Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS Minecraft.

Redes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ... jest taki problem bo mam dosc mocnego laptopa a w minecrafcie w wiekszych miastach mam spadek fps do 45-50 z 70...

70 fps po za miastem to tez malo ... mam opti fine wgranego ale nie chce miec gorszej jakosci grafiki ...

Wiecie co moze być przyczyną?

Specyfikacja:

Ram 8 GB

Karta graf. 2Gb Radeon

Procesor i7 2x 3,20

Opublikowano

Przypisz wiecej ramu,wgraj faithfull,zwieksz piorytet w menadzerze,render ustaw na normal,openAL na fancy,odkurz komputer ccleanerem nastepnie programem odkurzacz,zdefragmętuj dysk (caly).

Mi taki zabieg dodał więcej fps choć nie bbd to kosmiczna ilosc ale zawsze coś.

mojasygnan.png

Opublikowano

Możliwe, że coś zżera ci zasoby systemowe, ja mam laptopa:

- Intel i7

- GeForce GT525M

- 8 GB RAM'u

Mam zawsze ok. 130 FPS

Sprawdź w menadżerze zadań, co zabiera najwięcej zasobów, a później to dezaktywuj, ew. format.

Opublikowano

Na takim sprzęcie macie tak mało FPS? o.O Wiem, że laptop, ale no proszę was.... Powinno być co najmniej 200 FPS +

Spróbuj zaktualizować .dll'ki Minecraft'a, wyczyścić pamięć podręczną, wyłączyć zbędne procesy itp. ;)

Opublikowano

PO pierwsze PANOWIE! Laptop ma 3 tygodnie ...

Po drugie nie zasyfiam kompa bo wiem co to znaczy miec "zasyfiony PC"...

Wiec nie ma po co czyscic cleanerami i odkurzaczami.

Formata tez nie bd robil .. xD

Mam zajete 40GB na 1 TB.

Na takim sprzęcie macie tak mało FPS? o.O Wiem, że laptop, ale no proszę was.... Powinno być co najmniej 200 FPS +

Spróbuj zaktualizować .dll'ki Minecraft'a, wyczyścić pamięć podręczną, wyłączyć zbędne procesy itp. ;)

Yyyyy... to znaczy :)?? ( chodzi o ".ddl " ) ----- Procesy są tylko systemowe ;d

A co do dopisywania ramu to chyba sie nie oplaca.... Bo mam przypisane 500 mb a wykrozystuje 90 mb ... Dafuq xD?

Opublikowano

Kiedy wy ludzie nauczycie się, że karta graficzna nie składa się z samej pamięci ? Podaj model karty graficznej

Możliwe, że coś zżera ci zasoby systemowe, ja mam laptopa:

- Intel i7

- GeForce GT525M

- 8 GB RAM'u

Mam zawsze ok. 130 FPS

Sprawdź w menadżerze zadań, co zabiera najwięcej zasobów, a później to dezaktywuj, ew. format.

130FPS pewnie render distance normal i graphic na fast :)

Siemka ... jest taki problem bo mam dosc mocnego laptopa a w minecrafcie w wiekszych miastach mam spadek fps do 45-50 z 70...

70 fps po za miastem to tez malo ... mam opti fine wgranego ale nie chce miec gorszej jakosci grafiki ...

Wiecie co moze być przyczyną?

Specyfikacja:

Ram 8 GB

Karta graf. 2Gb Radeon

Procesor i7 2x 3,20

Ponieważ w większych miastach jest więcej budowli, oraz wszystkie redstone i oświetlenie powoduje spadek fps'ów

Opublikowano

Ogarnąłem to ;d.... Po prostu Funkcja "Advanced OpenGL byla na fast " :D przełączylem na OFF i smiga zaleznie od tego ile fps ustawie ;) Dzięki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...