Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który laptop wybrać do gier do 2300 zł ?

TheBall0n

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Mój problem polega na tym iż będe kupował w njabliższym czasie nowy komputer,a niewiem który wybrać.Komputer ma być wydajny i służyć mi będzie przede wszystkim do programowania w programach 3d i 2d oraz grać czasami w gry typu Crysis,Tomb Raider,Gta 4 itd oraz obrabiać filmy HD.

Tutaj są te dwa laptopy:

http://www.saturn.pl/krakow/notebook-samsung-np350v5c,id-835817

i

http://www.saturn.pl/krakow/notebook-lenovo-ideapad-z585a-12gb,id-824303

Intel Atom N450 1,6 ghz

Intel Graphics Media Accelerator 3150

HDD 250 GB

RAM 1GB

Opublikowano

Wes lenovo mój ojciec ma samsunga i mu się zawiesza nawet war thunder a ma czysty system samsung bardziej do przeglądania stron internetowych i obrabiania filmów a lenovo do grania

523561446660279974822.gif              

Opublikowano

Wes lenovo mój ojciec ma samsunga i mu się zawiesza nawet war thunder a ma czysty system samsung bardziej do przeglądania stron internetowych i obrabiania filmów a lenovo do grania

tylko nie ten lenovo ;> jak juz to y580

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

wow jakiś ty szczegółowy :P

Pytanie do @UP laptop HP pavilion dv5 jest dobry?

523561446660279974822.gif              

Opublikowano

eh dalej stoje w miejscu ;c

Bozydar12 mój budżet zamyka sie na 2300zł a od połowy sierpnia będzie mi potrzebny laptop do programowania

Intel Atom N450 1,6 ghz

HDD 250 GB

RAM 1GB

Opublikowano

Według mnie tutaj najlepszym wyborem bedzie ten lenovo y580. Do gier on sie nawet nadaje ale w grafice itp. to nie wiem

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

W opisie masz napisane jasno do 2300zł D:

Może macie jakieś propozycje

Intel Atom N450 1,6 ghz

HDD 250 GB

RAM 1GB

Opublikowano

Ale z i3 do grafiki, programowania ? ;/

Stacjonarny będzie dużo lepszy.

jaki procek wg.ciebie sprosta zadaniom grafiki 3d i HD i programom trójwymiarowym

Intel Atom N450 1,6 ghz

HDD 250 GB

RAM 1GB

Opublikowano

Postanowiłem wybrać lapka z i7 na wszelki wypadek http://allegro.pl/laptop-samsung-rc730-i7-2630m-gt540m-6gb-500gb-gw-i3425108113.html . Dzięki za pomoc wszystkim,POZDRAWIAM :D

Laptop z i7 nigdy nie osiągnie takiej wydajności co komp z Xeonem 1230v3 ;>

Poza tym w grach ten notebook leży.

Zastanów się, czy naprawdę potrzebujesz czegoś przenośnego.

Opublikowano

Laptop z i7 nigdy nie osiągnie takiej wydajności co komp z Xeonem 1230v3 ;>

Poza tym w grach ten notebook leży.

Zastanów się, czy naprawdę potrzebujesz czegoś przenośnego.

Przemyśle to.Narazie mam na oku tego laptopa @UP oraz komputer stacjonarny firmy lenovo z cztero rdzeniowym prockiem 8x3,4 ghz intel core i7 za 2500zł..i kartą graficzna gt-545 192 bit

Intel Atom N450 1,6 ghz

HDD 250 GB

RAM 1GB

Opublikowano

ok.Stacek moze byc mam miejsce,tylko prosze aby byl on zgodny z wymaganiami podanymi na początku.I do max. 2300 zl

Intel Atom N450 1,6 ghz

HDD 250 GB

RAM 1GB

Opublikowano

Temat Zakończony.

Postanowiłem porozglądać się w hipermarketach za laptopami z i5 wyczytałem że do gier dadzą rade spokojnie nawet nowszych + grafika 3d płynnie pójdzie jężeli będzie też odpowiednia karta graficzna.Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.Nara i miłych wakacji...xD

Intel Atom N450 1,6 ghz

HDD 250 GB

RAM 1GB

Opublikowano

Temat Zakończony.

Postanowiłem porozglądać się w hipermarketach za laptopami z i5 wyczytałem że do gier dadzą rade spokojnie nawet nowszych + grafika 3d płynnie pójdzie jężeli będzie też odpowiednia karta graficzna.Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.Nara i miłych wakacji... xD

Robisz jedną z największych głupot w życiu ale jak chcesz

Opublikowano

Temat Zakończony.

Postanowiłem porozglądać się w hipermarketach za laptopami z i5 wyczytałem że do gier dadzą rade spokojnie nawet nowszych + grafika 3d płynnie pójdzie jężeli będzie też odpowiednia karta graficzna.Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.Nara i miłych wakacji... xD

Podziękujesz, jak dostaniesz wszystkie wypowiedzi ^.O

GTX660M ma poziom ~Radeona 6770, czyli budżetowej karty. W tej cenie oprócz Lenovo z i3 (które średnio radzi sobie z tym, co podałeś) nie ma niczego innego z tym układem, a niżej nie ma sensu schodzić, bo wszystkie GT nie reprezentują zbyt wysokiego poziomu wydajnościowego, są raczej do zastosowań biurowych, biznesowych, a nie wymagających aplikacji.

Jak chcesz coś robić NAPRAWDĘ, to w tym budżecie wyłącznie stacjonarka.

Wyczytać można wszystko i wszędzie.

Opublikowano

NIE bierz Samsunga, którego podałeś. Posiadam i wiem, że praktycznie wszystkie modele mają wadę, i to nie byle jaką - nie używają Radeona, tylko zintegrowanego Intela. Ja znalazłem sposób na włączenie karty, ale nie opłaca się tyle męczyć, poza tym i tak mam szczęście, bo w innych przypadkach żaden sposób nie działa. Karta jest mocniejsza niż się wydaje (WoT maks, War Thunder wysokie), ale co z tego, skoro pewnie nie będziesz mógł jej używać.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...