Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o Reggae?

Freszer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zobaczyłem temat "Co sądzicie o rapie?" i postanowiłem zrobić taki temat jaki widzicie, bo reggae to też zajebista muzyka.

No więc jak w temacie.

Opublikowano

Mi się podoba.

Osobiście jest to mój ulubiony typ muzyki,choć raczej wolę jego podgatunek czyli Raggamuffin. Według mnie te klimaty,te tony i inne są na serio dobre, ponadto ta muzyka mówi o życiu bardzo dobrze.

Mogę polecić parę utworów, jeżeli ktoś chciałby proszę kierować się na PW ;)

Opublikowano

Według mnie ta muzyka jest nudna .... po prostu .. nie ma nic w niej co by mogło mnie przyciągnąć :D

Jak dla mnie, chujowa ^^

Respekt jest ! :)

Opublikowano

W końcu istnieją gusta i guściki, mi jednak ten gatunek muzyczny zbytnio nie podpał, ja bardziej metal ;] ale...wielu wielu wielu wielu moich znajomych uwielbia ten gatunek muzyczny i o dziwo wielu z nich właśnie teraz znajduję się na woodstocku ;D (może to powiązane ?)

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

Opublikowano

Powiem tak... Skindred

ragae metal

To jest zajebistość :)

I co ty wniosłeś do tematu, tutaj rozmowa toczy się na temat reggae, a nie na temat tego co ty uwielbiasz.

@TOP:

Swego czasu miałem lekką podjarę tym gatunkiem, jednak to odeszło i nie mogę zajarać się takimi brzmieniami, a jak się jaram to sporadycznie.

Może kiedyś "poczuję" ten gatunek, nie wykluczam bo nie mam zamkniętej głowy (tak słucham innej muzyki niż rap...), może to tylko kwestia czasu.

PS a co sądzę?:

Szanuję ten gatunek i nie tak jak niektórzy nie pierdolę głupot typu: "to nie muzyka", szacunek się należy każdemu co robi dobrą muzykę.

Opublikowano

I co ty wniosłeś do tematu, tutaj rozmowa toczy się na temat reggae, a nie na temat tego co ty uwielbiasz.

@TOP:

Swego czasu miałem lekką podjarę tym gatunkiem, jednak to odeszło i nie mogę zajarać się takimi brzmieniami, a jak się jaram to sporadycznie.

Może kiedyś "poczuję" ten gatunek, nie wykluczam bo nie mam zamkniętej głowy (tak słucham innej muzyki niż rap...), może to tylko kwestia czasu.

PS a co sądzę?:

Szanuję ten gatunek i nie tak jak niektórzy nie pierdolę głupot typu: "to nie muzyka", szacunek się należy każdemu co robi dobrą muzykę.

Rozmowa jest na temat ragae, więc ragae metal się do tego nie zalicza?

Beka B|

Szczególnie że osoby wyżej pisały na temat tego że wolą metal...

shoob.png

Opublikowano

Rozmowa jest na temat ragae, więc ragae metal się do tego nie zalicza?

Beka B|

Szczególnie że osoby wyżej pisały na temat tego że wolą metal...

łoooo sorry, jebnąłem się, mój błąd.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Był czas, że słuchałam reggae przez jakiś rok. Pozytywna muzyka, pozytywnie nastawiająca do życia :) Jeśli macie dosyć jedynie smutnych przemyśleń innych to polecam ;)

I polskie reggae nie jest takie złe jak większość sądzi, po prostu trzeba poszukać tych mniej znanych ;-)

Opublikowano

To jeden z moich ulubionych gatunków muzyki :)

_______________________________________________________________________________________

I Wszystko Jasne

Opublikowano

Reggae to sposób na gorsze dni. Włączyć sobie jakąś naładowaną pozytywną energią piosenkę, położyć się i słuchać. Nie jestem żadną Rastamanką, ani nie wyznaję Rastafarianizmu, ale sama muzyka jest balsamem dla duszy. ;3 Nie wszystkie piosenki, bo wiele jest po prostu komercyjnych, głupich tworów wydanych tylko dla hajsu. Ale chociażby Bob Marley, stare NDK czy nawet Kamil Bednarek. Tak, Bednarek. Może zyskał sławę dzięki nędznemu show, ale koleś ma nieziemski głos i mądrze śpiewa.

Opublikowano

Meeega pozytywne. Kiedyś niezbyt lubiłam, ale kilka lat temu się przekonałam, myślę, że jak trafi się "zły dzień" warto znaleźć sobie coś dobrego z tego gatunku, poprawia humor. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...