Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Sprzęt dobry mało FPS

xNiqqs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mój problem jest następujący nierozumiem mojego komputera
gdyż sprzęt [ wymienie niżej ] jest bardzo dobry [ tak sądze ] gram
sobie w gierki i denerwuje mnie to że gra nie jest płynna [ jedynie
League of Legends i te słabsze gry ] , Gra typu Battlefield 3 wyciąga
na moim pc 20-25 FPS -.- , gra DEADz , która nie jest zbytnio wymagająca
na moim PC wyciąga 13 FPS , z skypem , a z muzyką na eskploratorze 7 -
10 FPS , wkurza mnie to że moji przyjaciele mają słabsze PC'ty a mają powyżej 20 FPS , komputer jest wyczyszczony
MAM TYLKO GRY LEAGUE OF LEGENDS DEADZ I BATTLEFIELD 3, COMBAT ARMS ,
DOFUS, MINECRAFT , pare zdjęć , muzyki i programy potrzebne typu
CCleaner , DirectX , Adobe Flash Air ,Skype ,Origin , .

Niekarać mnie tu za ortografie bardzo prosze...

Jestem
troche zielony w moim sprzęcie[ wrzuce na spoilerze opis z ''Everest
Home Edition'' ] ponieważ składał go zawodowy Informatyk za PC
zapłaciłem 1500 Zł i oddałem stary PC warty z 1000 zł max ,

Parametry PC :

Komputer LOGIC .

-PROCESOR ; Pentium Intel Core i5 E5800 , 3.20 . 3.20 GHz

-Karta Graficzna : 1 GB

-RAM : 8GB DDR 3 1333 , DUAL , 4 GB , 4 GB

-1 DYSK : 244 - 143 GB WOLNYCH

-2 DYSK : 221 - 203 GB WOLNYCH

-Zasilacz: 230 V , ATX 12v 2.2 COMPATIBLE , LOGIC .

- Karta Główna : AsR0CK G41-VS3

-System - Windows 7 PRO .

To chyba tyle Neta mam dobrego z dobrafirma.com , 10 MB ,

Komputer czyściłem CCleanerem , ODKURZAŁEM GO , Skanowałem Antyvirusem Microsoft Security Essentials wykryło 0 wirusów ] Defragmentacje były 2 już dalej nic...

JESTEM BEZSILNY WOBEC TEGO PC'ta !

Everest Raport.txt

Opublikowano

Karta graficzna 1GB?

Myśle że jest to spowodowane tym ze jest ona Zintegrowana.

Intel Atom N450 1,6 ghz

Intel Graphics Media Accelerator 3150

HDD 250 GB

RAM 1GB

Opublikowano

Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak "Pentium Intel Core i5 E5800 , 3.20 . 3.20 GHz". Po drugie karta graficzna 1GB to za mało podaj konkretny model karty. Zasilacz od razu do wymiany. Jeśli ten procesor to intel pentium E5800 to się nie dziw że lepsze gry nie działają bo to nie jest za mocny procesor.

Opublikowano

Karta graficzna 1GB?

Myśle że jest to spowodowane tym ze jest ona Zintegrowana.

Pamięć VRAM nie ma nic do wydajności GPU

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Pamięć VRAM nie ma nic do wydajności GPU

Chodziło oto że nie podał modelu karty tylko pamięc.... <_<

Intel Atom N450 1,6 ghz

HDD 250 GB

RAM 1GB

Opublikowano

Mówiłem że jestem zielony co do tych spraw . gdzie to spradzić model KARTY GRAFICZNEJ ? ;_; , przepraszam za moje niedoświadczenie co do tych spraw :p

Jak masz słabą karte graficzną to co się dziwić?

Zresztą mój kumpel ma idealnie taką sama karte graficzną i słabszy procesor minimalnie a ma na Deadz po 20+ fps :)

Opublikowano

Zawodowy informatyk i zasilacz LOGIC ^.-

BF3 chodzi tak bo : na singlu zapewne wysiada karta graficzna, a na multi procesor.

20FPS+ to nadal stopień niegrywalny... no chyba, że lubisz te pokazy slajdów. Pan informatyk zwyczajnie wcisnąć Ci liczby zamiast wydajności. Norma.

//Teraz patrzę na Twoją sygnę i :

1. Jakim cudem masz i5 pod 775 ?

2. Zasilacz to w końcu LOGIC czy VOlcano ?

3. Jesli ta karta to 560Ti, to... JAK TY WŁOŻYŁEŚ TEN PROCESOR W TO MOBO ?! WTF?!

RENG DENG DENG !

Opublikowano

Już mam : Karta Graficzna : Ge Force GT 430

Zawodowy informatyk i zasilacz LOGIC ^.-

BF3 chodzi tak bo : na singlu zapewne wysiada karta graficzna, a na multi procesor.

20FPS+ to nadal stopień niegrywalny... no chyba, że lubisz te pokazy slajdów. Pan informatyk zwyczajnie wcisnąć Ci liczby zamiast wydajności. Norma.

//Teraz patrzę na Twoją sygnę i :

1. Jakim cudem masz i5 pod 775 ?

2. Zasilacz to w końcu LOGIC czy VOlcano ?

3. Jesli ta karta to 560Ti, to... JAK TY WŁOŻYŁEŚ TEN PROCESOR W TO MOBO ?! WTF?!

RENG DENG DENG !

weż mi tu nie WTF'uj , to pod Postami to opis 2'iego PC'ta ogarze. aktualnie nie jestem w polsce..

Opublikowano

Czyli sprawa chyba wyjaśniona. Za słaby sprzęt. Jedyne, co na ten moment mogę Ci polecić to downgrade sterowników to np. 285.62.

A, co to za sprzęt w sygnaturce ? Widać ktoś się chciał pochwalić sprzętem i cosik mu nie wyszło ^.o

Opis drugiego PC-ta, gdzie procek pod 775 (pomijając, że taki nie istnieje) wchodzi płyte z socketem pod 1155.

I czemu nie grasz na tym sprzęcie ? Przecież (pomijając unikatowy procesor) chodziłoby o wiele lepiej...

Opublikowano

weż mi tu nie WTF'uj , to pod Postami to opis 2'iego PC'ta ogarze. aktualnie nie jestem w polsce..

uuu kiepsko

Intel Atom N450 1,6 ghz

HDD 250 GB

RAM 1GB

Opublikowano

Czyli sprawa chyba wyjaśniona. Za słaby sprzęt. Jedyne, co na ten moment mogę Ci polecić to downgrade sterowników to np. 285.62.

A, co to za sprzęt w sygnaturce ? Widać ktoś się chciał pochwalić sprzętem i cosik mu nie wyszło ^.o

Opis drugiego PC-ta, gdzie procek pod 775 (pomijając, że taki nie istnieje) wchodzi płyte z socketem pod 1155.

I czemu nie grasz na tym sprzęcie ? Przecież (pomijając unikatowy procesor) chodziłoby o wiele lepiej...

Pisałem jestem za granicą

Procek taki istnieje typowo intel core Quad 6600 pod socket 775 :) w Sygnaturce było pare błędów :)

. dziękuje za pomoc . Stery pobrane zobaczymy czy cokolwiek pomoże . trza zarobić na nowego Pc'ta ^ ^ , Dajcie może jakiś link do dobrego pc'ta do 3000 zł .

Pozdrawiam !

Opublikowano

Nie kupuj ani tego co podał TheBall0n ani tego co ty znalazłeś. Nie kupuje się gotowców z allegro. Zobacz temat z propozycjami zestawów w różnych cenach i z tego coś wybierz. A przynajmniej nie kupuj takiego gotowca.

Opublikowano

@UP

Nie opowiadaj głupot... Komputer jednym słowem gniot. Zasilacz zapewne słaby, 650 jest bardzo słaba, o obudowie nie wspominam.

W tym budżecie można spokojnie myśleć nad i5 3350p / 7850 ( ew. 650ti boost ) / Deus 500W / M23.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Polecam lekturkę stopgotowcom.pl a pana TheBall0n zapraszam do działu Minecraft czy Metin2. W tym zapewne się specjalizujesz.

stopgotowcom.pl Błagam..ty ta strone zakladales czy twój pies.Akurat jakbys chcial wiedziec lepsze sa niekiedy gotowce na allegro niz zlozone kompy.Bo na allegro oni je skladali i wiedza jaka plyte itd odpowiednia dac do karty aby sie nie grzal,a w skladakach po miesiacu kosz czeka.Zreszta co Ci sie bede tłumaczyl nalezysz do grona ,,Kupiłem składaka,wymiata łopata,w łeb mi szczeliła,kompa rozpierdoliła,,

EDIT:

Specjalizuje sie w symulatory,a jesli ty sie w tych grach specjalizujesz to spoko.

PEŁNO HEJTERÓW.....=post_online.png Ahmedcreep

Intel Atom N450 1,6 ghz

HDD 250 GB

RAM 1GB

Opublikowano

TheBall0n, dnia 03 Sie 2013 - 00:29, napisał:

stopgotowcom.pl Błagam..ty ta strone zakladales czy twój pies.Akurat jakbys chcial wiedziec lepsze sa niekiedy gotowce na allegro niz zlozone kompy.Bo na allegro oni je skladali i wiedza jaka plyte itd odpowiednia dac do karty aby sie nie grzal,a w skladakach po miesiacu kosz czeka.Zreszta co Ci sie bede tłumaczyl nalezysz do grona ,,Kupiłem składaka,wymiata łopata,w łeb mi szczeliła,kompa rozpierdoliła,,

EDIT:

Specjalizuje sie w symulatory,a jesli ty sie w tych grach specjalizujesz to spoko.

PEŁNO HEJTERÓW.....=post_online.png Ahmedcreep

Ty piszesz to z całkowitą powagą? Mogę Ci wypisać w ponad 500 znakach jak działają sprzedawcy z allegro i jakie techniki marketingowe stosują.

Wsadzą Ci do kompa takiego 8 rdzeniowego AMD z wydajnością 3350p, bo laik pomyśli " ma dużo rdzeni, wysokie taktowanie, to pewnie rakieta". Wsadzą byle jaka MOBO, ale to akurat nie problem, tak się robi jak nie podkręcasz. Wsadzą najgorszy RAM no name ( klient - "16GB ramu, to pewnie bedę mógł odpalić 3 battlefieldy naraz!", nieważne, że to jakieś 1066MHz) Wsadzą zasilacz Modecom/Logic 700W (klient - "Taki mocny, ma 12cm wentylator, to pewnie uciągnie serwerownie Google! Będę mieć najlepszy zasilacz w mieście!". Nieważne, że do tego zestawu wystarczył by dobry 500W.)Wsadzą Kartę graficzną GT640( klient - "4GB RAM! Pogram we wszystko na max detalach! I do tego jaki ładny kolorowy wentylatorek!". Nieważne, że ta karta służy do wyświetlania prezentacji na projektorach i ekranach 50 cali+). A to wszystko wsadzimy do obudowy Modecoma (klient - "Łooo tu się świeci, tu, o ma nawet wentylatorek aż 80mm z tyłu!, będę miał w dodatku klimatyzację w domu!" Nieważne, że będę mógł sobie smażyć jajka na górze obudowy. Blacha grubości kartki papieru? to nie problem!). Ktoś kupuje. (Sprzedawca - " Hahahah następny debil się nabrał. Jutro będę słuchał wiadomości - może ktoś miał w domu pożar?) Następne 2 tysiaczki do kieszeni!

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Ty piszesz to z całkowitą powagą? Mogę Ci wypisać w ponad 500 znakach jak działają sprzedawcy z allegro i jakie techniki marketingowe stosują.

OKEJ :)

DAJESZ,JESTEM CIEKAWYYY

Intel Atom N450 1,6 ghz

HDD 250 GB

RAM 1GB

Opublikowano

TheBall0n
Zamknij sie kurwa w końcu !. Tak dostane za to warna ale chuja.

Piszesz w każdym temacie że allegro to allegro tamto, chuja się znasz za przeproszeniem wypierdalaj tam do swoich symulatorków a nie dopierdalasz głupstwa.

Wkurwiasz mnie już 2x zgłoszenie poszło mam nadzieje że dostaniesz bana za max. liczbę ostrzeżeń, tak prawda na allegro znajdziesz tanie komputery ale to co ahmedcreep napisał mówi samo za siebie. Sprzedawcy na allegro żerują tylko na laikach którzy się wgl. nie znaja, samemu byłem tego typem osobą 1-2 lata temu. W końcu ktoś do mnie przemówił, i powiedzial " nie bierz tego bo to gówno ".

Posłuchaj się znanemu oraz szanowanemu informatykowi ( mowa tu o ahmedzie ;) ) i nie wpierdalaj ludzi w błąd.

Tak na allegro jest taniej, i to się chwali. Ale twoje zbędne posty nt. temat "składaków" są zbędne.

Mylisz się ! PC z allegro są tylko i wyłącznie shitem jaki może być.

Taka prawda, ale dają Ci wyjebany procesor 8 rdzeniowy wow, shock ! z najgorszej lini AMD.. ( ale ma kurwa 8 rdzeni ! ) gdzie to może goni i5 3350p, + doliczając do tego mobo to już wgl. Może taki sprzęt był by dobry dla nw. speców od google ale nie dla człowieka.

Tak jak pewien user przez którego siędzę o wiele mniej na Mpc, "ZAMKNIJ SIĘ JEŚLI NIE MASZ NIC SENSOWNEGO DO NAPISANIA".

Dziękuje do widzenia. A tera wpierdolcie mi te 15% za prawde.

żeby nie był offtop, jeśli jest szansa i 660ti potanieje :), warto na nią zwrócić uwagę.

Bozy nie poleca 760, nw. może ma racje może nie ale warto inwestować taką sumew coś sensownego.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...