Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zarabiać na 40-60 lvl?

adrii2012r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

GMS? EMS? Na GMS możesz zbierać kary Familliar, te karty wypadają z mobów je się kolekcjonuje. Można za sztukę dostać 100k a za niektóre więcej. Na EMS jedyne co możesz zrobić to zbierać Loot. Ogólnie nie polecam grać na EMS zaraz upadnie :D

Więc tak jak grasz na GMS zbieraj karty, jak się zarejestrujesz na GMS to dostaniesz smoka na 30dni, który będzie zbierał itemki za tobą i to daje ci dużo kasy na większym lvl bo na wyższych lvl nie chcę się nikomu zbierać kasy a jak pet ci zbiera TO ŻYĆ NIE UMIERAĆ. Pet bardzo ułatwia zarabianie, gdy sam miałem pierwszego peta robiłem nową postać i od 10 lvl do 120 miałem 5 razy więcej kasy niż na postaci która nie miała tego peta. Sprawdzaj EQ gdy zbierasz EQ (bronie, zbroje itd.) niektóre z nich mogą mieć filetową ramkę gdy użyjesz lupy i wyjdą jakieś fajne opcje można na tym nieźle zrobić. Na Eventach często są do kupienia za specjalne punkty (które nabywasz w czasie eventu) zbroje i bronie na, których możesz użyć lup. Gdy trafi ci się jakaś fajna opcja możesz sprzedać taką broń za nawet 500 mln. to też zależy jaka broń, niektóre części ekwipunku z dobrymi opcjami można sprzedać za kilka Bilionów (miliardów) więc jeśli nie chcesz wydawać kasy musisz sprawdzać na każdym ekwipunku czy jakaś fajna opcja się nie znajdzie.

W skrócie:

Nie graj na EMS, nie da się zarobić dobrze. Nawet jak wydajesz kasę na NX mało zarobisz.

Graj na GMS, na początku gry dostaniesz Smoka (i kilka dodatkowych bonusów), smok będzie zbierał kasę i itemki co ułatwi zarabianie. Karty Familliars sprzedawaj (jak ja grałem były jeszcze coś wartę). Najłatwiej zarobisz używając lup na ekwipunku z fioletową ramką, jeśli trafi się jakaś dobra opcja wartość eq może wynosić od kilku milionów do kilku bilionów (miliardów). Zarejestruj się na Basil market, dzięki temu będziesz mógł wystawiać Aukcje.

Opublikowano

ciekawe rzeczy opowiada kolega wyzej :P

na ems gra bardzo duzo polakow, nie wiem czy upada czy nie, ale wciaz jest sporo ludzi. ogolnie, lup tez sie nie oplaca uzywac, bo wiecej stracisz niz zyskasz. odnoszac sie do tego, co pan wyzej pisal - nie wydropisz itema wartego biliony z moba, zeby iec taki przedmiot musisz wydawac nx. jesli masz duuuuzo szczescia to moze uda Ci sie zdobyc itema wartego ~50m max. na gms nie wiem jak sie sprawa przedstawia,bo ostatni raz gralem, jak europejczycy mieli jeszcze wielkie problemy z lagami, takze sie nie wypowiadam.

ogolnie, jesli potrzebujesz kasy, poluj na rare moby, takie z otoczka wokol nazwy. z nich czesto dropia scrolle, potentiale, chaosy. jesli nie szkoda Ci kasy sprzedawaj nx. jak juz troche zarobisz zacznij merchantowac, tj. kupuj tanio, sprzedawaj drozej. pobaw sie w craftowanie, niektore - lepsze juz itemy sa sporo warte.

Opublikowano

Twórz intermediate item crystals i sellaj po 150k, craftuj brown i adamitium plate i sellaj po 300k, craftuj wisdom crystal i sellaj po 2m za jeden, twórz half earrings i potentialuj je (jak masz szczęście to zarobisz biliony). ;) ew. możesz mi sprzedawać android (f) recipe z monster parku (grays hideout) ^^
IGN: WielkiMuffin

76561198009257917.png

"W heteroseksualnych parach, gdzie dziecko przychodzi na świat naturalnie, istnieje w głowach rodziców coś co można określić mianem swoistego "firewall". Czysta i bezwarunkowa miłość bez seksualnych podtekstów.. W przypadku par homoseksualnych i adopcji dzieci, dajmy dla przykładu - parę gejowską adoptującą córkę, mamy do czynienia z sytuacją gdzie dwóch mężczyzn zamieszkuje z "obcą kobietą", której nie chroni żadna biologiczna "blokada". Mężczyzni Ci przejawiają zainteresowanie ciałem dziewczynki, odczuwają pożądanie i chęć poeksperymentowania z kobiecym ciałem... Gwałt w takim przypadku jest tylko kwestią czasu."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...