Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zapach spalenizmy z laptopa

.old

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Otóż pojawił się problem, ponieważ zacząłem od kilku dni czuć zapach spalonego sprzętu od laptopa. Na pewno jest od niego, ponieważ gdy otwieram laptopa (nie że odkręcam śrubki tylko normalnie, czyli po prostu otwieram monitor żebym mógł normalnie go używać - nie wiem jak się wysłowić :P). Włączam go i czuje smród. Pomożecie? Jest jeszcze na ponad rok na gwarancji. Naprawią mi go i go sprzedaje ! Bo już mam dosyć laptopów ;)

I jak coś chodzi normalnie, jak jak wcześniej.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

skoro na gwarancji to po co głupie pytanie ?

oddaj może naprawią bo się grzeje albo kup podstawkę i naucz się stawiać go tak by zapewnić mu przepływ zimnego powietrza

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Podkładka jest, nawet x2. Są to takie 2 wiatraki w prostokątnej obudowie, ustawiłem je po bokach laptopa. Zrobiłem temat żeby dowiedzieć się co może być przyczyną.. Czyli w sumie 4 wiatraki go chłodzą.

Temperatury są w porządku:

Dysk: 43C (tu chyba dużo)

jakiś Temp1: 51C

Core 0: 47C

Core 1: 43C

a GPU 0C bo nie używam (bo używam teraz zintegrowanej a w grach to dedykowaną)

//Sprawdziłem to programem SpeedFan

Edit: Bo jeszcze teraz dochodzi ta sprzedaż to napiszę parametry sprzętu:

Procesor i5 3210M

Radeon HD 7670M

6 GB RAM DDR3

HDD 1000GB

model NP350V5C-S09PL (kupiłem za 2500 zł). Od zawsze wolę stacjonarne komputery ;) I teraz wiem, że nigdy więcej żadnych laptopów. Mam z nim same problemy. Przy okazji naprawią mi jeszcze piszczącą spację i strzelanie podczas zamykania ekranu. A i mam dziwne wrażenie?, że prawy dolny róg laptopa jest w górze, czyli laptop jest nierówny. Testowałem to na dwóch stołach i to samo

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Oddaj na gwarancję. Jak naprawią, i uda się sprzedać za minimum 1400zł, lub tyle będziesz miał razem ze swoimi oszczędnościami, to można za tyle kupić stacjonarkę o wydajności pewnie większej niż ten laptop.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...