Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Prośba. / Keylogger Klient Algoria.pl

Caroline

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wie ktoś może jak usunąć tego keyloggera z komputera który znajdywał się w kliencie Algorii ?

Opublikowano

Combofix a jak nie to format ja osobiscie usunalem to combofixem ale i tak stracilem steam naszczescie tylko cs byl szkoda jedynie mi konta bo bylo z 2005roku ;p Format polecam najpewniej :-)

PS, na forum niby dali jakies dowody ze to nie wirus kij z tym mogli dac launcher i po klopocie czemu nie dali do dzisiaj?

8adad81701a75f66m.jpg
Opublikowano

antyrivusem przeskanuj kompa calego i ci usunie :P

przynjamniej ja tak sie pozbylem go :D

nim sie go pozbylem :ESET NOD32 Antivirus 4

Opublikowano

skanowałam Avastem i nic, teraz próbuję Anti Malware Bytes ;) może się uda... a jak nie to spróbuje tym ESET'em.

Opublikowano

HijackThis pobierz sobie, do tego malvare antibytes+ antywirus.

p.s. zły dział.

Tak wiem, że to zły dział ale chciałam jak najszybciej się dowiedzieć oraz żeby inni co mają ten sam problem żeby mogli tu zajrzeć. , ale dzięki za pomoc pobiorę zaraz :)

Opublikowano

A jeżeli nie posiadam płyty do formatu, combofix na pewno usunie?

Nie radzę Ci się bawić Cobofix'em jak nie masz doswiadczenia , bo moze się tak skonczyc ze tylko i wylacznie format pomoże:x

Ps. ja usunalem to Combofix'em ale i tak zeżarło mi kilka plikow z windy :x był to tymczasowy zabieg pozniej i tak format leci ;P

8adad81701a75f66m.jpg
Opublikowano

Okej skanowałam AntiMalware,HiJackThis, teraz będę ESET'em , a jak mogę wiedzieć czy usunęłam tego keyllogera, jeśli mam masę różnych innych wirusów ?

Opublikowano

Okej skanowałam AntiMalware,HiJackThis, teraz będę ESET'em , a jak mogę wiedzieć czy usunęłam tego keyllogera, jeśli mam masę różnych innych wirusów ?

Np. usuwając wszystkie?

1011932_514376648616209_1943977858_n.png
Opublikowano

A jak sciagnolem paczke z clientem ale byl blad rozpakowania i sie nie rozpakowalo , to mam na kompie to gowno czy nie ?

Opublikowano

Np. usuwając wszystkie?

Tak , ale może mi w niektórych tych programach może nie znaleźć tego keyloggera.

@up

nie mam pojęcia.

Opublikowano

A jak sciagnolem paczke z clientem ale byl blad rozpakowania i sie nie rozpakowalo , to mam na kompie to gowno czy nie ?

Raczej nie. Dopóki nie uruchomisz patchera to raczej nic Ci nie grozi. Skoro go nawet nie wypakowałeś to nie ma się czego bać.

Ale ja wole dmuchać na zimne, dlatego na Twoim miejscu upewniłbym się, skanując różnymi programami, co właśnie sam robię :D.

Opublikowano

Skanowalem esetem , mbam , kaspeskym i komp czysty , ale jezeli ktos sie boi to niech pokaze logi z otl komus kto sie na tym zna.

Opublikowano

jak

usuniesz napisz jakim antywirem to zrobiłeś ;d ja aktualnie skanuje

malwarebytes a jak nie pomoze to nie wiem. formata nie moge strzelic bo

nie mam kompa siedze na lapku i nie mam płyty od windowsa ;x

AVG wykrył trojana :D. No cóż, próbujemy dalej ale jak widzę będzie ciężko to coś znaleźć ;/.

@EDIT

Jutro zeskanuje kaspersky'm, zobaczymy co z tego wyniknie ;D.

@EDIT2

To jest ukryta treść, proszę

przeczytaj to, powinno pomóc :P

Dzięki ziomek!!! Udało się :P.

Nazwa tego programu to "SpyHunter", a w połączeniu z antywirusem AVG daje niesamowity efekt ;] .

Opublikowano

Client algorii jest czysty dla pewności jak chcesz to sprawdz za pomoca cmd :)

Gdyby był czysty, to by Sensual (GM Algorii) który zrobił prezentację nie dostał perma :).

Opublikowano

Po zeskanowaniu programem SpyHunter (który polecam) okazało się że mam 1556 szkodliwych plików xD Sam w to nie wierzyłem ale coś w tym jest . Przedtem w Minecraft'cie miałem 80 fps a teraz mam 110-130 :D POELCAM SPYHUNTER !

Gdyby był czysty, to by Sensual (GM Algorii) który zrobił prezentację nie dostał perma :).

Może dlatego że to nie Trojan ani keylogger ?! To naprawdę rzadko spotykany wirus i ma to do siebie że jest praktycznie nie wykrywalny bo wtapia się w pliki systemowe ;) Radzę poczytać wcześniejsze komentarze bo ktoś mądry podał linka do strony na której jest wszystko ładnie opisane ;P Tylko jedno mnie zastanawia , bo tylko jakiś profesjonalny haker mógł stworzyć i zaprogramować takiego wirusa...

Opublikowano

Dostal perma bo moze ten kto mu go dal sie nie zna na keyloggerach?

Opublikowano

Dostal perma bo moze ten kto mu go dal sie nie zna na keyloggerach?

Dostał perma i słusznie, bo antyvirus wykrył ten plik a jak z opisu wynika to jest coś jak keylogger.

Co do usunięcia to polecam pobrać w trialu kasperskyego pure + spybota i na koniec możesz przeczyścić rejestr ccleanerem (na pewno pozbędziesz się całego syfu)

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Hehehe widze ile osob nagle zna sie na wirusach ...

Gdybyscie uzywali antywirusa a nie jakiegos pseudo antywira ktory sieje ferment na PC to byscie mieli czysty komputer zawsze.

No coz sensual padl ofiara ludzkiej glupoty i ludzi ktorzy go kochaja :)

Osobiscie nie znam czlowieka i nie bronie go lecz latwo czlowieka omotac i wykorzystac aby zniszczyc renome serwera.

Cleint nie ma zadnego wirusa:)

Uzywam jednego z lepszych firewalli na rynku, najlepszego antywirusa na rynku - Eset 32 oraz mam caly czas aktualizowany system windows 7.

Wiec wydaje mi sie ze nawet najbardziej zakopany wirus zostalby wylapany natychmiast na moim PC.

Na algori gralem lecz przez niedociagniecia skonczylem tam grac.

Serwer moze i ma jakis potencjal ale z takim podejsciem - idzcie w ...

Tyle mam Wam do przekazania.

Jeszcze raz !

W cliencie algori nie ma wirusow - jezeli antywirus wam wykrywa takowe to zmiencie go na jakis lepszy bo avast nie jest antywirusem:)

Czesc :>

goof2jpg_eqanqpq.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...