Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kiedy Przestanie Mnie Boleć?

Ravgor.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Mam kolejne pytanie związane z opalenizną chodzi mi o to iż chciałem was się zapytać kiedy przestaną mnie tak bardzo piec ramiona już mnie 2 dni bolą a byłem nad wodą. Moja mama powiedziała że to z czasem minie i przestaną mnie boleć ale nie wiem kiedy *_* próbowałem się smarować różnymi kremami ale to "gówno" daje.

Drugie pytanie to że na twarzy zrobiła mi się taka "twarda skóra" i łatwo mogę ją zdrapać i tutaj pytanie tkwi czy zostawić tą skórę czy zdrapać ją normalnie ? bo nie wiem co robić.

Za pomoc Lubie To.

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

Ty tak serio ;D?

No nie wiem moim zdaniem potrwa to maksymalnie tydzień, najwidoczniej twoja skóra nie wyrabia z wytwarzaniem melaniny ;]

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

Opublikowano

Wszelkiego rodzaju nawilżanie skóry na pewno nie zaszkodzi, ale nie liczyłbym na cud

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

Opublikowano

Wszelkiego rodzaju nawilżanie skóry na pewno nie zaszkodzi, ale nie liczyłbym na cud

Ale niby woda pomaga?. Proszę o pomoc bo mam ochotę wyskoczyć okna z tego bólu :(.

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

Musisz po prostu odczekać max tydzień wtedy skóra ci będzie odpadać (!!) . Następnym razem używaj kremu do opalania jakiś kremik na poparzenia ;)

*Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Ale niby woda pomaga?. Proszę o pomoc bo mam ochotę wyskoczyć okna z tego bólu :(.

polej sie zimna woda to nie bd czół bólu przez ok 1h

ja Ci polecam smarować sie jogurtem,kefirem - pomaga bardzo

a piec CIe przestanie jak skora z czerwonej zrobi sie brązowa czyli jakies 3 dni ;)

Opublikowano

polej sie zimna woda to nie bd czół bólu przez ok 1h

ja Ci polecam smarować sie jogurtem,kefirem - pomaga bardzo

a piec CIe przestanie jak skora z czerwonej zrobi sie brązowa czyli jakies 3 dni ;)

No właśnie już na twarzy mam taką brązową na barkach to takie małe "ukłucia" jak by tylko trochę wkurzające i także mam małe bąble.

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

Ja na to mówię efekt pochodni. Przychodzi się na plażę. Siedzi się nie wiadomo ile, i jest się czerwonym.

Jak idziesz spać kładź się na brzuchu/plecach. Po kilku dniach powinno przejść. Letni prysznic pomorze na krótki czas. Jak już ktoś wyżej wspomniał rób okłady z kefiry/maślanki, to podobno najbardziej pomaga.

Opublikowano

Nie zdrapuj tej skóry z twarzy.

Teraz to mi mówisz :D właśnie trochę zdrapałem i musiałem posmarować bo mnie tak szczypało że usiedzieć nie mogłem i teraz wyglądam jak .... bo mam brązowo-białą twarz .. xD

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

Nie rób nic z tym naskórkiem, będziesz wyglądał jak jaszczurka.

Raz za szybko zerwałem naskórek i miałem taki suchy, popękany, podchodzący krwią z ropą - wyglądałem jak z horroru :D

Sam zejdzie i będzie wszystko ok, polecam nawilżać - pomaga.

EDIT:

Może spróbuj moczyć koszulke ? ew. jakieś środki przeciwbólowe

52287137559562145640.png

Opublikowano

Posmaruj tranem, zrób okłady z lodu lub zimnej wody na 100% pomoże i wypij meliśe oraz apap

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Opublikowano

Przeczekaj to, lepszego sposobu nie ma. Jesteś taki cienki że nie wytrymasz?

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Przeczekaj to, lepszego sposobu nie ma. Jesteś taki cienki że nie wytrymasz?

Chodzi o to że jak zakładam koszulkę to strasznie mnie pieką ramie a muszę gdzieś wyjść np z psem i nawet te 5-10 minut nie mogę wytrzymać bo muszę szybko ściągać.

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...