krzyżyk u góry. Poza tym jak gram 5 tierkiem zeby troche hajsu ściągnąć i widze jak AT-2 wjezdza sobie w pierwszą linie to mi sie śmiać chce. Co z tego ze ma 203mm jak w pierwszej lini wchodzi wszystko na właz i zanim killnie cos swoim działkiem 75 dmg to dawno sie zamieni w kupke złomu :) a na 3 linie jak typowe td ma chujowe dzialo.

09071535498836998897.png

Opublikowano

znalazł sie master op. Grałem AT-kami i dla mnie to po prostu gówno. Tortoise jest dobry i co z tego. Jak mam sie męczyc przez AT-ki zeby wbic tylko torta to czapa. Dla mnie to gówno i tyle, moze dla ciebie są dobre, i chuj mnie to, wyrażam swoją opinie i jak chcesz sie sadzic to krzyżyk u góry. Poza tym jak gram 5 tierkiem zeby troche hajsu ściągnąć i widze jak AT-2 wjezdza sobie w pierwszą linie to mi sie śmiać chce. Co z tego ze ma 203mm jak w pierwszej lini wchodzi wszystko na właz i zanim killnie cos swoim działkiem 75 dmg to dawno sie zamieni w kupke złomu :) a na 3 linie jak typowe td ma chujowe dzialo.

Nie grałeś to sie nie wypowiadaj .

Ja poleca amerykańskie td tylko wybrac czy e3 lub e4 i jazda .

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Chyba napisałem

Grałem AT-kami

Learn To Read baby.

09071535498836998897.png

Opublikowano

Nie kłócić się ...

Każdy td ma inny styl gry.

Jedni wolą jadzie, a inni e3, e4 itp.

MI przypadł do gusty francuskie td, bardzo dobry pancerz ( od 8 tieru ), mobilne i magazynek na 10 t.

Musisz sam zdecydować, które wolisz :)

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

francuz najszybciej strzelajacy td dosc dobry pancerz czesto na cw brany(cały magazynek e100 potrafi rozealic) ruskie najwiekszy dmg/min czesto odbija niemcy dobre działo pancerz amerykance dobre działo gruby pancerz wlk brytania dobry dmg pancerZ wieży najwolniej ładujacy td

mowa o 10t

mowa o 10 t :p

Opublikowano

amerykańska linnie TD ratuje tylko hellcat ktory ma świetną mobilność i najlepszy dmg/m na swoim tierze

Jeśli mowa o wyższych tierach , polecam rosyjskie TDki - po patchu 8.6 ich celność bardzo wzrosła, więc linnia 152 przyniesie kupe frajdy duże cyferki i sporo kasy

za francuzami nie przesadzam - większość z nich ma wielki wystający peryskop, na którym zmieścił by sie napis - "strzelaj tutaj"

Opublikowano

ale hetzer to najlepszy TD z niskich tierów.... co walke mam na nim specjaliste, a rekordowo zdobyłem nim 12 fragów - niemal każdy czołg jest w stanie zdjąć na 1-2 strzaly, jest dość celny, jak na taki kaliber i ma niezłe camo. ostatnio w 7 walk zdobyłem 30 fragów potrzebne do eventu :]

Opublikowano

ale hetzer to najlepszy TD z niskich tierów.... co walke mam na nim specjaliste, a rekordowo zdobyłem nim 12 fragów - niemal każdy czołg jest w stanie zdjąć na 1-2 strzaly, jest dość celny, jak na taki kaliber i ma niezłe camo. ostatnio w 7 walk zdobyłem 30 fragów potrzebne do eventu :]

Wiesz to już kwestia gustu, stylu gry.

Dla jednego ten czołg to katorga, dla drugiego marzenie.

Mi Hetzer nie przypadł do gustu i grało mi się nim źle.

Prawdę mówiąc był on powodem chwilowego porzucenia przeze mnie linii td niemieckich przez jakiś czas :P

Opublikowano

amerykańska linnie TD ratuje tylko hellcat ktory ma świetną

mobilność i najlepszy dmg/m na swoim tierze

Jeśli mowa o wyższych tierach , polecam rosyjskie TDki - po patchu

8.6 ich celność bardzo wzrosła, więc linnia 152 przyniesie kupe

frajdy duże cyferki i sporo kasy...

Ci do Kociaka zgadzam sie w 100%. Jesli ktos lubi grac szybko i mocno, to Kotek jak i jego poprzednik T-49 spelnia jego oczekiwania :)

Co do TD made in ZSRR, faktycznie celnosc lekko wzrosla ale... no wlasnie ale. Ceknosc celnoscia ale wg. mnie zaczelo bardziej dingac (nawet goldami) i wiecej za 0. Nie wiem, moje WR (na TD: su100 i su152) po patchu polecialo na leb :( A moze przestalem umiec grac w WoTa ;)

test

Opublikowano

Wiesz to już kwestia gustu, stylu gry.

Dla jednego ten czołg to katorga, dla drugiego marzenie.

Mi Hetzer nie przypadł do gustu i grało mi się nim źle.

Prawdę mówiąc był on powodem chwilowego porzucenia przeze mnie linii td niemieckich przez jakiś czas :P

Ja rozumiem jakby to był amx40.. ale czolg szybki mobilny z genialnym dzialem i dobrym pancerzem? :D jego 2 jedyne wady to beznadziejny kąt obrotu działa i ślepota :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...