Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Livebox 2.0 + własny OTS

Morelson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem.. po przerwie która trwała 2 lata, postanowiłem znowu pobawić się z OTSami.
Kiedy te dwa lata mijały,
Telekomunikacja Polska połączyła się z Orange i otrzymałem Liveboxa 2.0

~~~~~~W czym problem?~~~~~~~

Kiedy odpalam silnik OTSa, ukazuje mi się IP... hmm.. wewnętrzne? Raczej tak, bo inaczej nazwać nie mogę. (192.168.1.10)

Jak dobrze mi oraz wam wiadomo, aby nie bawić się w hamachi, potrzeba ZEWNĘTRZNEGO IP.

A więc teraz zgłaszam się do was o pomoc.. Co mam zrobić aby uzyskać zewnętrzne IP, bądź też zrobić COKOLWIEK aby inni mogli wejść na OTSa.

Problem również znajduje się w tym iż kiedy chce dodać OTSa do jednej ze stron z spisem OTSów, wyskakuje error. (Aby dodać serwer do listy, serwer powinien być pierw online) Mimo że silnik jest włączony. ~~ Troche odbiłem od tematu

Główny problem to taki, iż nie mam zielonego pojęcia co zrobić aby ukazało się IP Zewnętrzne.

Z góry uprzedzam, nie za bardzo uśmiecha mi się WYKUPOWANIA jakiś dodatkowych pakietów w Orange/TPSA tylko po to by uzyskać zewnętrzne IP.

:)
Polecą l@jKi, $uBy Pl+sy 0rGie i inn3 Fobi3 :)

@edit Korzystałem również z pomocy wujaszka GOOGLE, lecz niestety nie przyniosło to żadnych rezultatów.

11icvtw.png
" Pragnę być nietypowy, niepowtarzalny,
Jednorazowy i oryginalny
" ~~ Fokus

Opublikowano

Zewnętrzne ip możesz sprawdzić na stronie podanej niżej, bo te które podałeś to jest wewnętrzne.

http://pokapoka.pl
A żeby założyć serwer musisz odblokować porty, które użwa jak dobrze zrozumiałem Tibia OTS, tak?

Jak nie masz pojęcia o forwardingowaniu portów to mogę zrobić dla Ciebie mały TuT jak je odblokować, bo tak się składa, że też mam Liveboxa. Tylko, że teraz nie ma mnie ma kompie, ale jak będę to jeśli chcesz to mogę Ci wytłumaczyć.

Opublikowano

Fraza w google "Jak odblokować porty w livebox" i wszystko jasne.

Port 7171 oraz 80 (od Acc Makera) już mam odblokowane, natomiast co mam zrobić aby wrzucić serwer na strone z listami OTSów, aby inni mogli go poprostu zobaczyć? :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Może troche jaśniej: Co zrobić aby na silniku pokazało się ZEWNĘTRZNE IP?

11icvtw.png
" Pragnę być nietypowy, niepowtarzalny,
Jednorazowy i oryginalny
" ~~ Fokus

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...