Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] dylemat dot hostingu

6 użytkowników zagłosowało

1. 1. które?

• 1
      2
    • 2
      3
    • 3
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko:

którą opcjękupna kupić żeby wgrać antyxray i paczkę pluginów iżeby bez lagów było:

1-craftserv 45zł-20sl + itemsho + mumble + itp.

2-fiberhost-olsztyn- 20slotów -ice - 35zł 100mb ram/ za slot

3-fiberhost-glass-francja-30slotów-40zł 82 mb ram/ za slot

i niepiszcie że mineserv lepsze, bo wiem swoje miałem tam 2 serwery i każdy po 6/20 lagi

straszne:

i ile mineserv ma ram na slota?

Za każdą odp dam lajka

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Sprawdź ofertę CraftHost.pl

- Najwięcej na rynku przydzielanej pamięci RAM na slot, aż 125MB
- Darmowe 24 godzinne serwery testowe
- Dowolny silnik serwera
- Wydajne maszyny z dyskami SSD i 8 rdzeniowymi procesorami
- Polska lokalizacja maszyn co rzadko oferuje konkurencja
- Item Shop
- Menadżer pluginów który pozwala na ich instalację jednym kliknięciem myszki
- Backup danych serwera gry co 6 godzin. Jako nieliczni dbamy o bezpieczeństwo Twojego serwera.
- Podgląd mapy w 3D
- Zaawansowany lecz prosty w obsłudze panel obsługi
- Pełny dostęp do plików serwera gry przez konto FTP
- Baza danych MySQL
- Możliwość stworzenia pakietu indywidualnego po kontakcie z nami, nawet 200 slotów i więcej
- Płatność SMS, płatność online i przelewem.
- Szybka i sprawna pomoc techniczna

Istnieje możliwość stworzenia pakietu indywidualnego o dowolnej liczbie slotów, dostosowanego do potrzeb klienta.

Sam niedawno się przeniosłem i jestem bardzo zadowolony

Jak nie chcesz CraftHosta, to FiberHost opcjonalnie.

343731479829004887779.png

Opublikowano

ma to być surv+frakcję + eventualne na zabawe pety speef itp. na jakieś eventy.

Ale przedewszystkim głosujcie a tak na poważnie to musi być działające anty xray bo wiem że na niektórych serwerach on laguje jak niema dużo ramu

i dawajcie po 1 odp

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Pukawka.pl to jest Pro Hosting polecam ma wiele funkcji ktorych nie maja inne hostingi ja na nim mam 2 servy daja domeny np. moj serwer ma ip: timesword.maxc.pl i callofduty.maxc.pl :> polecam!

Ja robie swoje a wy swoje :)

Opublikowano

@up

nosz kur** już mnie szlak trafia jak osoby zadają pytania np

"ktory z tych 3 hostingów jest lepszy

gówno

dupa

pupa"

To oczywiście odpowiadający zamiast wybrać jeden z listy, choćby losowy jak wam tak zależy na nabiciu posta, musi dać coś od siebie nawet jeśli nie było o tym mowy.

@ontopic

Od siebie powiem tak : craftserve wiem ze kiedyś oszukiwał że niby ma maszyny w Polsce a miał we Francji, nie wiem jak jest teraz , ale ogólnie nie polecam Ci tego hostingu - miałem tam 4 serwery - 3 dla przyjaciół i 1 publiczny. Wszystkie miały lagi i każdy z nich miał jakiś problem z włączeniem - nie można było go włączyć po prostu , 3 dirty i 1 wooden z czego w dircie padła mapa i dostałem odpowiedź " nic na to nie poradzimy, to pana wina, błąd mapy". Dziwne, bo na innych hostingach NIGDY PRZENIGDY nie miałem takich problemów. A fiberhost? Polecam Ci wziąć 30 slotów, bo pomimo że mniej ramu to ciekawsza rozgrywka - na 20 slotów możesz zapomnieć o fajnych wojnach gildii na serwerze. Ram Ci akurat nie będzie tak potrzebny, gdyż nie będzie jakiś działek itp. Zrób world bordera na 5000 kratek czy tam ile wolisz i git. 82 RAM na slot to wcale nie jest tak mało.

Dodam, że mineserv daje marne 64 MB ramu, więc jak już pisałem ich minus to właśnie to. Jest też oferta profesjonalna, ale nie polecam Ci tej oferty - drogo, drogo i mało ramu :)

Opublikowano

dzięki up

chyba wezme te 30slotów

i jeszcze jedno bo ten host na 84ram we francji jest

mogą występować opóźnienia?

i czy przy małej ilości plugnów i orebfuscator mogą być lagi?

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Ja Ci polecę(z tych 3 opcji) pierwszą - craftserve miałem u nich serwery dobrze chodziły akurat miałem jeden w okresie wprowadzania itemshopów powiększania ram ogólnie ulepszania serwer przez 2 dni nie działał 7działał i znowu 2nie, dostałem od nich rekompensatę 2miesiące gratis przedłużenie. Ogólnie dobra pomoc łatwy panel i wiele więcej. Po prostu polecam:)

Opublikowano

Kup na pixelteam mają promocje od -50% do -75%, i serwer 6GB Ram za 48zł obecnie ;)

Opublikowano

zapomniałem o pixelteamie , więc tak jak @up fiberhost jest dla mnie tylko odrobinkę lepszy więc róznicy nie ma a teraz masz taką taniochę że za tą cenę możesz kupić 6 gb ramu i mozesz dac np 70 graczy

szkoda że tylko na miesiąc hehe, ale możesz wziąć coś tańszego np. lapis , ustawić z 35 slotów a potem to już z opłatą nie powinno być problemu jeżeli ciekawy pomysł.

Opublikowano

to jak co wybrać bo mam 1 dzień

ktoś ma ten z frajci 82ram?

ta opcja jest tylko na wakacje czy na zawsze?

bo jak nie nazawsze to chyba wezme craftserv

I jak olecacie to jakie opinie.

1377774857-U369478.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...