Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z prockiem

bastekx231

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem taki jak na filmie.

Chodzi mi oto że jak procek osiagnie odpowiednia temperature to poprostu zwalnia. jak na filmie widac zwolnil z szybkosci 2,9 do 1,17.

Moje pytanie jest nastepujace: Czy da sie ustawić gdzieś żeby procek zwalniał przy wyzszej temperaturze?

Jest to laptop a masksymalnie moze osiagnać temp 100 stopni. Ale niestety zwalnia przy 87.

To jest LAPTOP

Acer Aspire 5830TG

i5 2,9ghz

gt540m 1gb

6gb ramu

Laptop przeczyszczony a taśma termoprzewodząca wczoraj wymieniona ale to nic nie pomoglo.

Proszę o szybko odpowiedz

Opublikowano

Jakim cudem ty tak wygrzewasz tego procka? A to obniżenie taktowania to ochrona przed spaleniem więc nic nie radzę zmieniać ;)

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Nie wiem jakim cudem się tak nagrzewa., wiem że zmniejszenie taktowania to ochrona przed spaleniem, ale potem trzyma się przy 70 stopniach i nie spada ani nie rośnie. Tak samo z taktowaniem 1,17 i nie rośnie.

Jeśli wiesz jak zrobić to żeby procek zwalniał przy trochę wyższej temperaturze to napisz. Robię to na wlasną odpowiedzialność :).

Opublikowano

Używaj jakiejś podstawki chłodzącej to temperatury będą niższe. Albo przynajmniej nie zasłaniaj otworów wentylacyjnych. A to żeby zmienić temperaturę graniczną możesz poszukać w biosie ale nie mam pewności że tam to będzie.

Opublikowano

to zmień laptopa na lepszy który będzie miał bo twój tego nie ma

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Pisałem ,że wymieniłem pastę i wyczyściłem układ chłodzący. Więc nie powinno być problemów a jednak są.

Opublikowano

Rozwiązanie jest jedno... Ciekły azot *.*

Tak montuj ciekły azot do lapka Genius.

@UP Do azotu potrzebujesz pozwolenie termos i sprzęt ktorym będziesz chłodził procek (taka wielka tuba).

Opublikowano

Aaaa ok. Mam swoje przypuszczenia czego to jest problem i po dluższym szukaniu znalazlem Intel Speedstep. Chodzi mi oto jak to wylaczyc. O temperatury sie aż tak bardzo nie martwie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...