Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór pomiędzy konsolami

Roowinek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niedługo zasilę się sporym budżetem i mam dylemat co do kupienia ps3 lub ps vita ewentualnie xbox 360. Co najbardziej polecacie i dlaczego? Troche odrzuca mnie vita za brak bf'a i nie będzie gra v .

Opublikowano

Jak masz kupować konsolę, na której będziesz dużo grał i grać w większość gier, które są na PC (np. BF3, GTA, CoD itp.), to bierz PS3. PS Vita, to taki "dodatek" dla posiadaczy PS3. :) Sam mam obie konsole i jestem z nich zadowolony.

Jak na XBOXie kupisz konto premium, czyli XBOX Live Gold, masz tylko dostęp do grania multiplayer, ale słyszałem że teraz dla użytkowników premium na X360 są co miesiąc 2 pełne wersje gier.

A jak na swoje konto PSN kupisz premium, czyli PS+, to masz co miesiąc 3 gry na PS3 i 2 gry na PS Vitę, więcej wersji demonstracyjnych gier, wcześniejszy dostęp do wersji beta gier, zniżki na gry, avatary itp, darmowe avatary i motywy (motywy to tła w "menu" PS3).

Ja ci już napisałem najważniejsze rzeczy, teraz tylko musisz wybrać, czy chcesz się męczyć z XBOXem, czy być szczęśliwym z zakupu PS3. :)

AxeePL.png

Opublikowano

Ps3 super exy, darmowe multi, i przede wszystkim plus. Posiadacze x'a dostaja 2 gry miesięcznie (fable3, ac2) reszta crapy. A i teraz dostaniemy następnego crapa i gówno w jednym oto nadchodzi crackdown (jedynka, bo trzeba zaoszczędzić na graczach nie ?). Tego odgrzewanego kotleta, można pobrać 1 sierpnia.

9384.png

FANBOYS GONNA DIE!!!

Budowniczy
Opublikowano

Wybierz PS3, bardzo dobra konsola, no i tak jak mówili, można dostawać po 2 pełne wersje gier z kontem Premium co miesiąc,

Polecam ci wybranie właśnie PS3, dużo gierek wychodzi, najnowsze tytuły itp.

Pozdrawiam,

efx.

Opublikowano

A kup sobie co Ty chcesz, chcesz przenośną konsolę to bierz Vitę, na tą konsolę też w ramach abonamentu dostaje się 2-3 co miesiąc.

Chcesz konsolę do mieszkania/domu bierz PS3 albo Xbox'a 360...

Jeśli stać Cię na kupowanie oryginalnych gier i sugerujesz się tylko grami to bierz PS3 z racji lepszych tytułów ekskluzywnych. Jeśli chcesz kupić konsolę i ją przerobić to tylko i wyłącznie Xbox.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Co do Sony, to uważam że są dla nich bardzo ważni gracze, a Microsoft tylko na nich zarabia...

Wybierz PS3, bardzo dobra konsola, no i tak jak mówili, można dostawać po 2 pełne wersje gier z kontem Premium co miesiąc,

Polecam ci wybranie właśnie PS3, dużo gierek wychodzi, najnowsze tytuły itp.

Pozdrawiam,

efx.

1. Chyba 3 pełne wersje na PS3 i 2 pełne na PS Vitę.

2. Możesz przestać pisać w każdym poście "Pozdrawiam, efx."? To już się staje denerwujące.

AxeePL.png

Budowniczy
Opublikowano

@BlackInferno Nie chce się wkurzać, ale ja piszę jak chcę -_-

nikt mi nie decyduje jak mam pisać -_-

I jeszcze jedno, nie wtrącaj się w nie swoje sprawy :P

Opublikowano

@BlackInferno On jest uprzejmy, dlatego tak pisze :D

Na 100% kupuje ps3, i czekam na gta v :)

EDIT: Już kupiłem PS3

Opublikowano

@BlackInferno On jest uprzejmy, dlatego tak pisze :D

Na 100% kupuje ps3, i czekam na gta v :)

EDIT: Już kupiłem PS3n

No to gratulacje. :) Pamiętaj, że zawsze możesz się mnie pytać o rzeczy związane z PS3. :) Założyłeś konto na PSN? Jaki masz nick? Mogę cię dodać do znajomych. Jaką masz pierwszą grę na PS3?

AxeePL.png

Opublikowano

@up Była z grami i 2 padami, dlatego wziąłem, jest jakaś różnica międzi fat a slim ?

EDIT: Sprawdziłem w necie, i różni się tylko wyglądem.

Opublikowano

@up Była z grami i 2 padami, dlatego wziąłem, jest jakaś różnica międzi fat a slim ?

EDIT: Sprawdziłem w necie, i różni się tylko wyglądem.

Nie pamiętam dokładnie, ale ma kilka różnic. Np. chyba Fat ciągnie więcej prądu, jest większy. Poszukaj więcej w internecie.

AxeePL.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pochwale się, miałem 2 dni ps3 ale okazało się że net nie działał, więc robię aktualizacje z pena = 99% = błąd, jak dobrze pamiętam 8002F9F1 (albo końcówka na odwrót) no i dzwonimy do playstation bok, mówią że jedynie serwis, no to dzwonimy do kolesia co mi sprzedał = oddał kase. Pojechałem do sklepu, kupiłem nowego x'a. :)

Opublikowano

Pochwale się, miałem 2 dni ps3 ale okazało się że net nie działał, więc robię aktualizacje z pena = 99% = błąd, jak dobrze pamiętam 8002F9F1 (albo końcówka na odwrót) no i dzwonimy do playstation bok, mówią że jedynie serwis, no to dzwonimy do kolesia co mi sprzedał = oddał kase. Pojechałem do sklepu, kupiłem nowego x'a. :)

No i źle zrobiłeś. :( Powodzenia przy wydawaniu forsy. :(

AxeePL.png

Opublikowano

No widzę właśnie, na ps+ dają mw2 a na live gold crackdown 1.

Gdzie ty widziałeś MW2 w PS+? W PS+ jest teraz na PS3 Mafia II, Spec Ops: The Line, Need for Speed: Most Wanted 2012, a na PS Vitę LEGO Władca Pierścieni i When Vikings Attack. Więc porównaj sobie te 2 gry z Live`a z pięcoma grami z Plusa. :)

AxeePL.png

Opublikowano

Jak chcesz kupywać konsolę to najbardziej ze wszystkich konsol Polecam PS3, ponieważ się nie psuje, gra się świetnie i jestem z niej zadowolony.

ld3d.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...