Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

lody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie przybysze, otóż jest taki problem. Kupiłam nie dawno foremkę do lodów. Zalałam takim sokiem z flaszki. Zrobił się polizałam było dobre przez parę sekund, gdyż jeszcze nie wsysałam tego soku. Jak polizałam to stracił smak i tak jakby to był lód z wody do lizania :/ Próbowałam też z coli z butelki i soku z kartoniku. Też się nie udało. Jaki to musi być sok, żeby ten lód był tak samo jak np. lód z frugo, albo z te lody po 30 gr.. Pomóżcie bracia ! W moim mieście jest tak ciepło, że nie da się wytrzymać !!!

1390144171-U592769.png

Weteran
Opublikowano

Weź sobie sok, wymieszaj go z cukrem, i dopiero daj do zamrażania, lepszy smak będzie. Takiego jak w sklepach nie zrobisz, oni tam jeszcze jakieś syfy dają.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Witajcie przybysze, otóż jest taki problem. Kupiłam nie dawno foremkę do lodów. Zalałam takim sokiem z flaszki. Zrobił się polizałam było dobre przez parę sekund, gdyż jeszcze nie wsysałam tego soku. Jak polizałam to stracił smak i tak jakby to był lód z wody do lizania :/ Próbowałam też z coli z butelki i soku z kartoniku. Też się nie udało. Jaki to musi być sok, żeby ten lód był tak samo jak np. lód z frugo, albo z te lody po 30 gr.. Pomóżcie bracia ! W moim mieście jest tak ciepło, że nie da się wytrzymać !!!

De facto lody Frugo czy pałeczki są robione podobnie - wyciągniesz sok i zostaje sama woda. Tyle, że w tych Frugo są jakieś dodatki sztuczne, które je zagęszczają. Ogólnie wszystko zależy od soku. Idź do sklepu spożywczego i zapytaj sprzedawcy, co możesz dodać do substancji płynnej, aby wyszło Ci to bardziej... lodowate. xD

Opublikowano

De facto lody Frugo czy pałeczki są robione podobnie - wyciągniesz sok i zostaje sama woda. Tyle, że w tych Frugo są jakieś dodatki sztuczne, które je zagęszczają. Ogólnie wszystko zależy od soku. Idź do sklepu spożywczego i zapytaj sprzedawcy, co możesz dodać do substancji płynnej, aby wyszło Ci to bardziej... lodowate. xD

A może to być, tak jak kolega powiedział, że do soku dodać cukier wymieszać i zalać?

1390144171-U592769.png

Admin Cienia
Opublikowano

Kur*a, po temacie spodziewałem się czegoś innego :/

Bo o to mu chodziło, odpowiadając w tym temacie karmicie trolla ;]

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Pierwsze co przyszlo mi namyśl to chodzilo o loda ludzkiego xD..

Zamroż soczek z mlekiem

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Opublikowano

Bo o to mu chodziło, odpowiadając w tym temacie karmicie trolla ;]

Karmimy ciebie :)

@top

to co kolega powiedział sok i mleko ?

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Polecam latem zmiksować porządnie truskawki, wlać do szklanki, wsadzić łyżkę i do zamrażarki ;) Powstaje pyszny lód na metalowym patyku. Coś dla maniaków truskawek, jak ja xD

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Robiłem to samo, też cola h*jowa wychodziła etc. więc wziąłem sok malinowy i porzeczkowy własnej roboty i po prostu " niebo w gębie "

; *

Opublikowano

nie lubie bananów, a z tym słodkim sokiem próbowałam i znowu jak się to ssie to potem sama woda zostaje, a w tych ze sklepu jak się ssie to nadal czuć ten smak a nie samą wode.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

@up

Kto nie lubi bananów?

@top

Kup wiśnie, dodaj jogurt naturalny i cukier. Potem wlej do foremek lub do szklanki i zamroź. Przepis by Mangoo. Kiedyś chciałem zrobić lody z monte-sama woda wyszła.

Opublikowano

Zrób sobie koktajl- coca cola i lody z biedry. Pyszne, tylko na początku jest piana i dziwnie smakuje. Pod koniec czułem się jak po piwie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...