Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Straszne lagi

filiepq985

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, od kilku dni mam problem. Otóż, gdy chcę iść ch1 m1 (wiadomo, dużo sklepików) to zaczyna mi się lagować. Wcześniej nie było z tym problemów. Dotyczy to każdego serwa. Może ktoś mi pomóc, jak przyśpieszyć metina/usunąć te lagi. Daje +

Opublikowano

Jaką masz wersję windowsa? Jaki internet?

Opublikowano

moze w ostatnim czasie instalowales jakies programy obciązajace kompa, sprobuj je wylączyc i nie powinienes miec problemu ;p

Zycie jest jak szachy - raz bijesz konia , a raz pchasz krolową : )

Opublikowano

wyczysc dysk z syfu i przeskanuj antyrirek dokladnym skanowaniem , na kazdym dysku miej po 20 gb wolnego miejsca - wtedy chodzi czysto przy ok 250 fps

Opublikowano

Usunąłem ten syf, ccleanerem też zrobiłem, ciągle to samo. Na dyskach mam po +40gb miejsca

Komputer (laptop) : 2gb ram, procesor 2x2.4ghz, 512mb grafika, win vista

@edit Którą grafike zaznaczyć CPU czy GPU?

Opublikowano

Usunąłem ten syf, ccleanerem też zrobiłem, ciągle to samo. Na dyskach mam po +40gb miejsca

Komputer (laptop) : 2gb ram, procesor 2x2.4ghz, 512mb grafika, win vista

@edit Którą grafike zaznaczyć CPU czy GPU?

GPU, moim zdaniem. 512mb w zupełności wystarcza. Rozdzielczość daj na 32b (np. 1600x900 32b). Do tego może wyłącz skype, gg, ale masz dobrego kompa, więc dziwne, że ci laguje...

Jaką zresztą masz karte kraficzną? Ge Force, czy jaką? No i jaki konkretnie procesor?

Opublikowano

Procesor AMD Turion X2 Dual core 2x2,4 ghz, karta graficzna ATI Radeon HD 4570 512MB. Wszystkie inne programy są wyłączone, dużo to nie daje (wcale -.-)0

@edit Możliwe, żeby takie klatkowanie spowodowane było słabym netem (3-4mb/s w porywach)?

Opublikowano

Ściągnij C-clenaer

Przeczyść kompa

Przeskanuj

Wyrzuć zbędne gry / śmieci.

Jak nie pomoże to polecam zakupić new sprzęt.

napiskopia.png

Opublikowano

Ja pitole, co Wy chłopakowi piszecie. Otóż, net do metina wystarczy 7,5kb/s (testowane - sam grałem na takim necie(wyczerpany limit danych)) mylicie pojęcie LAG i PING.

ustaw config.exe tak:

1375485586-U459639.png

Na Viście wątpie żeby Ci normalnie poszło (najgorszy system jaki kiedykolwiek powstał), jaki system na tym AMD? i jaki ram? powyłączaj wszystkie programy, zostaw tylko ten do internetu.

Pousuwaj zbędne programy, wyczyść rejestr CCleanerem, przeskanuj kompa jeśli wykrył wirusy to usuń, pobierz Razor Game Booster i wtedy spróbuj. Ile metinów masz odpalonych?

1367591241-U459639.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...