Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kapłan PvE, PvP

Reain

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

1. Czy kapłan nadaje się do solo PvP, PvE?

2. Co wybrać, Kleryka czy tego drugiego, żeby można było (przepraszam za wyrażenie) mocno przypierdolić, i być mile widzianym w teamie?

3. Która klasa w Zwiadowcy jest lepsza do Mass PvP, i do PvE:

- Ranger

- Sin

4. Czy Templar to jest typowy Tank, który zadaje małe dmg?

5. Jaka klasa ma najwięcej CC?

6. Gladiator - Typowa postać, która zabija na 3 hity, pada na 2?

7. Najlepsza profesja dla nowicjusza?

8. Czym się różnią Asmodianie od Elyosów(?) oprócz grafiki, map, tekstur?

9. Czym się różni wielkość postaci : Duża - Mała?

10. Gdzie zdobyć itemy bez Gold Packa?

Proszę o zmianę tytułu: Z "[Pytanie] Kapłan PvE, PvP" na "[Pytanie] 10 Pytań od nowicjusza"

Szatan ma ludzi głęboko w dupie. Bóg jeszcze głębiej.

Opublikowano

Cześć.

1. Czy kapłan nadaje się do solo PvP, PvE?

2. Co wybrać, Kleryka czy tego drugiego, żeby można było (przepraszam za wyrażenie) mocno przypierdolić, i być mile widzianym w teamie?

3. Która klasa w Zwiadowcy jest lepsza do Mass PvP, i do PvE:

- Ranger

- Sin

4. Czy Templar to jest typowy Tank, który zadaje małe dmg?

5. Jaka klasa ma najwięcej CC?

6. Gladiator - Typowa postać, która zabija na 3 hity, pada na 2?

7. Najlepsza profesja dla nowicjusza?

8. Czym się różnią Asmodianie od Elyosów(?) oprócz grafiki, map, tekstur?

9. Czym się różni wielkość postaci : Duża - Mała?

10. Gdzie zdobyć itemy bez Gold Packa?

Proszę o zmianę tytułu: Z "[Pytanie] Kapłan PvE, PvP" na "[Pytanie] 10 Pytań od nowicjusza"

1. Czym do... jest kapłan? To jest to śmieszne coś czym się zaczyna grę przed wyborem clera/chantera? Niby nazwa logiczna ale to nie tym będziesz grał tylko właśnie clerem/chanterem.

2. Jak zrobisz dobre eq to i nawet Sinem będziesz mocno bił... Prawie wszystko, poza templarami i gladami. Ale to pomińmy. Cler jest od leczenia/robienia całkiem ładnego DPS jak masz dobre eq. Chanter to ni to heal, ni to DPS, ale ma fajne buffy i tylko dlatego takowych biorę na instancje. Chanterem nie wyhealasz jak clerem no i dmg masz fizyczny - nie magiczny.

3. Ranger strzela, sin wyskakuje z hide i morduje. Nie zrobisz tymi klasami mass PvP ale obydwiema powinieneś móc szybko strącić target i zniknąć.

4. Templar to jedyna klasa tankująca (glad z swoimi tauntami na poważniejszych instancjach może się schować), który w zależności od tego co ma robić to będzie miał różny dmg. Na stigmach full PvE i w secie pod tankowanie będę miał najgorszy DPS ale nawet najbardziej napalony sorc nie zdejmie ze mnie agra, natomiast w PvP stigmach i PvP secie przy dobrym waevingu rozłożę dobrze dmg i wbiję się w topkę jeśli boss nie pada w ciągu 5 minut, a bardziej pół godziny.

5. Sorc, aż 2. Do tego root. Cler ma roota co parę sekund, a SM z 3 feary + 1 root.

6. Nie, glad jakby nie patrzeć ma ładny DMG tylko gracze to idioci, którzy w większości idą na instancję i chcą rollować wszystko "BO MOGĄĄĄĄĄĄA". Dobry glad robi ładny dmg i długo żyje na PvP.

7. Balaurowy Commander. Bezsensowne pytanie, grasz tym czym jest najlepiej Tobie grać. Jedni potrafią bez mózgu klikać 3 klawisze SMem, inni lubią walić duży dmg sorcem, jeszcze inni ratować całe pt przed śmiercią grając clerem.

8. Ilością dzieci lubiących grać "tymi dobrymi" i spamującymi "1000k gold pliss". A na powaznie to http://www.mpcforum.pl/topic/982149-pytanie-end-game/ pkt 4. trochę o tym napisałem. Różnicy praktycznie nie ma poza paroma skillami lepszymi na korzyść ely (dodatkowy stun itp). Jeśli nie interesuje Cię grafika to bez różnicy gdzie grasz.

9. Małą jest trudniej kliknąć, a 90% ludzi gra klikając na cel - nie operując TABem i domyślnie F8. Małą też można przeoczyć ale w 99% przypadków zarówno najmniejsza możliwa i największa możliwa idiotycznie wyglądają.

10. Itemy dropią z mobów bez względu czy masz GP czy nie.

Opublikowano

1. Czym do... jest kapłan? To jest to śmieszne coś czym się zaczyna grę przed wyborem clera/chantera? Niby nazwa logiczna ale to nie tym będziesz grał tylko właśnie clerem/chanterem. /Wiem, że to nie tym będę grał. Chodziło mi o to, czy Priest nadaje się do solo PvP, PvE. Priest i jego profesje.

2. Jak zrobisz dobre eq to i nawet Sinem będziesz mocno bił... Prawie wszystko, poza templarami i gladami. Ale to pomińmy. Cler jest od leczenia/robienia całkiem ładnego DPS jak masz dobre eq. Chanter to ni to heal, ni to DPS, ale ma fajne buffy i tylko dlatego takowych biorę na instancje. Chanterem nie wyhealasz jak clerem no i dmg masz fizyczny - nie magiczny. /Dzięki

3. Ranger strzela, sin wyskakuje z hide i morduje. Nie zrobisz tymi klasami mass PvP ale obydwiema powinieneś móc szybko strącić target i zniknąć. /Może to nie będzie powiązane do pytania, ale jest powiązane do Rangera. Gdzie kupię strzały? Wujek google nie pokazuje odpowiedzi.

4. Templar to jedyna klasa tankująca (glad z swoimi tauntami na poważniejszych instancjach może się schować), który w zależności od tego co ma robić to będzie miał różny dmg. Na stigmach full PvE i w secie pod tankowanie będę miał najgorszy DPS ale nawet najbardziej napalony sorc nie zdejmie ze mnie agra, natomiast w PvP stigmach i PvP secie przy dobrym waevingu rozłożę dobrze dmg i wbiję się w topkę jeśli boss nie pada w ciągu 5 minut, a bardziej pół godziny. /Dzięki

5. Sorc, aż 2. Do tego root. Cler ma roota co parę sekund, a SM z 3 feary + 1 root. /Co to jest root? :)

6. Nie, glad jakby nie patrzeć ma ładny DMG tylko gracze to idioci, którzy w większości idą na instancję i chcą rollować wszystko "BO MOGĄĄĄĄĄĄA". Dobry glad robi ładny dmg i długo żyje na PvP. /Dzięki

7. Balaurowy Commander. Bezsensowne pytanie, grasz tym czym jest najlepiej Tobie grać. Jedni potrafią bez mózgu klikać 3 klawisze SMem, inni lubią walić duży dmg sorcem, jeszcze inni ratować całe pt przed śmiercią grając clerem. /Nie jest takie bezsensowne. Dlaczego? Nie sądzę, że np. sin będzie za dobrym wyborem do poznania gry i mechaniki.

8. Ilością dzieci lubiących grać "tymi dobrymi" i spamującymi "1000k gold pliss". A na powaznie to http://www.mpcforum.pl/topic/982149-pytanie-end-game/ pkt 4. trochę o tym napisałem. Różnicy praktycznie nie ma poza paroma skillami lepszymi na korzyść ely (dodatkowy stun itp). Jeśli nie interesuje Cię grafika to bez różnicy gdzie grasz. /Dzięki

9. Małą jest trudniej kliknąć, a 90% ludzi gra klikając na cel - nie operując TABem i domyślnie F8. Małą też można przeoczyć ale w 99% przypadków zarówno najmniejsza możliwa i największa możliwa idiotycznie wyglądają. /Dzięki

10. Itemy dropią z mobów bez względu czy masz GP czy nie. /Wiem, że wypadają. Chodziło mi o trade'y tylko pytania nie sprecyzowałem :)

Opublikowano

1. Czym do... jest kapłan? To jest to śmieszne coś czym się zaczyna grę przed wyborem clera/chantera? Niby nazwa logiczna ale to nie tym będziesz grał tylko właśnie clerem/chanterem. /Wiem, że to nie tym będę grał. Chodziło mi o to, czy Priest nadaje się do solo PvP, PvE. Priest i jego profesje.

W PvE chanter ponoć tak. Cleric na pewno, tylko trzeba umieć biegać i kiteować moba. W PvP ponoć też, a cleric identycznie jak przy PvE - musi kiteować bo nie ma dmg jak sorc, ale jest w stanie się błyskawicznie wyhealać. Piszemy oczywiście o starciu typu 1v1, bo jak trafisz na 30 przeciwników w zergu to żadna klasa tego nie przetrzyma.

3. Ranger strzela, sin wyskakuje z hide i morduje. Nie zrobisz tymi klasami mass PvP ale obydwiema powinieneś móc szybko strącić target i zniknąć. /Może to nie będzie powiązane do pytania, ale jest powiązane do Rangera. Gdzie kupię strzały? Wujek google nie pokazuje odpowiedzi.

Zapytałem wujka, powiedział, że nie zadałeś właściwego pytania bowiem już na pierwszej stronie odnalazłem odpowiedź, a nawet parę odpowiedzi:

http://www.aionsource.com/topic/16444-arrows/
http://www.gamespot.com/aion/forum/where-can-i-buy-arrows-51451774/

I zdecydowanie najlepiej udzielona odpowiedź:

http://www.ehow.com/how_8318310_arrows-aion.html 

5. Sorc, aż 2. Do tego root. Cler ma roota co parę sekund, a SM z 3 feary + 1 root. /Co to jest root? :)

Korzenie, zatrzymują przeciwnika na parę-paręnaście sekund w zależności jaka klasa rzuca. Cler ma na bodajże 4s co 10s, sorc rzadziej ale dłuższe - tak samo SM. Gdy przeciwnik ma roota nie można go atakować inaczej root znika. Roota można zdjąć GHP (Greater Healing Potion - dispell potka) bądź dispellem clera. Niby jeszcze ranger, glad i templar mają swoje wersje roota - ranger stawia pułapkę, glad rzuca Ankle Snara (skill dający roota) i templar root aoe wkoło siebie.

7. Balaurowy Commander. Bezsensowne pytanie, grasz tym czym jest najlepiej Tobie grać. Jedni potrafią bez mózgu klikać 3 klawisze SMem, inni lubią walić duży dmg sorcem, jeszcze inni ratować całe pt przed śmiercią grając clerem. /Nie jest takie bezsensowne. Dlaczego? Nie sądzę, że np. sin będzie za dobrym wyborem do poznania gry i mechaniki.

Każda postać jest dobra do poznania mechaniki gry bo człowiek uczy się na błędach. Idziesz jednak przede wszystkim w klasę, która Tobie najbardziej odpowiada. Nie trawiłeś nigdy w żadnej grze magów ale lubiłeś strzelać? To ranger. Nie lubisz pilnować całego pt by nie zginęli? Nie bierzesz clera. Masz dobrego pinga i dobry komputer + lubisz atakować z ukrycia, frajdę Ci sprawia szybkie zabijanie po czym ucieczka? Bierzesz sina. Proste, jak coś nie wyjdzie to próbujesz innej klasy.

10. Itemy dropią z mobów bez względu czy masz GP czy nie. /Wiem, że wypadają. Chodziło mi o trade'y tylko pytania nie sprecyzowałem :)

Pytasz, czy można tradeować bez GP? FailForge: http://www.mpcforum.pl/topic/1009488-handael-pytanie/ / NCSoft w wersji NA: Tak, nie ma tam takich ograniczeń. Poza pingiem i paroma itemami P2W w Item Shopie.
Opublikowano

Dzięki, masz like'i. Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...