Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] spawn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie mam problem z spawnem. Prowadzę swój serwer MC i gracze wchodzą na konta innych graczy kradną koordy a potem taką gildie naszczą. Jak zapobiec takiemu postępowaniu. Chodzi mi o to żeby jak gracz się wyloguje to po zalogowaniu był od razu na spawn a nie tak gdzie się wylogował. Oczywiście po wpisaniu hasła powraca na swoją starą pozycję. Jeżeli zna ktoś odp będę wdzięczny za szybką odpowiedź.

Opublikowano

dzięki pomogło a mam jeszcze jeden problem z logowanie gracze muszą pisać /login <hasło> a wiem że można /l <hasło> jak to zrobić jeżeli umiesz?

Opublikowano

W pliku .jar AuthMe masz plugin.yml.

Musisz w komendzie /login ustawić aliases "l", u mnie to wygląda tak:

login:
        description: Login into a account
        usage: /login password
        aliases: l

Nie jestem pewien, czy można przerabiać .jar (autor i zgoda), ale wydaje mi się, że można, ponieważ wiele osób modyfikuje.

343731479829004887779.png

Opublikowano

dzięki a mam jeszcze jedno pytanie dlaczego gracze po wyjściu muszą cie logować na spawnie i ich nie tepa na stara pozycje tylko zostają już na spawnie. Chodzi o to że gracze po zalogowaniu się nie trafiają na starą pozycję tylko już zostają na spawnie A da się jakość to zrobić??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...