Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czemu tak mało FPS?!

pazi2000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,mam laptop,na nim 8 gb ramu,minecraft ma przydzielone 4 gb ramu,optifine,wszystko wyłączone,a mam tylko 15 fps,czemu?! :P Powiedzcie,plis

Opublikowano

Jaka karta graficzna oraz procesor? Nie tylko ram się liczy...

Opublikowano

nie mam przy sb lapka chwilowo ale mam GTX 760 a procka nie pamiętam :p

procek intel core i3,teraz tak myśle

Opublikowano

Może to być wina procesora, bo masz słaby IC 3 :/ Spróbuj zainstalować optifine, wyłącz wszystkie programy, i w opcjach karty graficznej, daj że minecraft ma mieć największą wydajność.

Opublikowano

Swoją drogą zawsze bawią mnie wymagania Minecrafta, bo tak w sumie to jakiejś rewelacyjnej grafiki to on nie ma. Ciekawe czy zmienienie silnika z Javy na cokolwiek innego, by to zmieniło.

Opublikowano
Swoją drogą zawsze bawią mnie wymagania Minecrafta, bo tak w sumie to jakiejś rewelacyjnej grafiki to on nie ma. Ciekawe czy zmienienie silnika z Javy na cokolwiek innego, by to zmieniło.

Ponieważ karta graficzna wykorzystywana jest do renderowania czasem nawet ogromnych obszarów i to stwarza takie ogromne wymagania sprzętowe. Często jednak zdarza się tak, że na mocnych pecetach tnie się bez powodu, a na słabszych chodzi bez problemu.

Welcome to my YT Channel (Click)

Sig.png

Opublikowano

@up jasne,wszystko wyłączone jeśli się da,a jak nie to najsłabsze daję :P nie ogarniam tego :D

Opublikowano

Moze masz tak jak ja ze masz dwie karty gravficzne dedyk i zintegrowana jesli tak to musisz wlaczac przez tego dedyka recznie

Opublikowano

@up mam 1 karte graf.

teraz myślę,że mam ten podstawowy optifine,mam pobrać ultra? Czym się to różni? Czemu po aktualizacji lwjgl nie da sie pisac polskimi znakami? dużo pytań xD

Opublikowano

Hmmm....

- Odkurz kompa ( Dokładnie ! :D )

- Przeczyść kompa CCleaner'em oraz programem Odkurzacz ( Wpisz w Google '' Program Odkurzacz ,, i znajdziesz linka do dowlnoadu ;) )

- Defragmentuj wszystkie Dyski

- Usun .minecraft i zainstaluj od nowa

- Pobierz Optifine , zainstaluj i wszystko na OFF ( wyjątek OpenGL który dajesz na Fancy )

- Aktualizacja Bibliotek LWJGL [ http://pl.minecraftwiki.net/Poradniki/Aktualizacja_LWJGL ]

- Zaktualizuj Sterowniki

- Start - Mój komputer - naciskasz go PPM - Własciwości - Zaawansowane - Przy Wydajność naciskasz Ustawienia - Wybierz dopasuj dla uzyskania najlepszej wydajnośći

- Start - Uruchom - wpisujesz %temp% Usuwasz wszystko .

- Start - Uruchom - wpisujesz %appdata% Usuwasz pliki które są niepotrzebne .

- Start - Mój Komputer - Dysk Lokalny (C:) - Usuwasz niepotrzebne rzeczy - Program Files - Usuwasz niepotrzebne rzeczy .

- Start - Mój Komputer - Dysk Lokalny (D:) - Usuwasz niepotrzebne rzeczy .

- Posegreguj wszystko

- Oczyść pulpit z '' syfu ,,

Powininny FPS wzrosnąć ;)

Opublikowano

Usuń MC i zainstaluj od nowa . Wyczyść kompa . Przeskanuj kompa , aby dowiedzieć się czy nie masz wirusów .

Opublikowano

Przeczyść kompa CCleanerem, zdefragmentuj dysk, zainstalij optifine i przestaw ustawienia graficzne. Skok fps gwarantowany.

Opublikowano

Zainstaluj se game booster i uruchamiaj z niego minecrafta. Zamyka on aplikacje takie jak windows update itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...