Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pare pytan dot. gry - Wykaż się swoją wiedzą :)

CounterDeat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam parę pytań dot. tej gry jako iż jestem nowy.

1). Jak ulepszać samoloty? Skąd brać "punkty" na ulepszenie tych samolotów?

2). Aktualnie mam 3samoloty (jakoś kupiłem, nie wiem nawet jak xD) i jeżeli w rozgrywce dednę i wykończe już te 3samoloty to już jest koniec gry? mam czekać do końcu "meczu" czy jak?

3). Ile się zarabia kasy za taką "bitwe" którą rozegram

4). Co za tą kasę zdobytą mogę kupić?

5). Jak wejść w jakiś sklep czy coś w tym stylu?

6). Jak dobrze zacząć?

To na tyle, jak cos to dam edita

Mysle ze mi pomozecie i napiszecie

pare PORAD jak grać (tak od siebie)

pozdro 600^

Opublikowano

1 Za granie danym samolotem

2 nie trzeba czekać do końca rundy, wtedy kończy się po prostu przed czasem i dostaje się all co trza tylko jeśli się nie myle ciut mniej

3 Zalezy od twojego tieru od zestrzeleń pojazdów naziemnych itd itd, nie da sie powiedzieć ;d

4 Inne samoloty, na naprawę samolotu, na ulepszenia samolotu typu inna taśma

5 Sklepu jako sklepu tu nie ma ale da się w badaniach kupić nowy samolot albo ulepszać samolot

6 Nie wiem za bardzo o co chodzi ale radzę po prostu polatać każdą z nacji i zobaczyć jaka się najbardziej podoba

LOL

Opublikowano

1. Punkty dostajesz za latanie danym samolotem. Np. Zestrzeliwanie wrogów, niszczenie celów naziemnych i wodnych, bądź też powietrznych jeśli są na mapie.

2. W każdej z nacji dostaje się trzy samoloty na start (od czegoś trzeba zacząć). Jeśli wszystkie trzy zostaną zniszczone, możesz czekać do końca bitwy, bądź wyjść i zacząć kolejną misję

3. Nie da się tego jednoznacznie określić. Kase dostaje się za wykonywanie celów misji (niszczenie celów naziemnych itp.), oraz za niszczenie samolotów przeciwników.

4. Za kasę zdobytą w bitwach kupujesz nowe samoloty :)

5. Nie ma w WT sklepu, za kase z gry kupujesz jedynie samoloty, bądź ulepszenia.

6. Polecam tak jak kolega wyżej, znajdź nację, którą dobrze Ci się lata i która pasuje do Twojego stylu gry :)

Na forum znajdziesz kilka poradników, jak zacząć, jak grać itd... Tutaj masz spis poradników : ) http://www.mpcforum.pl/topic/931391-spis-poradnikw/

Prosisz też o napisanie od siebie jak grać. No więc, każdy ma swój sposób grania. Typowo ja gram brytyjczykami, bo są zwrotni i mają niezłą siłę ognia. Co do taktyki, to najpierw zawszę lecę bombowcem, ew samolotem szturmowym zniszczyć kilka celów naziemnych (żeby dostać trochę punktów) po czym już spokojnie latam próbując coś zniszczyć. Jeśli mnie zestrzelą, to żadna strata, bo o to mi chodzi, dlatego, że wtedy przesiadam się na myśliwiec i zaczynam głosić prawdę moimi karabinami :)

Mniej więcej to tyle ode mnie, mam nadzieję, że pomogłem

Pozdrawiam i życzę miłej gry :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...