Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wydajnością

Krzysiekn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na wstępie mówię iż posiadam grę Minecraft (v 1.6.2). Mój największy problem z tą grą to FPS. Ciągle mi spadają. Gdy odpalam grę, mam 150-100 fps, potem gdy się gra, spadają aż do tego momentu gdy jest ich ok. 15. Nie wiecie o co chodzi? Używałem programów takich jak CCleaner itp. Mam wszystkie stery graficzne.

Gram na mocnym lapku, są dwie karty graficzne

Mój komp:

Grafika: Nvidia GeForce GT 52M oraz Intel® HD Graphics Family

Procek: Intel Core i7-2670QM CPU 2.20GHz (4 rdzenie)

Klasyfikacja nadana przez Windows 7: 5,9.

Model lapka:

Dell N5110

Pomożecie? :) Będę wdzięczny :)

Opublikowano

Nie, bo nie działa mi instalacja, na poprzednich wersjach działało.

Opublikowano

Sam sobie odpowiedziałeś postem up, po 1. Jest to laptop, może być mocny, i tak komputer z średniej półki będzie go gonił. po 2. Laptop jak to laptop ma bardzo słaby przepływ powietrza w obudowie, po czym się będzie grzał, a jak się grzeje to i wydajność w grach maleje ponieważ będzie próbować ustabilizować temperatury do niskich, zmniejszając napięcia na karcie oraz procesorze. Jak chcesz pograć kup komputer :) a jak jesteś hardcorem to rozkręć lapa postaw koło niego jakieś wiatraki, żeby uzyskać tak naprawdę nie wiadomo co.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...