Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

1 komputer 2 monitory :D

Snickers1000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam "fszystkich" mam pytanie

a więc mam komputer i dajmy na to podłącze do niego 2 monitory różne jeden 25 calowy ( zajebiaszczy) jest do grania tzn obraz z gry jest na nim wyświetlany a drugi monitor 17 calowy(? taki kwadratowy bardziej) był by do wyświetlania pulpitu podczas grania

moje pytanie czy da się tak zrobic nie wiem skąd mam taki pomysł ale gdzieś mi się to o oczy i uszy obiło że pod 1 komp podpięte są dwa monitory i na jednym można grać a na drugim w tym samym czasie widać pulpit i można się przełączyć z jednego ekranu na drugi nie wiem czy to realne ale jeśli tak to chyba bedę miał dwa monitory :D

Pytam dlatego że niektóre gry mają takie cóś że nie można ich zminimalizować kombinacją alt+tab jedyne co działa wtedy to alt+F4 ale to nie wchodzi w grę , taka niemoc zminimalizowania gry jest denerwująca gdyż np. gram i ktoś nagle dzwoni na skype no i gre trzeba wyłaczyć -_- a tak bym przełączył sobie na drugi monitor i proszę :D

P.S. Jeśli zły dział to proszę o przeniesienie nie wiedziałem gdzie to dać

każdy kto POMOŻE dostanie like i 5 w profilu ;)

Opublikowano

Da się, jaki ten mniejszy monitor ma złącza? Ten pierwszy możesz podpiąć pod hdmi, a ten drugi pod dvi.

Opublikowano

Ten mniejszy ma tylko D-Sub

a ten większy ma wejścia : D-Sub , DVI-I , i hdmi taki sam zestaw wejść ma karta graficzna

piszesz ze ten pierwszy mam podpiąć pod hdmi czyli ten większy ok ale ten mniejszy ( starszy) nie ma DVI-I

Opublikowano

Da się jednak musisz kupić taką złodziejkę jakby która pozwoliłaby na wpięcie 2 przewodów HDMI

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Pierwszy monitor podłączasz przed hdmi a drugi przez d-sub chyba że karta graficzna nie ma d-sub to w tedy przejściówka z dvi na dsub.

Opublikowano

Da się jednak musisz kupić taką złodziejkę jakby która pozwoliłaby na wpięcie 2 przewodów HDMI

Złodziejka nie potrzebna -.- główny podłącza przez HDMI, a drugi przez jakie mu pasuje, a potem tylko panel sterowania.

Opublikowano

Nic nie musisz przerzucać po prostu przesuwasz myszką od jednej strony do drugiej, a myszka przejedzie od jednego do drugiego ekranu. Tak jak byś miał jeden szeroki ekran.

Opublikowano

Tak na jednym będzie gra a na drugim pulpit. Jeden monitor będzie monitorem głównym i tu się będzie wszytko włączało. Są programy które pomagają w konfiguracji i dostosowaniu dwóch monitorów np. displayFusion.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...