Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Asus VX6 - Nvidia ION

Zkumeku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może ktoś akurat wciśnie swoje co nieco wiedzy, bo mi nic nie przychodzi chwilowo do głowy.

Mam problem z instalacją sterowników do karty graficznej w netbooku Asus VX6.

Po zainstalowaniu systemu na czysto (takiego samego jak był wcześniej - Windows 7 HP), nie wykrywa karty graficznej: Nvidia ION. Co lepsza... nie ma jej nawet w menedżerze urządzeń.

9obpmnjr.png

Opublikowano

Jakbym prosił o sterowniki bo nie umiem znaleźć, to bym napisał to. Ps. Dałeś złą wersję bitową, a o nią samą nawet nie spytałeś.

Sterowniki pobiera się ze strony producenta laptopa.

Nie wiem kto Ci dał kidmoda. To samo co do Pana up.

Spróbuj sobie nawet laboratoryjnie zrobić pewną sytuację: odmontuj kartę graficzną (by Ci jej nie wykryło) i spróbuj zainstalować sterowniki do niej ;)

Proszę o pomoc i wypowiadanie się osób które coś wiedzą (i mają olej w głowie w tej dziedzinie), a nie nabijają sobie posty!

9obpmnjr.png

Opublikowano

Taaaaaaaaa, odmątuj GPU a monitor Ci z czego korzysta

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Jakbym prosił o sterowniki bo nie umiem znaleźć, to bym napisał to. Ps. Dałeś złą wersję bitową, a o nią samą nawet nie spytałeś.

Nie wiem kto Ci dał kidmoda. To samo co do Pana up.

Spróbuj sobie nawet laboratoryjnie zrobić pewną sytuację: odmontuj kartę graficzną (by Ci jej nie wykryło) i spróbuj zainstalować sterowniki do niej ;)

Proszę o pomoc i wypowiadanie się osób które coś wiedzą (i mają olej w głowie w tej dziedzinie), a nie nabijają sobie posty!

A instalowałeś te sterowniki? Ze strony producenta, wpiszesz tam swój model i pobierz :F

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

A instalowałeś te sterowniki? Ze strony producenta, wpiszesz tam swój model i pobierz :F

Instalować PRÓBOWAŁEM - każde. Ale nie zainstaluje się jak nie wykryje tego do czego ma się zainstalować.

Taaaaaaaaa, odmątuj GPU a monitor Ci z czego korzysta

Ze zintegrowanej. Magic! Na nowszych płytach i prockach korzysta z wbudowanej grafiki (nowszych niż moja xD).

@EDIT

Ponowna instalacja systemu, instalacja sterowników w innej kolejności i działa :)

Problem solved!

9obpmnjr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...