Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] End Game

Approx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, mam do Was małe pytanko! Chciałbym się dowiedzieć, czy w AIONie, w którego kilka godzin temu zacząłem grać jest swojego rodzaju "end game" tak jak w WoWie, gdyż jestem jego dzieckiem i jestem ciekaw czy są jakieś polskie gildie, gdzie jest swojski progress.. Pytanie nr. 2 Czy będzie opłacało się grać na polskich serwerach aiona? Oraz ostatnie jakże przygnębiające: Elyosi czy Asmodianie? :D

G8loSX2.png
Opublikowano

1. Jest coś takiego jak "end game", bo w czymś trzeba biegać

2. Polski legion dość łatwo znaleść, bo chyba (przynajmniej na Telemachusie) a napisane cos w stylu PL, Polish itp.

3. Polskie serwery Aiona, (ja bym niegrał tylko LFG czytał) jak chcesz jeśli chcesz chodzć z Polakami na instancje,

4. Twój wybór

To jest moja skrona opinia

Opublikowano

1. Jest "end game". W chwili obecnej możesz zaliczyć do tego sety za AP (Abyss Pointy w dużym skrócie waluta PvP zdobywana poprzez wszelkiego rodzaju akcje PvP - siege, PvP, arenki - oraz bicie balaurów -> rasy NPC), najlepsze obecnie bronie z TH (Tiamat Hideout - Instancja 12osobowa na max lvl do której potrzeba odpowiedniego przygotowania i gdzie jest bardzo łatwo zfailować), sety PvE z instancji oraz do kupienia za specjalne Kahrun coiny u NPC na ostatnich mapach. Ogółem wszystko się zbiera dość długo zwłaszcza na pierwszej postaci. Poza tym wejdzie wkrótce nowy patch 4.0 - z nim nowe mapy, wyższy lvl cap, nowe klasy, nowe sety, nowy end game.

2. Obstawiam, że nie będziesz miał absolutnie żadnych problemów z znalezieniem PL legionu na jakimkolwiek UK serwerze (na francuskich i niemieckich może być problem). Ogółem Polaków jest mnóstwo, po samym Asmo Nexusie stwierdzam, że za dużo. Wszystko ogółem zależy od ludzi, trafisz raz na ogarniętych i z nimi się wybijesz do end game bardzo szybko albo trafisz na tardów grających na spolszczeniach.

3. PL wersję Aiona uważam za jedną z największych porażek FailForge (poza samym istnieniem firmy). Nie wspominając już o bzdurnym nieoficjalnym spolszczeniu, za które powinien być ban na cały internet bo jak można "grać kantorem łykającym co pół godziny Marmoladowy z Eteru Perera, biegającym na mantrach i z Potężniejszymi Zwojami Wyścigu, chodzącym do Świątyni Beshmundir na Skrzydło Burzy bo z niego dobrze lecą topniki" i się zastanawiać czemu ludzie się zwijają z śmiechu i wywalają z pt zamiast poważnie grać. Chociaż akurat z nieoficjalnym spolszczeniem FailForge nie ma nic wspólnego, może poza tym, że przez pewien czas słusznie banowali ludzi grających z nim.

Co do samych PL serwerów to spodziewaj się tam bandy rozwydrzonych dzieci w wieku 7+ spamujących o itemki, podexpienie, itp. Ponadto również idiotów, którym nie wyszło na innych serwerach (bo inni byli lepsi albo po prostu nadają się tylko do Hello Kitty Online), cwaniaków czekających na łatwy zarobek na idiotach, masy randomów, którzy na ich nieszczęście usłyszą o Aionie i będą chcieli zobaczyć co to jest właśnie na PL serwerze oraz masy ludzi z innych serwerów, którzy zrobią sobie postaci tylko i wyłącznie po to by popatrzeć na dramy jakie będą szły na LFG. Jak gdzieś ma powstać PL serwer to nic tylko kupić zapasu popcornu i coli bo będzie spam na LFG. Jeśli miałbym pójść na te nowe serwery to tylko jako osoba oglądająca te dramy i w poszukiwaniu szybkiego zarobku, bo według starego powiedzenia "zawsze się znajdzie jakiś idiota, który to kupi".

4. Faktem potwierdzonym wielokrotnie jest to, że większość ludzi klika "tych ładnych panów w sukienkach" potocznie zwanych "dobrymi" (tutaj "elyos") w większości gier bo: a ) chcą być bohaterskimi paladynami w lśniących zbrojach zabijającymi tych "złych" i ratując księżniczki przed smokami; b ) mają ciemne monitory i nie przeszkadza im wszechobecne tęcze, wspaniałe kolory i walenie blaskiem po oczach. Reszta, czyt. zdecydowana mniejszość wybiera tych "złych" bo mają porządne monitory i po prostu oślepli by po stronie Elyos, nie podobają im się sweetaśne małpki oraz lubią mieć włosy na plecach bo ich to kręci.

A na poważnie: Elyosów wszędzie jest więcej, bez względu na serwer czy firmę - zarówno u FailForge i u NCSoftu jest zwykle stosunek 3-2 ely na 1 asmo, czasem się to troszkę wyrównuje ale nigdzie nie ma większości Asmo. W wersji NA nawet masz specjalne bonusy za grę Asmo oraz na którymś serwerze jest chyba w ogóle zablokowane dołączanie do Elyosów. Ja gram po stronie Asmo z trzech powodów: 1. w poprzedniej grze grałem tymi "złymi" (no tam to "jasna strona" w ogóle wyglądała jak z parady równości); 2. wolę grać tymi gdzie jest mniej moich bo wtedy masz więcej do zabijania i jak Cię otoczą to możesz na...walać w każdą stronę xD ; 3. Elyosi nie mają takich fajnych wingów, tam wszystkie wyglądają prawie tak samo:

http://img3.mmo.mmo4arab.com/aion/wings/Crusader.jpg

Ogółem wybór rasy zależy od Ciebie. Jeśli w jakimkolwiek stopniu interesuje Cię fabuła (a powiem szczerze, że całkiem fajna) to polecam:

http://www.mpcforum.pl/topic/594871-innefabula-gry/

a przede wszystkim link podany jako źródło do jak na razie jedynego oficjalnego PL forum - jest tam dużo ciekawych informacji na temat gry i powiedzmy, że mili ludzie. Tylko nie wspominaj o spolsczeniu. :D

Trochę się rozpisałem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...