Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Minecraft nie znajduje serwera na liście

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , Potrzebuje od was pomocy w sprawie serwera minecraft , tzn . wcale go nie robiłem bo Pobrałem gotową paczke na 1.5.2 by Slake. Uruchamiam serwer pliczkiem o nazwie "Uruchom Serwer JAVA7 (64bit) 1GB RAM.bat " Serwer się ładnie wczytuje, po wczytaniu serwera [ Napis Done] po wpisaniu IP mojego komputera oraz portu :25565 serwera po prostu nie znajduje (Napis Can't reach Server )

Próbowałem nastepujących rozwiązań

-Włączania z innych launcherów serwera

-Wyłączanie zapory i Antywirusa

- Dodanie Javy do wyjątków zapory

I niestety NIC

Dodam tylko że u mojego dziadka na komputerze jest ta sama paczka , u dziadka działa , lecz u mnie nie.

-Parametry komputera dziadka

Procesor 2x 2,66 GHz

2GB ram'u

Karta graficzna Matrox millenium P650

System: Windows XP Professional Edition (32 bit)

-Parametry Mojego komputera

Pentinum ® Dual-Core CPU E6500 @ 2.93GHz (2 CPUs), ~2.9GHZ

4096MB ram

Grafika Nvidia Geforce 9500 GT ( Przybl. Całkowita ilość Pamięci 2796 MB

Z góry dziękuje za pomoc i serdecznie pozdrawiam

P.S Jestem w temacie "Zielony" więc proszę o możliwie jak najprostsze rozwiązania :)

Opublikowano

Nawet , jeśli serwer jest bez Hamatchi?

EDIT : Po wklepaniu jest Pytanie , czy serwer ma się włączać na tym porcie , wpisałem w konsoli YES , załadowało sie kilka plików po czym crash w konsoli i podało lokalizacje reportu.

Opublikowano

Skoro odpalasz serwer lokalnie na pc i nie chcesz grać ze znajomymi, to ip serwera możesz zostawić puste, a w port wpisz np 8080. Odpalasz serwer, a w adres wpisujesz tylko :8080 :D

dzikoysk.net && panda-lang.org && bukkit.pl

Opublikowano

Jaka jest treść raportu ? Masz IP zewnętrzne czy wewnętrzne ? ;)

Obecnie jestem na komputerze dziadka , tutaj wszystko OK , Serwer włączył się bez problemu i grałem juz ze znajomymi . Obecnie jestem poza moim PC , Gdy wróce do domu to podam Odpowiedź , Co do IP mogę juz teraz powiedzieć że nie mam pojęcia , Lecz czy może to być spowodowane Siecią WI-FI w mieszkaniu?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...