Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Algoria wirus?

sonniak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Ostatnio krążyły plotki(?) odnosnie tego, ze algoria w cliencie ma jakiegos keyloggera.

Czy to prawda? Jeżeli tak, to czy zna ktos jakis dobry program na usuwanie tego typu gunwa ? Format nie wchodzi w gre, jest tutaj za dużo ważnych rzeczy, których nie mam gdzie przechować. Korzystam z laptopa i wydaje mi sie, ze nie da rady wejsc w tryb awaryjny z obsluga sieci, gdyz na starcie systemu dusze f8 i nic sie nie dzieje. bardzo prosze o pomoc, leca + ;-)

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

sprawdzałem laptopa 4 razy czy mam jakiegoś key, nie ma nic.

Tak płaczecie że są wirusy w cliencie, a jak pobieracie BS itp. to nic nie mówicie z wirus.

A teraz czy coś znalazłem w cliencie to tak, ale to nie był na pewno key.

Opublikowano

ja mam kompa mozna powiedzieć czystego, jest mojej mamy ktora uzywa go tylko do przegladania internetu wiec na pewno nic nie sciągała. Zna ktoś moze jakiś dobry program antywirusowy który mógłby przeskanować mój komputer oraz rejestr ( o ile każdy antywir tego nie robi ) i sprawdził czy nie mam zadnego syfu na kompie ?

Opublikowano

Nie ma żadnych wirusów. Gamus lamus 2 ulicowy wam to wciska. nie słuchajcie typa co jest przydupasem wielu na tym forum.

Dziękuje pozdrawiam.

Opublikowano

nie ma żadnego wirusa .. to informacje wyssane z palca .

sprawdzałem laptopa 4 razy czy mam jakiegoś key, nie ma nic.

Tak płaczecie że są wirusy w cliencie, a jak pobieracie BS itp. to nic nie mówicie z wirus.

A teraz czy coś znalazłem w cliencie to tak, ale to nie był na pewno key.

Nie ma żadnych wirusów. Gamus lamus 2 ulicowy wam to wciska. nie słuchajcie typa co jest przydupasem wielu na tym forum.

Dziękuje pozdrawiam.

Pozwólcie, że ja się teraz wypowiem :D.

Po 1 to nie jest wirus, tylko program. Tego praktycznie żaden antywirus nie wykryje. To jest coś w rodzaju keyloggera... ;].

Pobieracie klienta na własną odpowiedzialność, czego nie polecam...

Ogólnie rzecz mówiąc: od samego początku wydawało mi się to podejrzane:

- Po jaką cholerę kazali uruchamiać jako administrator? Np. gdy ja włączałem normalnie wszystko działało, więc po jakiego ch*** jako admin? :X...

- A po co kazali wyłączać antywirusa podczas pobierania clienta? :D

- Dlaczego cały czas siedzą cicho i nie wypowiadają się w tej sprawie?

Z tego co wiem ten trojan jest sztuczny, spowodowany pakowaniem plików podczas zabezpieczania clienta.

Lecz tego 2 nie powinno być... Tutaj wymówki już nie ma :). Po prostu wrzucili jakiegoś szpiega.

Tyle ode mnie. Ogólnie serwera nie polecam.

Poza tym cały czas leci DDoS z tego co wiem, i wywala co chwila. Oby tak dalej a powtórzy się historia z balantii.. Powodzenia! :D

Opublikowano

i jak sie tego pozbyłeś ? Bo mówiłeś, że odpalałes, czyli miałeś tego syfa na kompie. Aktualnie skanuje kompa malwarebytes i nie wiem czy coś to da, następnie pewnie esetem zeskanuje. Mogłbym wrzucic logi z otl ale nie wiem czy ktos sie na tym zna, polecacie kogos ?

Opublikowano

i jak sie tego pozbyłeś ? Bo mówiłeś, że odpalałes, czyli miałeś tego syfa na kompie. Aktualnie skanuje kompa malwarebytes i nie wiem czy coś to da, następnie pewnie esetem zeskanuje. Mogłbym wrzucic logi z otl ale nie wiem czy ktos sie na tym zna, polecacie kogos ?

No właśnie problem polega na tym, że się nie pozbyłem :D. Aktualnie instaluje cały czas inne antywirusy i skanuje. Liczę na to, że się uda, a jak nie to logi z OTL dam komuś. Ostatecznie zrobię formata i po krzyku :D.

Jedyne co zrobiłem to pozbyłem się clienta ;p.

Opublikowano

jak usuniesz napisz jakim antywirem to zrobiłeś ;d ja aktualnie skanuje malwarebytes a jak nie pomoze to nie wiem. formata nie moge strzelic bo nie mam kompa siedze na lapku i nie mam płyty od windowsa ;x

Opublikowano

jak usuniesz napisz jakim antywirem to zrobiłeś ;d ja aktualnie skanuje malwarebytes a jak nie pomoze to nie wiem. formata nie moge strzelic bo nie mam kompa siedze na lapku i nie mam płyty od windowsa ;x

AVG wykrył trojana :D. No cóż, próbujemy dalej ale jak widzę będzie ciężko to coś znaleźć ;/.

@EDIT

Jutro zeskanuje kaspersky'm, zobaczymy co z tego wyniknie ;D.

@EDIT2

To jest ukryta treść, proszę

przeczytaj to, powinno pomóc :P

Dzięki ziomek!!! Udało się :P.

Nazwa tego programu to "SpyHunter", a w połączeniu z antywirusem AVG daje niesamowity efekt ;] .

Opublikowano

AVG wykrył trojana :D. No cóż, próbujemy dalej ale jak widzę będzie ciężko to coś znaleźć ;/.

@EDIT

Jutro zeskanuje kaspersky'm, zobaczymy co z tego wyniknie ;D.

@EDIT2

Dzięki ziomek!!! Udało się :P.

Nazwa tego programu to "SpyHunter", a w połączeniu z antywirusem AVG daje niesamowity efekt ;] .

Ja ściągałam to , ale nie mogłam wyczyścić bo nie miałam pełnej wersji..

Opublikowano

ja właśnie skanuje komputer tym SpyHunter, nawet nie wiedziałem że mam tyle tego.. aż 233 znalazło .. jak znajdzie mi to gówno to napisze.

jak to usunac? xD

Opublikowano

Tak naprawde to Key moze byc na kazdym cliencie , ze jakis gimb napisal glupi post, to nei oznacza ze akurat na Algorii jest ten wirus; p

Zycie jest jak szachy - raz bijesz konia , a raz pchasz krolową : )

Opublikowano

boże co za ludzie -,- podałem wam temat w którym macie DOKŁADNIE przedstawione jak to usunąć a i tak nie popatrzycie tylko spamujecie ... lub po prostu pobierzcie kasperskiego, jedyny antywirus jaki wykrył. to gówno na virustotal.com

Opublikowano

boże co za ludzie -,- podałem wam temat w którym macie DOKŁADNIE przedstawione jak to usunąć a i tak nie popatrzycie tylko spamujecie ... lub po prostu pobierzcie kasperskiego, jedyny antywirus jaki wykrył. to gówno na virustotal.com

Wielkie dzięki ziom ! Pomogło , wirus został usunięty :) A co do Algorii bardzo się zawiodłem...NIE POLECAM SERWERA !!!!

Opublikowano

W ich cliencie jest jakis smiec, a czy keyloger tego nie wiem, lecz ban dla sensuala to gruba przesada ze wzgledu na to, ze ponad polowa reklamujacych sie tutaj serwerow stracilo by swoja prezentacja, jej wystawiajacy konczyl by z banem. Duza wiekszosc binek jest tak zaszyfrowana ze antywirus traktuje to jako wirusy I ponad 75% binek startujacych naszego clienta ma wirusa. Ale tlumacz to samo co miesiac kazdemu pokoleji a I tak nikt nie zrozumie, Fakel juz raz dostal za to bana, bo tak zaszyfrowal binke, ze po pierwsze nikt jej nie mogl rozpakowac, a po drugie zostala "pseudo" zainfekowana co oczywiscie jest jedna wielka bzdura :) . Pozdrawiam pisal to ten, ktory sie nie zna...

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jest wirus to prawda

:mellow: <_< :)<3 :angry: :( :unsure: 8S o.O-.- :rolleyes: :huh: ^_^ :O;):O :P :D :D B):ninja: :huh: ^_^ ^_^ B)xD :mellow:

Tworzę serwer , ktory bedzie bez zbednego syfu ( bedzie on z rodzaju hard) , ktory przeniesie nas do czasow podobnych do 2010-2011 roku .

Oczywiscie exp bedzie troche szybszy jak i drop yang , handlarka roznosci tez bedzie bogatsza .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...