Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bank dla nieletnich

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, potrzebuje wszystkie informacje na temat kont bankowych dla nieletnich. Który bank jest najlepszy, co jest potrzebne do założenia konta, czy jest potrzebna jakakolwiek zgoda, czy opłaty za konto są wysokie, o ile jakiekolwiek są, jak wygląda sprawa z kartą, czy trzeba ją opłacać, bodajże 5zł miesięcznie?

Reaver & Larron

Twórca rangi Moderator WWW, MPC Coders Team, Gold Member.

Opublikowano

polecam mbank, chyba grosz mi bierze na miesiac za konto. Przelewy za darmo, płacenie kartą za darmo, wyciąganie hajsu w niektorych bankomatach free, niektorych 5 zł

Opublikowano

polecam mbank, chyba grosz mi bierze na miesiac za konto. Przelewy za darmo, płacenie kartą za darmo, wyciąganie hajsu w niektorych bankomatach free, niektorych 5 zł

W bankomatach mbank free, w jakichś jeszcze? mBank ma swoje bankomaty? Posiadanie karty jest darmowe? Czy tylko wtedy jak transakcje miesięcznie sięgają 200zł?

Reaver & Larron

Opublikowano

W bankomatach mbank free, w jakichś jeszcze? mBank ma swoje bankomaty? Posiadanie karty jest darmowe? Czy tylko wtedy jak transakcje miesięcznie sięgają 200zł?

Darmowe bez względu na wszystko, nie tylko mbanku jeszcze duza ilosc innych. Na stronie mbanku sa wypisane, ogolnie wiekszosc darmowa.

Opublikowano

Darmowe bez względu na wszystko, nie tylko mbanku jeszcze duza ilosc innych. Na stronie mbanku sa wypisane, ogolnie wiekszosc darmowa.

A jak sprawa się ma z kartami? To jest dla mnie pierwszorzędna sprawa, tak jak przelewy. Jak wygląda podpisanie z nimi umowy? Potrzebuję zgodę opiekuna? Czy po prostu sam udam się do placówki banku z potrzebnymi dokumentami? Założenie konta kosztuje? Mam jakieś zobowiązania wobec nich?

Reaver & Larron

Opublikowano

Musi być z tobą rodzic, idziesz do placówki z dowodem/paszportem chyba czy cos takiego i zakładasz konto. Karta bezproblemowa, darmowa. Jedną złamałem, drugą nową zamówiłem przez strone mbanku - chyba 15 zł kosztowala albo za darmo, nie pamietam. Ogólnie uzytkuje to konto 3 lata i zero problemów kompletnie. Załozenie nic nie kosztuje, 99%.

Opublikowano

Dzięki, a orientuje się ktoś jak to jest z bankiem PKO i Pekao 24?

Reaver & Larron

Opublikowano

ING BANK ma świetną ofertę dla nie pełnoletnich kiedyś było tak że karte do bankomatu dostawałeś za darmo opłata miesięczna to 5 zł (zależy też jakie sobie opcje wybrałeś).

Oczywiście rodzić z tobą przychodzi bo jesteś nie pełnoletni.

Opublikowano

PKO - za darmo dopóki się uczysz. Karta 5zł mieś, chyba ze w ciagu miesiąca wykonasz transakcje powyżej 350zł (wypłata z konta się nie liczy, jedynie przelew i płatność kartą).

Hip-Hop nie umarł.

Opublikowano

Niedawno założyłem takowe konto w banku PKO. Całkowicie darmowe. Miesięczna opłata to opłata za kartę i wynosi ona 3 zł. Jeśli chciałbyś niestandardowy wzór na karcie to musisz przy zakładaniu konta dopłacić 10zł. Dzienny limit wypłat z bankomatu to 600zł. Przelewy bez ograniczeń :)

Opublikowano

Polecam mBank lub iPKO (PKO BP)

Wszystko łatwo, prosto i czytelnie, małe opłaty

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

WBK konto mniej niż 30. Do 30 roku życia wnosisz tylko opłaty za ubezpieczenie i utrzymanie konta, wychodzi jakieś 7,5 zł na miesiąc, z czego możesz ubezpieczenie sobię wyłączyć i pobiera Ci tylko 5zł, a jak raz w miesiącu zrobisz zakupy w sklepie i zapłacisz kartą to nic ci nie pobiera. Niestety za darmo tylko ze swojego bankomatu możesz wypłacać, internetowe opłaty są bardzo fajne bo nie masz żadnych głupich zdrapek tylko kod na sms ci przychodzi

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Ja mam w pekao. Prowadzenie konta za darmo, za kartę również nie trzeba płacić (chyba że się nie wykona bodajże 2 transakcji kartą w miesiącu - wtedy chyba 1zł). Limit dzienny to 1000zł, a miesięczny 5000zł.

pewdiepie fan :3

Opublikowano

Ja mam w pekao. Prowadzenie konta za darmo, za kartę również nie trzeba płacić (chyba że się nie wykona bodajże 2 transakcji kartą w miesiącu - wtedy chyba 1zł). Limit dzienny to 1000zł, a miesięczny 5000zł.

Dla nieletnich?

Reaver & Larron

Opublikowano

Tak, mam 14 lat.
Mogłem się pomylić co do wykonanych transakcji - 2 albo 5 :P
___
Tylko nie zrozum mnie źle. Limit dzienny w znaczeniu, że w ciągu dnia możesz wydać maksymalnie 1000zł. Nie wiem na jaką maksymalną kwotę można zrobić przelew, lecz nie miałem problemu przy przesłaniu 500zł. (ale to również było konto w pekao)

pewdiepie fan :3

Opublikowano

Nie wiem czy dużo się w mBanku pozmieniało, ale rok temu zakładałem konto i jestem zadowolony. Miesięcznie podkradają mi ok. 5 groszy z konta, korzystanie z karty darmowe, wybierałem pieniądze z naprawdę wielu bankomatów i nigdy mi za to nie potrącili dodatkowych kosztów. Nie chce mi się przepisywać, to wstawiam poniżej zdjęcie z potwierdzenia wydania karty.

tcy.png

Yop, dobra. Założę jak będzie mi się chciało. Dzięki wszystkim.

Reaver & Larron

Opublikowano

ING all za darmo do 18 roku życia, sam mam ;d

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Miałem w BPH, niby za darmo, a kase ściągali. Nie polecam :\

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...