Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aktualizacja Minecraft 1.7

NarcyzLBN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, Jeb zamieścił informacje, że za jakiś czas ma wyjść aktualizacja 1.7 do minecrafta i ma wobec niej kilka planów.

Jakich? Posłuchajcie co mam do powiedzenia na filmie.

W spojlerze, jeżeli nie chcecie słuchać napiszę co mówiłem.

To jest ukryta treść, proszę

1.Witajcie ludziska !
Z tej strony AnItsMe, w tym filmie, jak zapewne domyśliliście się po tytule, przekażę wam, jakie informacje znalazłem na temat aktualizacji minecrafta do wersji 1.7.
Zacznijmy więc!

2.Dodane będą nowe biomy, jeszcze dokładnie nie wiadomo jakie, ale jeżeli znacie mod Biomes'o'plenty to te biomy nie będą dla Was nowością.

3.Zostaną dodane obiekty na dnie oceanów na przykład rafa koralowa, powinno to urozmaicić wędrowanie po oceanach.

4.Na mapach będą generowane różne budowle, ruiny. Nasza mapa będzie o wiele ciekawsza!

5.Lochy będą bardziej urozmaicone, nie wiem dokładnie co Mojang ma na myśli, ale zapewne będzie ciekawie!

6.Zostanie dodana możliwość craftowania kolorowego szkła, lub zmieniania barwy normalnego.

7.Jeżeli szkła to będzie również możliwość zmieniania koloru łóżka, zawsze mnie dziwiło, dlaczego z białej wełny mam czerwone łóżko.

8.Kiedy zostały dodane łóżka do minecrafta ludzie narzekali, dlaczego nie ma ich różnorodności. W tej akutalizacji możecie się spodziewać nowych mebli, jak i zapewne przeróżnych wariacji ich wyglądu.

9.Będzie można posiadać skina w HD, teraz już nie małej rozdzielczości skin 16x16 tylko w HD, nareszcie nasze skiny będą bardziej realistyczne. Już się nie mogę doczekać jak wykonam swojego skina w HD!

10.Jeśli już jesteśmy przy skinach, będzie możliwość zmiany skina prosto z launchera minecraft. Oszczędzimy na tym czasu.

11.Również zostaną dodane nowe moby, niewykluczone, że w wodach będzie coś oprócz kałamarnic.

12.To są jednak tylko plany Jeba, jeszcze nie wiadomo czy akurat w tej wersji nastąpią, czy za kilka wersji. Nie wiadomo czy w ogóle nastąpią. Ale miejmy nadzieję!

13.Jeśli czekasz na aktualizację 1.7 daj łapkę w górę i skomentuj!

Ponumerowane tak, bo tak lecą ścieżki dźwięku :P

61911764369359525958.png

Opublikowano

@up

No nie wiemy ile dodadzą mebli, znalazłem informacje, że dodadzą i po prostu wstawiłem screena z moda Jammy Furniture, to nie będą akurat te przedmioty na screenie :P

61911764369359525958.png

Opublikowano

- Nowe biomy

- Obiekty na dnie oceanów ( np. rafa koralowa )

- Nowe budowle generowane na mapie

- Urozmaicenie lochów

- Zmiana barwy łóżka , szyb i innych

- Dodanie mebli

- Zmiana postaci z poziomu launchera

- Skiny HD

- Więcej mobów

No nie wiem , jest szansa że zdąża w te wakacje ;) .

Opublikowano

Słyszałem o tym biome update. Może nie będzie takiej kichy jak z 1.6.2 i może nareszcie odbugują craftbukkita pod 1.7.

Nic nie pozostaje tylko czekać, ale powiem szczerze snapshot zapowiada się bardzo ciekawie. :>

Opublikowano

@up 1.6.2 też się tak zapowiadał

@topic 6 to wzięli z minecraft 2.0

a 10 to będzie katastrofa na publiczne konta premium

a 7 też mnie dziwiło

myślałem o 3 i 4 fajnie by było je połączyć = podwodna świątynia

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

Jestem ciekawy jak to będzie wyglądać. Wreszcie będę mógł zrobić kolorowe witraże w kościołach zawsze mi tego brakowało ! :P

Opublikowano

CZEKAM nie cierpliwie na 1.7 . Mojang powinien dodać też np.

zwierzęta takie jak :

Kozy

Myszy

Szczury

Mrowki

Zyrafy

Slonie

Krokodyle

Aligatory

Ryby ( będą dodane )

Ptaki

Nosorożce

itp.

Dość tego za 30 dni wracam na moje stare konto zbanowe za " ref link ". Proszę mnie nie banować , to moje konto zastępcze gdy bym chciał coś poszukać posprawdzać , pościągać różne programy , pomóc innym .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...