Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zacinanie Się Komputera

Ravgor.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Od pewnego czasu mam pewien problem z komputerem otóż gdy włączam komputer to po jakiś 4-5 godzinach całkiem mi się zacina i jedynie co pomaga to ponownie włączanie go ale to nie koniec gdy go ponownie włączam zacina mi się przy logo Windows XP i znowu muszę go restartować tak z 2-4 razy żeby znowu normalnie chodził nie wiem co jest grane robiłem już czynności takie jak :

-Czyszczenie go z kurzu

-Przeskanowanie go czy nie ma żadnego wirusu

wyłączam zbędne programy i usunąłem parę. Jednym minusem to że nie mam pasty termoprzewodzącej czy coś w ten deseń.Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem co już robić za pomoc oczywiście lubie to.

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

Wlacz program HwMonitor i sprawdz temperature Karty Graficznej podczas stresu.

Moglbys wyjasnic gdzie nie masz nalozonej pasty termoprzewodzacej ??

nostaleh.png
Opublikowano

Jak nie masz pasty na progu to sie przegrzewa. Podaj temperatury..

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Wlacz program HwMonitor i sprawdz temperature Karty Graficznej podczas stresu.

Moglbys wyjasnic gdzie nie masz nalozonej pasty termoprzewodzacej ??

Na procesorze

Jak to możliwe, że nie masz pasty? ;o Kupuj ją i nakładaj.. .

No normalnie nie mam pasty muszę kupić ale zapominam :p

Moja temperatura :

To jest ukryta treść, proszę

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

Wtf?? Naloz i to jak najpredzej... Ty sie kurde dziwisz?? .... Sam cooler nie moze ochlodzic calego procka a pozatym moze on ci sie spalic..

nostaleh.png
Opublikowano

Procesor się nie spali, gry temperatura będzie za wysoka to on się po prostu wyłączy. I właśnie dlatego komputer się może zacinać, bo po dłuższym czasie procesor się nagrzewa i się komputer wyłącza. A musisz włączać kilka razy bo temperatura procesora jest nadal za wysoka i dopiero po chwili się zmniejsza i normalnie włącza.

Opublikowano

No tak ale to zacinanie to nie jest wina procka tylko karty graficznej bo jak widac na HwMonitor temperatura karty jest maksymalna jaka moze byc bo jesli wiecej podskoczy to poprostu sie zetnie i nie bedziesz mogl go resetowac tylko bedziesz musial go wylaczyc przyciskiem Power. Pozatym nie polecam takiego mieszania ze na przymus grasz 10 min i komputer ci sie wylacza potem go wlaczasz i dalej cisniesz bo kiedys mialem taka sytuacje niewiedzialem o co chodzi bo bylem laikiem i przez to ze wylaczal mi sie to dysk padal i system sie sypal , potem musialem go formatowac.Wiec nie polecam

nostaleh.png
Opublikowano

No tak ale to zacinanie to nie jest wina procka tylko karty graficznej bo jak widac na HwMonitor temperatura karty jest maksymalna jaka moze byc bo jesli wiecej podskoczy to poprostu sie zetnie i nie bedziesz mogl go resetowac tylko bedziesz musial go wylaczyc przyciskiem Power. Pozatym nie polecam takiego mieszania ze na przymus grasz 10 min i komputer ci sie wylacza potem go wlaczasz i dalej cisniesz bo kiedys mialem taka sytuacje niewiedzialem o co chodzi bo bylem laikiem i przez to ze wylaczal mi sie to dysk padal i system sie sypal , potem musialem go formatowac.Wiec nie polecam

A to ciekawe..53*C to jest maxymalna temperatura tej karty? Gdzie to wyczytałeś?

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Ale chodzi o to że włączam komputer widzę pulpit i po jakieś 2-5 minutach się zacina cały komputer i muszę zrestartować cały komputer dopiero jak zaskoczy to się nie wyłącza wkurzające to jest :(

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...