Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Kupno] Jaka karta graficzna do max 1000zł

l3anned

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podaj nazwę i model płyty głównej.

Do 1000zł to jest najlepsza karta (ta którą podałeś)

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

Ale karta graficzna nie ma nic wspólnego z OC procesora i nie musi być już fabrycznie podkręcona bo można to zrobić samemu. Zasilacz wystarczy i będzie dobry.

Opublikowano

Te dwie GTX 760 prawie się od siebie nie różnią, tylko że w testach bez OC częściej lepsza jest karta Palita. Do 350zł G43 od MSI to dobra płyta.

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

W cenie Z11 masz już Fractala 3000.

Ze względu na brak zaufania do PALITA (aczkolwiek na równi z Vertexem bym go nie postawił ;P) proponuję wziąć kartę od MSI.

MOBO możesz zmienić na Gigabyte B75-D3V. Nic nie stracisz.

Opublikowano

Jest dobra. Weź grafikę od Palita. Poleciłbym Ci jeszcze te RAM -

http://techplanet.pl/produkty/pamieci-ram/crucial-ddr3-8gb-2x4gb-1600mhz-ballistix-tactical-cl8,33722.html

Są tańsze i mają mniejsze (lepsze) CL.

Opublikowano

Czyli jaką wybrać grafe? Obudowa tą co sweet podał nie podaba mi się :/ A ta z11 plus Jest dobra, przewiewna?

Wentylacja jest dobra, ale czyścić będziesz musiał częściej niż Fractala. Ew. dopłać do Rengum L50.

Z tego co pamiętam ten Zalman miał również wadę konstrukcyjną ;>.

Opublikowano

Wentylacja jest dobra, ale czyścić będziesz musiał częściej niż Fractala. Ew. dopłać do Rengum L50.

Z tego co pamiętam ten Zalman miał również wadę konstrukcyjną ;>.

O kurde, jaką? (sam mam tą obudowę, stan przedzawałowy)

Opublikowano

Uff.. myślałem że coś poważniejszego. :P Można go przemontować gdzie indziej, ta obudowa ma dużo wentylatorów i jeszcze więcej miejsc na nie. :)

Opublikowano

Te boczne są bardzo głośne. Nie polecam zalmana z11. Dołóż do Regnum l50. Tam masz perfekcyjne chłodzenie i możliwość dokupienia w przyszłości panelu z okienkiem jak lubisz patrzeć (ja to tam wole macać). Bież konstrukcje od Gigabyte'a - bardzo cicha i niskie temperatury. W dodatku możesz ją łatwo podkręcić.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Ballon powiem Ci tak - Spadaj stąd! Wprowadzasz ludzi proszących o pomoc w błąd. Tą "kartką" To do zestawu za 1500zł, a nie do takiego, gdzie sama karta kosztuje 1000zł, i jest naprawdę wydajna.

Kompletnie się nie opłaca kupować tych wentylatorów do Zalmana. Wyjdzie powyżej 400zł, a za tyle można mieć już rewelacyjną X80.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Ballon powiem Ci tak - Spadaj stąd! Wprowadzasz ludzi proszących o pomoc w błąd. Tą "kartką" To do zestawu za 1500zł, a nie do takiego, gdzie sama karta kosztuje 1000zł, i jest naprawdę wydajna.

Kompletnie się nie opłaca kupować tych wentylatorów do Zalmana. Wyjdzie powyżej 400zł, a za tyle można mieć już rewelacyjną X80.

Zajmij sie sobą,a nie innym dupe trujesz.Ta karta graficzna wystarczy jego wymaganiom.

logo-allegro-nowe.jpg

Intel Atom N450 1,6 ghz

Intel Graphics Media Accelerator 3150

HDD 250 GB

RAM 1GB

Opublikowano

@TheBall0n

Wyjdź z tymi twoimi nowymi teoriami. GTX 760 jest lepszy od 660Ti, poza tym znalazłeś aukcję z zajebistą ceną - nowy Asus GTX 660Ti (lepszy od MSI) w saturionie za 830zł...

@l3anned

Ogólnie spoko zestaw, ale obudowę jednak lepiej wziąć regnuma.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Ja mam Zalmana Z11 Plus i jakoś nie narzekam. Może to dlatego że gdy muszą działać na pełnych obrotach (gry), to jestem w słuchawkach.

Polecam zmienić ten dysk na Western Digital Caviar Blue. Z tego co czytałem ostatnio to Seagate są bardziej awaryjne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...