Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gragas

loleq2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Swain nie ma stuna, tylko roota, a to jest wielka różnica. Eliksiry można kupić z pełnym EQ. W Lux jak wbijesz się z E>Q, to po użyciu E dostaniesz roota na twarz i jej E. Po drugie, w minusach napisałeś "drogie koszty w początkowej fazie gry", czego nie rozumiem. Q Gragasa jest idealne do farmienia, ale nie w early, kiedy rzucisz jedno Q i tracisz dużo many. Drugie na Gragasie wolałbym maksować W, ponieważ zwiększy to dmg z E, da nam więcej many za użycie oraz zmniejszy dmg przeciwników (sprawdzałem w praktyce). Proponujesz Deathfire Grasp'a na Gragasa, ale wg. mnie ten item lepiej zostawić asasynom takim jak Evelynn czy Fizz.

Inna sprawa - czemu wszyscy mówią, ze łatwo anulować ulti Karthusa podrzuceniem, stunem itp? Żaden gracz nie jest chyba tak głupi, aby najpierw nie oddalić się na bezpieczną odległość przed włączeniem Requiem.

Ogólnie mówiąc poradnik bardzo słaby, choć widziałem gorsze.

Eliksir na AP kupujemy zawsze gdy mamy full builda oraz warto zakupić, aby aktywować go przed TF. Dodatkowo jeżeli wbijesz się z E w Lux to będziesz przy niej, dodatkowo ma slowa, więc łatwo uniknąć E. Jeżeli według ciebie koszt many: 80/90/100/110/120 to bardzo mało na początku to OK. Spoko, Q nie jest dobre do farmienia w early, ale to samo możesz napisać do każdej postaci. Każda postać ma słabą farmę w early bo nie zabije na skilla, więc to nie jest minus. Dodatkowo każdy się czepia, że powinno się maksować Q-->W, nie Q--E, a co jest napisane pod maksowanie um.? Jeżeli jest ciężka linia to można maksować Q--W--E.

Jak to nazywasz słabym poradnikiem, to ciekawe jak nazwiesz http://www.mpcforum.pl/topic/980929-tut-anivia/

DFG bardzo dobre jest na Gragasie, gdyż zwiększa nasz dmg.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

@ref 

Niedługo poradnik zaktualizuje, gdyż jest wysyp Gragasów i zostały zmienione masterki i przedmioty.

Opublikowano

słaby "poradnik" chociaż nwm czy można go tak nazwać

Wybacz, ale co ja mogę tu więcej napisać. Ja go będę chciał poprawić - dodać bardzo dużo rzeczy, jednak skorzystam z jakiejś strony, gdzie są szablony, gdyż ułożenie wszystkiego aby myło "dobre dla oka" jest ciężkie, gdyż wszystko piszesz pod spodem. Jednak nie wiem czy tak można. Niestety teraz korzystam tylko z internetu na komórce i nie mam jak poprawić. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...