Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zombie z głową szkieleta ?

ArtiXD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas nagrywania minecrafta zobaczyłem coś dziwnego. Zombie miał głowę szkieleta ! Czy każdy mob moze mieć taką głowę ?

post-903193-0-42745800-1375387535_thumb.png

Opublikowano

Czasami moby generują się z losowymi itemami w ręce (bardzo rzadko) i sądze że jest minimalna szansa na to że wygenerował się z ową głową. Albo ktoś ją rzucił a on automatycznie założył ją.

Pozdrawiam, jjabloss.

Opublikowano

Aha. Ciekawe, że tak może być. Fajnie by było znaleźć zombie z głową mrocznego szkieleta :).

Dobra. Nagrywam pół godziny później patrze ... w tym samym miejscu jest ten zombie z tą głową ! To nie ten sam bo widziałem jak strażnik go zabił (ten co jest na zdjęciu). Dziwne.

Opublikowano

Raczej błąd w grze to nie jest bo ktoś mu musiał dać item z głową szkieleta bo nigdy jeszcze nie widziałem żeby moby respawnowały się z głowami innych mobów

Opublikowano

Ja już teraz nie wiem jak to jest. Raczej nikt nie podrzucił, ale pewny nie jestem.

A mogło być tak:

Tamten strażnik zabił szkieleta. Wypadły z niego strzały. Koło był zombie i podniósł strzały.

Opublikowano

Zombie mógł podnieść to i założyć (jak hełm) lub pluginem założone, tak jak np. na npc/boty zakłada się zbroję i stawia przed zamkiem z nickiem strażnik. Tylko że tutaj to jest zombie. Niektóre moby mogą się zrespić z założoną częściowo lub pełną zbroją. Szansa wzrasta wraz z wyższym poziomem trudności gry. A twój przypadek to pewnie plugin powoduje resp mobów z przedmiotami.

Opublikowano

Myśle, że najbardziej prawdopodobna opcja to ta jjabloss, że się może wygenerować, gdyż widziałem na yt filmik z ciekawostkami, gdzie było powiedziane, że zombie może się wygenerować z każdym przedmiotem i pokazali tam zombie z dynią na głowie. Jednak to nie wyjaśnia czemu go zobaczyłem 2 raz. Przypadek ? Jeśli tak to naprawdę niezwykły.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...