Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Resetujący się komputer

TenStylOdSuba

Pytanie

Opublikowano

Witam drodzy forumowicze.

Mam problem z komputerem gdzieś po 1-5 minutaach się wyłącza

pisze z laptopa

Wynagrodzenie:20 lajków

Nie chce wymieniać nic w komputerze bo jest zaje+++ty

a na nowy nie mam kasy i na nic nowego nie mam kasy :/ wydałem na ram do laptopa teraz mam 8 gb ramu na laptopie

523561446660279974822.gif              

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tego nie wiem jestem troche nie ogarnięty w tej sprawie sam stres :/

Opublikowano

Po pierwsze to wina googleupdate.exe bo próbuje wyłączyć komputer lub notebooka++ więc...

@3UP jestem chłopakiem -.-

Opublikowano

googleupdate.exe to proces google chrome

Ostatnią funkcją jaką można wyłączyć w Google Chrome jest usługa aktualizacyjna Google Update. Po zainstalowaniu przeglądarki Google Chrome, bez naszej wiedzy instalowana jest również usługa GoogleUpdate.exe. Usługa automatycznie, bez naszej wiedzy sprawdza dostępne najnowsze aktualizacje przeglądarki i jeżeli zajdzie potrzeba zainstaluje je sobie w tle bez naszej ingerencji. W pomocy google dotyczącej GoogleUpdate.exe czytamy :

“…GoogleUpdate.exe to element oprogramowania działający jako meta-instalator i automatyczny aktualizator w wielu możliwych do pobrania aplikacjach Google, takich jak Google Chrome. Dba on o to, aby programy były zaktualizowane o najnowsze funkcje. Co ważniejsze, GoogleUpdate umożliwia szybszą aktualizację aplikacji Google w przypadku wykrycia luk w zabezpieczeniach.”

Opublikowano

Komputer się wyłącza normalnie

Trwa wylogowywanie...

Trwa zamykanie systemu windows...

i się potem sam włącza

Opublikowano

Z msconfig usunełem googleupdate i działa :-)

Opublikowano

o co ci chodzi z procesem?

@2UP googleupdate to virus

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

To nie wirus, miałem taki problem, musisz dać do serwisu i odinstalują Ci coś co masz 2 razy (ja miałem 2 antywirusy avasta i McFree)

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

Kurwa! Sam mam proces googleupdate.exe

A zreszta skoro wiesz co wiesz lepiej to po kiego grzyba piszesz!? Poza tym jakos pewnie polowa mpcforuwiczow ma ten proces (albo i wiecej osob) i normalnie korzystaja z pc. M. in. ja.

Opublikowano

to usuń google chrome z systemu ( wejdź w tryb awaryjny) i nie będziesz miał tego procesu...

btw. podałeś temat z 2009 roku. czy na prawdę myślisz że google wsadziło by wirusa do swojej przeglądarki ? -.-

Opublikowano

Jak się na tym nie znasz to nie ma rozwiązania dla amatorów i musisz dać do serwisu. Zapewne komp gotowiec z allegro i już są problemy .

Opublikowano

To edytor tekstu ? Ten notepad++

Czyli gotowiec kupilas skrzynke w Hiszpanii

Zdejmij cooler cpu (

)

Wyczysc alkoholem namaczajac troszke wacik powierzchnie procesora uwazajac zeby wacik nie kapal a byl lekko wilgotny. Nastepnie kup (najlepiej przed tym) paste termoprzewodzaca (

To jest ukryta treść, proszę
)

Robiac kilka kropek malych na tym lub

Zaloz cooler

Sprawdz czy cos sie zmieni

Opublikowano

To i to coś jak uruchom ponownie

Opublikowano

@REFRESH

Opublikowano

boże święty -.- wyraźnie napisał że mu się wyłącza komputer NORMALNIE a nie tak jakby odłączył z prądu ...

wejdź w tryb awaryjny (f8 przy starcie systemu) i wybierasz z tego menu tryb awaryjny. jeśli ci się w trybie awaryjnym komp nie wyłączy to znaczy że wirus.

Opublikowano

Ok @2UP spróbuje tylko niewiem czy zdąże go zainstalować zanim komputer się wyłączy :/

@UP poje**ny jesteś :p nie mam kasy tak jak pisałem w temacie

Opublikowano

Usunęłem google chrome odinstalowałem i wchodze w procesy nadal proces googleupdate.exe

@2UP ty sie zamkni nie odzywaj sie już w tym temacie bo gówno wiesz kur** z strony internetowej każdy może skopiować

Opublikowano

Na starym laptopie mi sie kiedys sam wylaczal z powodu duzych temp. bo soft offal go w celu bezpieczenstwa

Wiec jest u tu taka mozliwosc jesli ma jakis soft chu**wy

A wymiana pasty nie zaszkodzi na pewno

I bardzo by sie przydaly te otl logsy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...