Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]GPU

JEBANYKOZAK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sam próbowałem tak włączyć sposobami "specjalistów xd" mpc forum ale wtedy w ogóle obrazu nie było. Tzn. kabel od monitora podłączyłem do mobo nie do gpu. A masz jakieś podejrzenia?

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Heh na integrze by tyle nie było xD Jak sie nie myle masz włączona V-sync. Poszukaj na google jak wyłączyć bo ja jakoś zapomniałem xD Ale jak będziesz miał ponad 60fps to i tak róznicy nie zauważysz.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Nie powinno być więcej jeśli masz załączone vsync, gdyż i tak częstotliwość odświeżania monitora wynozi 60hz >> więcej i tak ludzkie oko nie wychwyci.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Synchronizacja pionowa eliminuje wachania fps'ów i dlatego iż masz monitor 60hz masz max 60 fps'ów jak chcesz wlacz sobie potrojne buforowanie aby ci jeszcze obraz nie szarpał albo kup monitor 120hz.

@edit

A jezeli w synchronizacji spadnie ci fps do 119 (jezeli masz te niby 120) to vsync obnizy cie je do 60 potem jezeli bedziesz mial 59 fps to do 30 i tak dalej

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

bo maja lepszy sprzęt niż twój grat i tak jak juz ci napisali wyłączona V-sync jest

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

V-sync nic nie ogranicza to monitor chodzi do karty tak jak ustawiona , mimo że karta wyświetla więcej klatek na sekundę monitor ZAWSZE wyświetla tyle może max , czyli nawet taka zmiana wielki g... ci daje bo i tak masz IDENTYCZNY obraz z 60 klatkami

jak napisałem masz za słaby sprzęt by mieć więcej klatek bez v-sync

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

bo maja lepszy sprzęt niż twój grat i tak jak juz ci napisali wyłączona V-sync jest

Bez przesady.. Nie ma aż takiego słabego sprzętu ;p Nie wiem ile może mieć fps na tym ale, że słaby komp to się nie zgodze ;d

Opublikowano

skoro sam podawał że przy 80fps ma już problemy z grą to o czymś świadczy , u mnie przy LOL 120-160 fps normalnie z jedną kartą , przy SLI nawet 400fps i nawet się nie przytnie, BF3 troche słabiej ale poniżej 130 raczej nigdy nie schodzi w HD

i co tu porównywać kiedy mam grafikę która kosztuje tyle co przynajmniej 3 zestawy komputerowe jak jego ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

skoro sam podawał że przy 80fps ma już problemy z grą to o czymś świadczy , u mnie przy LOL 120-160 fps normalnie z jedną kartą , przy SLI nawet 400fps i nawet się nie przytnie, BF3 troche słabiej ale poniżej 130 raczej nigdy nie schodzi w HD

i co tu porównywać kiedy mam grafikę która kosztuje tyle co przynajmniej 3 zestawy komputerowe jak jego ;)

No tak.. ;p Może i masz dobry zestaw, nie sprawdzałem xdw Ale on nie ma słabego, 95% na ultra w fullhd powinien pyknąć przy dobrych fps (60+) ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...