Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft

B3DB0Y

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o tej grze?

Wg. mnie to do wersji 1.6 było spoko potem już tego za dużo zrobili i zrobił się jeden wielki burdel, ale mniejsza o to nie po to założyłem temat.

Chodzi mi o "Dzieci majnkrafta" czyli takie które nagrywają w wieku 10 lat vlogi kręcone kotletem i obrabiane paintem lub jeszcze poradniki na yt których jest multum o tym samym każdy zgapiony od innego. Inna sytuacja, znam osobę która całkowicie uzależniła się od tej gry tzw. lepiej do niego nie podchodzić gdy gra bo może być niebezpieczny siedzi 24h przed komputerem stawiając klocki w tej dupiatej grze.

Dzięki właśnie takim grom nie ma nikogo na podwórkach (może tylko u mnie taka sytuacja) co wyjdę to nie ma nikogo na zewnątrz , nie ma z kim pokopać piłki itp. kiedyś (usłyszałem od kogoś) gdy wyszło się na zewnątrz to zawsze ktoś znajomy stał , można było pogadać pobawić się, a teraz? wszyscy przesiadują przed komputerem. Gdy pojechałem do kolegi zajęło mi 3h żeby go wyciągnąć z domu aby odszedł od komputera na marne 10 minut, więcej nie wytrzymał :/

Dla mnie takie coś to jest już choroba jak alkohol,narkotyki nie mówiąc o skutkach ubocznych (Okulary, krzywy kręgosłup,otyłość)

Opublikowano

Co do twojego problemu radzę ci zmienić towarzystwo, bo to jakieś lamy, a z kim się zadajesz takim się stajesz ;)

Minecraft był sprytnym pomysłem gierki o takim potencjale i o takich małych wymaganiach, stąd ten cały sukces i nic dziwnego, że jest to takie popularne pykać w tą giere

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

Opublikowano

To zwykła gra. Przyznam, że czasem wciąga, ale żeby grać w nią 24/7... Co tam do roboty jest fajnego? Nic, tylko klocki i słaba grafika.

A co do 10 latków to nie dziwię się, że w to grają. Jak na ich wiek to dobra gra pod względem kreatywności.(bez urazy dla starszych graczy)

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Mi się już znudził Minecraft. Nie wiem co można tam robić siedząc 24/7 codziennie przez całe wakacje. Kiedyś były zakazy na podwórko (rodzice mi opowiadali), a teraz się wygania na siłę choć i tak niektórych się już nie da.

Opublikowano

Ja czasem zagram 1h na craft bros, minestrike, mc-war i na tym od hide and seek :)

Ale 24/7?!?!

Czasem jak po brata do podstawówki wchodziłem to słyszałem:

Ej a "Min craft blo" wstawił nowy film.

Jak wrócisz do domu to włącz serwer

...no a tam za rogiem był "crepr" i wybuchł.

Przesada.

Tenczowa sygnatura

Opublikowano

Czasami powinna być awaria żeby dzieci minecraft'a odeszły od komputera i wyszli na dwór do kolegów lub koleżanek a nie cały czas siedzieć na kompie i grać tą głupią gre i stawiać klocki :D

Opublikowano

Przestałem grać w ta grę, miała urok i ambicje.. jednak zrobili z niej straszne MMORPG. Na serwerach przeciętna wieku to 10-12 lat, nie da się w spokoju pograć. Serwery są bardzo słabe a grywalność niska. Najlepiej było jak jeszcze minecraft nosił wersję beta. Zapomniałem dodać, że cały internet i youtube jest zasyfiony tym, większość let's playów i "poradników" to byle co - byle by była kasa, a dzieci (no bez urazy, ale większość oglądających osób kanały typu : minecraftblow, rezi, delti, nilux, penguin czy 1000 innych jutjuberów to są po prostu dzieci). Już pominę fakt, że Ci youtuberzy nagrywają TYLKO I WYŁĄCZNIE dla pieniędzy i mają widzów gdzieś, nagrywają byle syf, byle powiedzieć jakiegoś suchara i dostać kilka tysięcy łapek po czym odebrać kase z adsense.

competitions,proportional,456,186,ae69273f781081fad30de7cb58bd4280.png

Opublikowano

Porażka...

Dzieciaki zapomniały całkowicie co to ortografia albo realne życie..

Wbijam na serwer i co widzę: "Hcesz byc mojom curekczol?" o.O

Masakra.. Dziecko co do 1-2 gim idzie i takie błędy.. Jeszcze zachowanie.. Powiesz coś inteligentnego to już słyszysz tekst: "Ogarnij się"..

MC powinien mieć weryfikacje wiekową jakąś.

Opublikowano

MineCraft na początku był fajny, lecz teraz jest to po prostu gra RPG.

Krok po kroku staje się grą RPG, sam nie zagłębiam się w nią od strony "grywalnej" tylko

bardziej tworzenie serwerów. Według mnie MC był najlepszy do wersji ok. Alpha.

Wtedy to był prawdziwy MineCraft, taki jaki powinien być. ;)

Opublikowano

Boże, widzisz i nie grzmisz -.-
Przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś i się zastanów...

Co z tego, że dzieci nagrywają gówniane filmiki? Powiedz mi, co z tego?
Zaśmiecają YT? YT było, jest i będzie zaśmiecane przez masę gównianych let's playów, challange (bo to takie mooooodne), filmików bez sensu (jak napierdalanie się ludzi pod sklepem) itd.

Twój znajomy się uzależnił? Pozwij ekipę Mojang!!!!!
To jest tylko i jedynie jego wybór w co gra i ile czasu gra. Minecraft wciąga, ale jak się jest normalnym człowiekiem, to się potrafi odejść od komputera i wyjść na dwór.

Nie ma nikogo na zewnątrz? O jak mi przykro, nie masz się z kim bawić?
Pier**** głupoty człowieku, "Nikt nie wychodzi na dwór, wszyscy grAJOM w Minecrafta, OŁNOŁ!!!". Przecież to jest żałosne. Żebyś wiedział, jak ja się śmieję teraz, czytając to, że ludzi nie ma na podwórku bo grają w minecrafta xD
Taak, teraz większość ludzi siedzi przed komputerem, ale nie znaczy, że przed minecraftem. Zrozum, że to jest XXI wiek, technologia poszła na przód i ludzie siedzą przed komputerami, bardzo mi przykro.

Gówno kogo obchodzi twój kolega, który z tego co piszesz, jest uzależniony od komputera.

Można to porównać do alkoholu i narkotyków, bo od tych rzeczy również się można uzależnić, tak jak od komputera. I skutki uboczne też są.

Oto moje zdanie, ciekawe czy przeczyta ktoś, bo pewnie się nikomu nie chce.

Opublikowano

ja uważam że minecraft jest coraz lepszy no czasem są gorsze update'y ale co poradzić ale w końcu coś trzeba robić a nie tylko budować piecyki trzeba dodawać coś nowego bez tego mc znudziłby się po paru dniach

Opublikowano

Zapraszam na fajny serwer minecraft SkyBlock non-premium non-hamachi dedyk 24h

ip: worldplanet.yfun.pl

Miła administracja, bardzo tanio: vip za 3 zl

Spierdalaj stąd -.- Jebany chuj reklamuje zjebany serwer który i tak padnie po 1 miesiącu :)

Opublikowano

Nie tyle co weryfikacje wiekową, tylko jakiś test na IQ, ortografię itp. ;) U mnie w okolicy biegają sami chłopacy w wieku 5-10 lat, no, czyli towarzystwo nie za bardzo dla mnie. Koledzy z klasy ''rozłożyli'' się na taki sposób: jeden maniaczy w WoTa z tatą i wujkiem, dwóch nonstop gra w BF3, dwóch w Minecrafta, jeden w metina, jeden w cabala i dwóch w symulator farmy (dfq?). Ja sam też teraz dużo siedzę w domu, no bo co? Cały czas chodzić z dziewczynami to nie to samo co z kolegami. :)

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

Tez dosc sporo przesiaduje przed komputerem po pare godzin, ale to nie tylko gry. Zeby sie dostac do lepszej szkoly trzeba cos umiec, a jak wszyscy wiemy szkola raczej nas tego nie nauczy ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...