Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co wybrać Ps3 czy x'360

.Mat3K.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ostatni uzbierałem dość ciekawą sumkę i pomyślałem , aby spożytkować ją na konsolę i mam problem z wyborem między

Xboxem 360 + Kinekt / Ps3 + Move ;>

Proszę o pomoc w dokonaniu wyboru , wyraźcie swoje opinie na temat tych konsoli , z góry thx .

~Pozdro Mat3K

1374642900-U336505.png

by Jakim08

Opublikowano

Xbox360 w 100% lepszy , sam mam ps3+xboxa i poprostu xbox dominuje ps3 , zobaczymy jak bedzie z xbox1 ktorego juz mam zamówionego oraz z ps4 ktore musze zamówic , ale xbox 1 zapowiada sie niesamowicie :) , ale wracajac do tematu , xbox360 dominuje ps3 :)

Pomoglem? Daj Like To Pomaga!

xy41b6u4apxo.jpg

Opublikowano

zobaczymy jak bedzie z xbox1 ktorego juz mam zamówionego oraz z ps4 ktore musze zamówic , ale xbox 1 zapowiada sie niesamowicie :) , ale wracajac do tematu , xbox360 dominuje ps3 :)

Ja mam zamówione ferrari i musze zamówić porshe.

Regmannn

Opublikowano

ps4 całkeim niezłe parametry ,ale czysty kosztuje 1.8k więc trochę dużo ;>

@EDit

Podajcie gdzie najkorzystniej opłaca kupić się cąły komplet g

1374642900-U336505.png

by Jakim08

Opublikowano

ps4 całkeim niezłe parametry ,ale czysty kosztuje 1.8k więc trochę dużo ;>

@EDit

Podajcie gdzie najkorzystniej opłaca kupić się cąły komplet g

Allegro.Trafiają się też czasami niezłe promocje w sklepach Tymu MediaMarkt, Saturn , Euro itp

A co do wyboru to konsole się praktycznie nie różnia.Ja miałem PS3 ,ale kupiłem Xbox'a i nie żałuje .

Opublikowano

Czy chciałbyś w przyszłości przerobić swoją konsolę?

Jeśli chodzi o kinecta to jest on troche wygodniejszy, sterujesz całym ciałem.

Move jest za to dokładniejsze, ale sterujesz padem.

Ogólnie obie konsole są porównywalne, czego byś nie kupił i tak się nie zawiedziesz.

Najlepiej wybrać to Co mają twoi znajomi i w co mógłbyś z nimi zagrać lub ewentualnie wymienić się jakąś grą.

Opublikowano

Zdecydowanie ps3, lepsze exy (seria uncharted,gow,killzone,little big planet, ressistance, heavy rain, the last of us, demon soul's, można cały czas wymieniać.) Do tego dochodzi playstation plus płacisz 160zł rocznie i dostajesz chyba 5 gier miesięcznie, i to nie byle jakich (uncharted,bf3.)

9384.png

FANBOYS GONNA DIE!!!

Opublikowano

PS3. Sony dba o graczy, a Microsoft na nich zarabia.

Wielkim plusem dla PS3 i PS Vity są gry w Plusie. Za kupienie Plusa (takie konto premium) masz co miesiąc 3 pełne wersje gier na PS3 i 2 na PS Vitę. Teraz na PS3 jest Most Wanted 2012, Spec Ops: The Line, Mafia II, a na PS Vitę When Vikings Attaks! i Lego: Władca Pierścieni, więc się postarali. A na XBOXie żeby grać na multiplayer, trzeba mieć XBOX Live Gold, też takie konto premium. Chociaż teraz w XBOX Live Goldzie są 2 gry na XBOXa co miesiąc, ale i tak słabo, bo dają jakieś starocie. Teraz dali Dead Rising 2 (gra ma chyba 3 lata) i jakąś grę co ma 5 lat...

Pad od PS3 jest lżejszy i wygodniejszy, ma "czujnik ruchu" w sobie.

No niestety do Move`a trzeba mieć "różdżkę", ale czytałem, że Move jest dokładniejszy. Do tego Move jest tańszy.

Na PS3 jest wiele exów, czyli gier które są tylko na tę platformę. Chodzi mi tu o np. God of War, Killzone, Heavy Rain, Uncharted.

Ja mam PS3 i nie żałuję tego zakupu. Tobie też polecam to zrobić.

AxeePL.png

Opublikowano

Ciężki wybór ;/

NW czemu ale jestem jakoś bliżej x'a

Choć wypowiedź patrikopa , przybliżyła mnie trochę do ps'a ;>

Słyszałem , że łatwiej przerobić Ps'a i nie grozi to banem na gry online , ale dla mnie ma to nie wielkie znaczenie. Mogę przerobić , ale nie muszę ,dać za grę te 30-90 zł to nie taki majątek ..

1374642900-U336505.png

by Jakim08

Opublikowano

Ciężki wybór ;/

NW czemu ale jestem jakoś bliżej x'a

Choć wypowiedź patrikopa , przybliżyła mnie trochę do ps'a ;>

Słyszałem , że łatwiej przerobić Ps'a i nie grozi to banem na gry online , ale dla mnie ma to nie wielkie znaczenie. Mogę przerobić , ale nie muszę ,dać za grę te 30-90 zł to nie taki majątek ..

Nie przerabiaj...

I nie kupuj X`a. Potem powiesz, że się cieszysz z tego zakupu, a tak naprawdę będziesz żałował... Przeczytaj sobie jeszcze raz moją wypowiedź o PSPlusie i się zastanów...

http://pl.playstation.com/playstationplus/

AxeePL.png

Opublikowano

Wiem , ż eten Xbox live to gówno , ale chodzi mnie o jakość gier i czy lepiej spiosuje się kinect czy move ?

Możliwe , ż ejeszcze dziś coś zakupie , ale nie jestem jeszcze przekonany co ;<

1374642900-U336505.png

by Jakim08

Opublikowano

Źle słyszałeś, PS nie jest tak łatwo przerobić... tym bardziej nie ma możliwości nie wyłapania bana po grze po sieci. Takie cuda to masz tylko przy słabo zabezpieczonym Xboxie

Wiem , ż eten Xbox live to gówno , ale chodzi mnie o jakość gier i czy lepiej spiosuje się kinect czy move ?

Jeśli chodzi o gry "ruchowe" to zdecydowanie Kinect z racji lepszych tytułów, Move jest może bardziej precyzyjny od Kinecta ale co z tego skoro gry na Move to badziewia straszne.

Co innego normalne gry... jak już wspomniano wcześniej PS3 ma lepsze tytuły ekskluzywne które biją na głowę ex'y na konsolę MS

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Może Move jest dokładniejszy ,ale za to gry są na niego nudne ograniczają się do rzucania do celu itp.

Gier na Kinect jest bardzo dużo i wymagają dosyć dużej aktywnośći ruchowej w nich ;)

Rób jak chcesz.

PS3 ciężko przerobić ;)

Xboxa możesz przerobić i możesz grać Live (LT 3.0) minus jest taki że musisz nagrywać gry na płyty

Jeżeli przerobisz xboxa (RGH) będziesz mógł odpalać gry z przenośnego dysku minus taki że nie ma możliwośći LIVE

Opublikowano

Zgadzacie się z tym :

Wiele osób ma wielki problem z wybraniem konsoli. Pytania na forach czesto nie skutkują. Wtedy niestety takie osoby sa bezradne. Na podstawie własnych obserwacji i doświadczeń, oraz także znajomych, jak i nieznajomych przedstawię argumenty za i przeciw, które pomogą w wybraniu konsoli.

1.Ogólnie:
PS3 i Xbox360, to niby podobne konsole. A jednak maja sporo różnic, tych dobrych, jak i złych. Konsola służy do grania, więc...

2.Gry:
Na obie konsole mozna spotkać dużo exclusive'ów, czyli gier występujących tylko na jedną platformę. Od razu mozna stwierdzić, że PlayStation 3 posiada zdecydowanie więcej tytułów ekskluzywnych. Główne, najbardziej znane, to: Gran Turismo, Uncharted, Killzone, Little Big Planet i można byłoby jeszcze długo wymieniać. Na X360: Halo, Forza Motorsport, Dead Rising, Fable, itp.
Wybór gier to oczywiście sprawa gracza.

3.Hardware:
Hardware, czyli sprzęt. W środku obie konsole są bardzo podobne. Z zewnątrz sprawa wygląda inaczej. Pady, to jedna z ważniejszych spraw. Sama wygoda pada to zaleta Xboxa. Doskonale leży w dłoniach. Pad z PS3 też nie jest zły, ale góruje nad X360 dokładnością i precyzją ruchu, gdzie w konsoli od Microsoftu gałki analogowe mają luzy, luźne przyciski i trzeszczącą obudowę. Najważniejszą zaletą pada PS3 jest wbudowany kontroler ruchu, tzw. "sixaxis", oraz przyciski czułe na dotyk. Chodzi o to, że podczas gry gracz wpływa na siłę wykonywanej akcji. Im mocniej wciśnie przycisk tym postać będzie szybciej biec, samochód będzie agresywniej przyspieszał, itp. Kolejną omawianą różnicą bedą kontrolery ruchu Move i Kinect. Jest wiele sporów na ten temat, lecz sprawa jest krotka. Im większa wygoda, tym nizsza jakość. PS Move jest bardzo dokładne, ale niestety należy trzymać kontrolery ruchu. Natomiast w Xbox Kinect nie trzeba używać kontrolera, ale jakość rozgrywki w porownaniu z PS3 jest zatrważająca. Grafika w grach zależy od samej gry, ponieważ ta sama gra może być na jednej konsoli bardziej dopracowana, a druga na drugiej.

4.Funkcje:
Ważnym elementem jest odtwarzanie filmów, którego niestety Xbox 360 nie posiada. Konsola Sony może odtwarzać filmy DVD, jak i Blu-Ray w full HD i 3D. W Xbox360 za internet trzeba srogo płacić i wykupywać abonament, a w przypadku konkurenta internet jest za darmo.

5. Multiplayer:
Jak już wspomniałem w X360 internet jest płatny, a co za tym idzie multiplayer także. Na obu konsolach lagi praktycznie nie występują.

6.Wytrzymałosć:
Tu PS3 zdecydowanie prowadzi ponieważ jest prawie bezawaryjne. Większość X360 z wcześniejszych partii poprostu się spalało i przegrzało.

7.Ocena:
-Exclisive'y - PS3=X360
-Pad - PS3 = X360
-Kontroler ruchu - PS3
-Możliwość odtwarzania filmów - PS3
-Internet i multiplayer - PS3
-Cena gier - X360
-Ilość gier - PS3
-Dodatki i aplikacje - PS3
-Funkcjonalność - PS3
-Niezawodność - PS3
-Jakość usług internetowych - X360
-Grafika - PS3=X360
-Sprzęt - PS3=X360

I tym sposobem PS3 vs. X360: 10-6.

Wynik może się nie zgadzać do końca ponieważ na wynik mogły wpłynąć błahe elementy i przeważyć nad tymi wazniejszymi. Według mojej własnej oceny wynik powinien wyglądać jak 10-2, ponieważ PS3 prowadzi w najważnieszjszych funkcjach.

Raczej nie będę przerabiał konsoli wolę kupić sobie parę gier co miesiąc i cieszyć się , pełnymi funkcjami ;)

Zależy mi na jakości gier statycznych i dynamicznych(kinect/move) .

Mam sporą rodzinę , i wolałbym grać z kilkoma osobami niż samemu w gry move/kinect .

1374642900-U336505.png

by Jakim08

Opublikowano

To też zależy w ile osób będziesz grał. Bo Kinect nie potrzebuje żadnych kontrolerów, a jedna "różczka" do Move`a kosztuje ok. 150 zł. Na Movie możesz też pograć w wersje "Move Edition", np. Killzone 3, Heavy Rain.

AxeePL.png

Opublikowano

Ciężki wybór ;x

Mi jeden "znajomy" doradzał PS3, bo chciałem kupić XBOXa. Potem mi powiedział, że specjalnie kazał mi kupić PS3, żebym nie miał XBOXa. Wyszło mi to na dobre, ponieważ teraz mam PSPlus i dzięki temu abonamentowi wiele gier. :) Bo ja w mojej wsi jedyny chyba mam PS3 i PS Vitę, reszta ma XBOXy...

AxeePL.png

Opublikowano

Te PsPlus/XboxLive to fajne bajery , ale to taki niuans , jak dla mnie ;)

Jak wybiorę Ps3 to raczej wykupię ten abonament , w X'ie tego nie zrobie , ale mnie zalezy na jakości , gier , doznaniach i tych grach ruchowych ;)

Dodam , jeszcze , że mam w telewizorze funkcję .. zapomniałem nazwy , grajhą 2 osoby i kazdy widzi tylko swoją część (mam do tego okulary)

1374642900-U336505.png

by Jakim08

Opublikowano

Naprawdę mat3k nie zastanawiaj się i kupuj ps3 (gta v, watch dogs cie nie ominie.) A do tego masz wspaniałe exy heavy rain poezja dosłownie, the last of us następna gra z extra i poruszającą fabułą. Nadchodzący tylko na ps3 Beyond: Two souls. Naprawdę jeszcze raz z całego serca polecam ps3, nie zawiedziesz się exy dostaniesz po 50-60 zł, a zawsze możesz kupic plusa, i grasz w największe hiciory. My posiadacze x'a mamy coś w stylu plusa, ale o wiele bardziej ubogiego dostaliśmy crackdowna z 2007r (szkoda gadać.) Warto dodać, że w tym roku na xboxa360 wyszły tylko na 2 exy gow: judgment i halo 4. A co do sensorów, moim zdaniem to fajna rzecz (sam mam kinecta), ale tylko w gronie znajomych. Samemu się znudzi (u mnie kwestia tygodnia.) Jeżeli jesteś samotnym graczem nie masz co kupować mov'a/kinecta. Mam nadzieje, że Ci trochę pomogłem. Pozdro

9384.png

FANBOYS GONNA DIE!!!

Opublikowano

PS+ dobra rzecz tylko wiadomo jak wychodzi najnowsza gra to w PS+ jest ona za jakiś -/+ rok lub więcej

Więkosość ludzi nie lubi czekać tyle żeby zagrać w najnowszą grę i będzie musiał ją kupić normalnie

Opublikowano

Oglądając wiele filmików i oglądając komentarze : Stwierdzam iż Ps3 jest lepsze pod względem gier statycznych i jest ich więcej ... . Natomiast parametrami zbyt wiele się nie różnią i nie grają one zbyt wielkiej roli natomiast kinect jest o niebo lepszy od mova , ale move się rozwija i rożnie może jeszcze być (*dodali tą księgę i na nią bd gry) , wśród gier na ps3 znalazłem wiele tytułów które dobrze pamiętam z moich starych sprzętów Psp/Ps2 , które dostępne są tylko na tą platformę ;/

Ale znowu jakbym chciał; z kilkoma osobami pograć na movie to znowu te ceny padów 100-150zł ;/

Ciężka decyzja ;<

Cofam swój komentarz "xbox live to g.." , ceny nie są aż takie duże , ale gry nie zbyt nowe natomiast jest to dobrze rozwinięta platforma do gry z przyjaciółmi .. PsNetwork nie jest znowu tak rozwinięte , ale dają lepsze gry w abonamencie ;)

Do obydwóch konsoli nic nie mam są po prostu świetne , tylko szkoda tych niedostępnych tytułów na x'a , gdyby nie to brałbym go bez zastanowienia..

Ps3 tu też jest wszystko ok , ale znowu ten sensor , tak jak w przypadku wii ;<(z pilotem w ręce)

Musze się zastanowić w jakie gry bd grał częściej bo jeżeli statyczne to Ps3 , a jeżeli ruchowe to X'a 360 ..

Dziękuję wszystkim za pomoc , jak macie coś jeszcze do powiedzenia to piszcie , wszystkim thx za komentarze , jutro dam reszcie lajki bo wyczerpałem limit .

1374642900-U336505.png

by Jakim08

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...