Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak nabrać kondycji.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałem się zapisać na piłkę nożną, tylko że jest mały problem... Mam 0 kondycji i ważę trochę za dużo ( 1.68m 65kg). Macie jakiś plan na to jak mogę nabrać kondycji i przy okazji schudnąć. Dodam że mam 14 lat i mogę np biegać tylko nie wiem jak. Coś czytałem, że są jakieś marszobiegi na początek, tylko jak je robić. Robię też 6 weidera. Proszę o pomoc.

Opublikowano

W necie masz pełno artykułów dla początkujących jak zacząć, jak biegać itd. Na początek wystarczy marsz i krótki przebieg co kilka metrów.

Opublikowano

Ja jestem w twoim wieku i moim zdaniem mam świetną kondycję. Po prostu łącz rozrywkę z aktywnością fizyczną. Tzn. jedź na rower z kolegami itp. Ja na przykład z kolegą się trochę nieudolnie bawię w parkour :)

pewdiepie fan :3

Opublikowano

Proponuje na czas chudniecia odlozyc slodkosci,chipsy,cole itp. Codziennie powinienes biegac tak po 500m na poczatek co 4h? Jakies cwiczenia np 20 przysiadow 10 brzuszkow dziennie. Co 3 dzien rob odpoczynek(caly dzien). Jak juz nabierzesz troche kondycji to podnos cwiczenia(np 700m co 4h). Po jakims czasie bd efekt

Opublikowano

Biegać musisz bo to ważne .... Po za tym musisz wykonywać ćwiczenia różnego typu... ( wiem coś o tym bo mam niesamowitą kondychę - gra w kosza )

Skoki poprawiają kondycje .. :)

Opublikowano

Głównie skup się na ogólnorozwojówkach, czyli na wszystkich ćwiczeniach gdzie pracują wszystkie lub większość mięśni, bieganie, pływanie, skakanie, jeżdżenie, staraj się co tydzień zwiększać wysiłek, tak aby trening nadal był ciężki

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

Opublikowano

Od 2 dni gram w piłke po 2 godziny- 1 godzina strzelania wolnych i 1 godzina meczu.

Dodatkowo staram się robić minimum 10 km kilometrów rowerem w 30 min.

Dobre jak na początek? Dodam że dzisiaj zrobiłem 4 dzień A6W.

Opublikowano

Od 2 dni gram w piłke po 2 godziny- 1 godzina strzelania wolnych i 1 godzina meczu.

Dodatkowo staram się robić minimum 10 km kilometrów rowerem w 30 min.

Dobre jak na początek? Dodam że dzisiaj zrobiłem 4 dzień A6W.

"10 km rowerem w 30 min " Nie liczy sie to czy jeździsz szybko czy wolno ,liczy się czas .

Polecam ci biegać truchtem po 30/1h dziennie do tego skakanka .

Poza tym rowerem kondycji nie zrobisz.

715a95fd31834.jpg

Opublikowano

a6w tylko i wyłącznie wzmacnia mięśnie brzucha, do wytrzymałości i kondycji nie ma kompletnie nic ;D

Skakanka jest doskonała jeżeli chodzi o ćwiczenia ogolnorozwojowe, tak można na niej zrobić kondycje, jak dodasz jeszcze obciążenia na nadgarstek przedramiona też nieźle wyrobisz ;D

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

Opublikowano

Mięśnie brzucha chce wzmocnić po to by nie dostawać często kolki. Zdarza się że przebiengne 3 razy wzdłuż orlika i już mam kolke więc słabo :D. Obciążenia na nadgarstek hmmm chodzi o hantle?? Mam w domu 4 kg, nadadzą się?

Tylko ze skakanką było by ciężko gdzieś mi ćwiczyć. Mieszkam w bloku czyli w domu nie mam miejsca na skakanie, a przed blokiem wszyscy się będą patrzeć na mnie jak na głupca... aaa i jeszcze jak skakanka to jaka? bo już patrzyłem że są z jakimś licznikiem - przydatny on jest???

Opublikowano

Mięśnie brzucha chce wzmocnić po to by nie dostawać często kolki. Zdarza się że przebiengne 3 razy wzdłuż orlika i już mam kolke więc słabo :D. Obciążenia na nadgarstek hmmm chodzi o hantle?? Mam w domu 4 kg, nadadzą się?

Tylko ze skakanką było by ciężko gdzieś mi ćwiczyć. Mieszkam w bloku czyli w domu nie mam miejsca na skakanie, a przed blokiem wszyscy się będą patrzeć na mnie jak na głupca... aaa i jeszcze jak skakanka to jaka? bo już patrzyłem że są z jakimś licznikiem - przydatny on jest???

Nie, są specjalnie obciążniki do kupienia przyczepiane często na kostki czy to te na nogach, czy to te na nadgarstkach, co do skakanki wystarczy zwykła bokserska za 15-30 zł regulowana, a co do licznika to mi się przynajmniej nie przydał, nie widzę różnicy. Jak już chcesz zainwestować w bardziej bajerancką skakankę, proponuję taką z możliwością doczepienia ciężarków do rączek zazwyczaj są to małe obciążenia (1-4 kg) ale uwierz, że po serii 200 skoków poczujesz efekt ;)

@Down

Koniecznie daj znać jakie efekty i w ogóle, jak będziesz czegoś więcej potrzebował z teorii to wal do mnie na priv ;)

Opublikowano

Dobra więc jutro wybieram się do sklepu kupić buty do biegania i jakąś skakankę. Myślę że temat jest już do zamknięcia. Teraz pozostaje tylko czyn :) Dziękuje wam wszystkim za pomoc, może niedługo pochwale się efektami :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...