Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Link do werbowania.

Ketrix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. A więc tak, zacząłem sobie grać na PL (solar) surką WP, na początek zrobiłem konto dla buffa, następnie z niego linkiem polecającym głowną postać. No i tak dopiero teraz się skapłem, że buffa mogłem też zrobić z jakiegoś linku aby mieć na nim tego PD na 3h i butki :/

Dlatego teraz myślę, czy nie zrobić z głównego konta, buffa. Wtedy będzie miał on butki i PD.

Ale zastanawiam się nad tym ponieważ polecając z buffa, moja głowna postać wbijając lvl np. 70, buff dostanie PD na 10 (co bardzo ułatwi np. exp jego do groty). Ale za to jak bym sobie polecił z głownego konta buffa, dostane na głowną postać 10h PD.

Dla osoby zapraszającej (Werbownika) - Czyli głowna postać 
Poziom 30 -> Cukier dla Konia 
Poziom 40 -> Pierścień Języka 
Poziom 50 -> Pierścień Doświadczenia (czas trwania: 3 godziny) 
Poziom 60 -> Rękawica Złodzieja (czas trwania: 10 godzin) 
Poziom 70 -> Pierścień Doświadczenia (czas trwania: 10 godzin) 
Poziom 80 -> 10x Marmur Błogosławieństwa 
Poziom 90 -> 4x Wzmocnienie Przedmiotu  i 4x Zaczarowanie Przedmiotu 

źródło  :  oficjalne forum mt2PL

Moje pytanie brzmi, czy bardziej opłacalne będzie zostawienie tego tak jak jest czyli, że buff, werbuje głowną postać (i tym samym na niego idą PD itp)
Czy lepiej, z głownego konta polecić buffa (tym samym wbijając lvl na buffie, dostajemy np. PD na głowną postać ?

Opublikowano

Lepiej PD 10h na główną postać.

Buffa to zawsze mozesz gdzieś z gildii pożyczyć ,a na główna postać taki PD by się przydał.

58121063168705213211.png

Opublikowano

W przypadku linku werbującego nagrody są dwustronne (dostaje je konto zwerbowane i werbujące). W tym więcej ich oczywiście dostaje konto zwerbowane (1lv - Pierścień PD 3h, po jakimś czasie Buty Wiatru i potem co 10lv jakąś nagrodę). Konto werbujące dostaje nagrody dopiero wtedy gdy jakaś postać (nieważne jaka) na koncie zwerbowanym osiąga 30lv a potem co 10lv tej postaci. Nagrody, które wypisałeś nie wiem czy są aktualne ale dotyczą konta werbującego. Ja mimo, że mniej mi się to opłaca korzystam z linku, w którym nagrody są jednostronne (www.metin2.pl/landing).

Moim zdaniem najbardziej tobie się opłaca:

Zrobić buffa z tego linku (www.metin2.pl/landing) i wtedy otrzymasz nagrody dla konta zwerbowanego. (w tym PD na 3h),

a główną postać z linka skopiowanego z konta buffa czyli, że po landing coś tam jeszcze będzie pisało i wtedy na 60lv otrzymasz PD na 10h.

Opublikowano

W przypadku linku werbującego nagrody są dwustronne (dostaje je konto zwerbowane i werbujące). W tym więcej ich oczywiście dostaje konto zwerbowane (1lv - Pierścień PD 3h, po jakimś czasie Buty Wiatru i potem co 10lv jakąś nagrodę). Konto werbujące dostaje nagrody dopiero wtedy gdy jakaś postać (nieważne jaka) na koncie zwerbowanym osiąga 30lv a potem co 10lv tej postaci. Nagrody, które wypisałeś nie wiem czy są aktualne ale dotyczą konta werbującego. Ja mimo, że mniej mi się to opłaca korzystam z linku, w którym nagrody są jednostronne (www.metin2.pl/landing).

Moim zdaniem najbardziej tobie się opłaca:

Zrobić buffa z tego linku (www.metin2.pl/landing) i wtedy otrzymasz nagrody dla konta zwerbowanego. (w tym PD na 3h),

a główną postać z linka skopiowanego z konta buffa czyli, że po landing coś tam jeszcze będzie pisało i wtedy na 60lv otrzymasz PD na 10h.

Wiem na jakiej zasadzie to działa. I ja właśnie zmaściłem, bo nie zrobiłem buffa z żadnego linku, tylko normalnie a następnie z tego konta głowną postać, w sumie dużo nie tracę bo tylko PD na 3h i butki wiatru (no ale zawsze coś) i moje pytanie brzmiało czy zostawić tak jak jest, że gdy głowna postać będzie wbijała lvl to buff dostanie PD na 10 (między innymi) czy zrobić z głownego konta buffa i tym samym wbijajać lvl na buffie, dostaje (między innymi) Pd na 10h na głownego chara.

Zostawię chyba tak jak jest, nie będę nic zmieniał ale możecie pisać co Wy byście w tym przypadku wybrali :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...