Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Kupno]Nowy komputer do 2200zł

specnaz.exe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zamawiam składanego kompa za 2000 zł, jego parametry to 6 GB RAM, procesor AMD 6-rdzeniowy 3.3, Karta graficzna GeForce (nie wiem jaki model) 1 GB, pojemnośc dysku 500 GB oraz Windows 7. Na ile mi taki komp starczy i czy na obecne czasy jest dobry czy raczej mierny i na jakich detalach pogram sobie w np. Fifa 13, Pes 13 itp. ( z tych nowszych). Pozdrawiam.

Opublikowano

Widzę gotowiec z allegro.Nie kupuj go

Będzie naprawdę słaby i do tego zasilacz bomba :E

Za 2000zł zaraz coś złożę.

graphic.png

Opublikowano

Odwołaj to zamówienie jeśli jeszcze możesz. Patrząc na procesor i tą ''niewiadomą'' kartę graficzną nieźle wdepnąłeś.

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

Nie kupowałem na Allegro, skorzystałem ze sklepu komputerowego z mojego miasta, powiedziałem im cene, że do 2 tys a gościu mi powiedział jakiego może skleić.

Opublikowano

Dzwoniłem, oto modele:
Płyta główna: ASUS M5A78LMLX3
Pamięc RAM: Good RAM DDR 3

Procesor: AMD X6 R6300

Karta graf: GeFroce 630 1 GB

Dysk Twardy: Stigejt
Napęd: Samsung

Za drobne błędy przepraszam bo przez telefon rozmawiałem a nie na źywo

Opublikowano

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=77287&s=75028&s=70536&s=62734&s=73693&s=15240&s=72175&s=77392&s=78215

Tu moja propozycja. Trochę za budżet, ale wsadziłem płytę główną z lepszym chipsetem, dużo lepsze RAM'y i obudowę z o wiele lepszym cable management'em (uporządkowanie kabli).

@UP

I on za guano to chce 2000zł? Mój zestaw albo Haitz'a jest o wiele lepszy.

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

@specnaz.exe

To co ci dalo to typowe gówno - to samo co byś kupił na allegro. Na tej karcie na pewno nie zagrasz w nowe gry na detalach wyższych niż low.

Ogólnie cały ten komputer jest słabiutki - procesor, który nadaje się tylko do o/c z płytą główną, która nie umożliwi o/c...

Opublikowano

Bierz to

http://www.morele.net/inventory/info/cjYYJb/ 

do tego usługa złożenia kompa

- http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-266770

i kod na złożenie za 1zł + darmową wysyłkę kurierską - W3FHN58JFW asdasdasdp.png

Komentarz do zestawu: Jest to zestaw bez potencjału o/c, który umożliwi grę w najnowsze gry na wysokich/ultra detalach(testowałem u siebie to na ultra CoD BO2, MoH Warfighter itp.)

Opublikowano

@specnaz

Dałem Ci już zestaw za 2,1tys. Dobra obudowa z świetnym ułożeniem kabli, fabrycznie podkręcona GTX650Ti, lepsze RAM'y z dobrymi timingami. ;)

Opublikowano

To którego z tych trzech wybrać?:

Mój jest za największą cene, tym samym jest lepszy od pozostałych ;P

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Łap : http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=70215&s=73693&s=56456&s=76662&s=73501&s=70416&s=77392&s=63363

W sumie podobny jak zestawy wyżej, ale masz tutaj dobrze dobrane podzespoły tzn. Zestaw wyżej ma na siłe wepchaną 660 kosztem innych podzespołów, czego nie preferuje, ale wybierzesz który będziesz chciał.

Może i grafika jest trochę słabsza niż ten Gtx, ale można ją bardzo ładnie wykręcić i niezłym przyrostem mocy. Deus 500W umożliwi wymianę podzespołów w przyszości, pełnowymiarowa płyta ATX z bardzo dobrym jakościowo dzwiękiem ( w zestawach wyżej masz mniejszą, osobiście nie lubie upychać do dobrej obudowy małych podzespołów , potem wszystko jest w ścisku i wygląda to nijak. ). Jest trochę ponad budżęt, ale jak ci nie potrzebna to możesz wywalić nagrywarkę.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Powiem tak, zły nie jest, ale masz 650ti boost za 620zł, a w cenie 599 jest 7850 od msi z możliwością ładnego OC . Obudowe zmień na m23, jest chyba 20zł droższa, a jak nie możesz dołożyć to ujdzie.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Ja nawet włożyłem gtx660, więc nie wiem czy jest sens brać 650ti.. A free złożenie i dostawe masz u mnie w sygnie ;d

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

W pierwszym jest lepsza karta graficzna, troszke słabszy ram ale i tak różnicy nie odczujesz, zasilacz tańszy ale spokojnie uciągnie platforme, no i lepsza obudowa. Mowa o 1 zestawie. Ja bym go brał ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...