Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od niedawna jestem właścicielem płyty głównej MSI z87 G45 Gaming. Dzisiaj chciałem z update'ować bios za pomocą Live Update 5. Włączyłem aktualizację i wyszedłem na chwilkę z pokoju. Gdy już wróciłem na monitorze był czarny ekran i pisało "Brak Sygnału". Da się jakoś przywrócić bios? Dodam że już próbowałem CMOS jednak nic nie pomogło.

Pumpernikiell.png

Opublikowano

masz raczej na niej dual bios to użyj opcji/zworki na płycie. gdzieś pewnie pisze w instrukcjach to sobie poszukaj, mi się nie chce

jak nie to można wgrać jak się ma identyczną drugą płytę albo programator

tego to raczej nie posiadasz no to pozostaje serwis komputerowy i ci wgrają/zaprogramują eprom

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Niestety nie ma na niej dual biosu :/. Drugiej takiej samej płyty i programatora też nie mam, więc pozostaje serwis. Posiadam na nią gwarancję, lecz nie jestem pewien czy gwarancja takie coś obejmuje. Z drugiej strony używałem dedykowanego programu od MSI do ściągania i instalacji sterowników jaki i biosu, więc to nie była moja wina, że coś się popsuło podczas update'u. Czytałem też na necie że update Biosu to jest ryzykowna sprawa. Coś pójdzie nie tak i trzeba płytę do serwisu oddać.

Pumpernikiell.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...