Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPS

McMorfin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki komp

Procesor : I3

Ram: 6GB

Grafa : Geforce 610 (dedyk) , Intel Grafic 3000 ( zintegrowana)

A FPS nie przekraczają 30

A gdy gram na jakimś serwie i jest w jakimś miejscu dużo graczy jeszcze mniej mam

Jakiego optifine zainstalować bo podobno do kompa trzeba dobrać odpowiedniego optifine ( puki co nie mam żadnego)

Opublikowano

[1] Wyłącz zbędne procesy na czas grania.

[2] Przypisz więcej Ram do Minecraft'a

[3] Ustaw wyższy priorytet javie

[4] Pobierz optifine ultra.

Napisałeś procesor I3 Lecz mało to mówi podaj dokładny model, Masz dwie karty graficzne. Jedną dedykowaną a drugą zintegrowaną, Z której korzystasz? Jeśli z zintegrowanej to nie będziesz miał dużo, Gdyż ta nie jest przystosowana do gier ;) Podaj też system z którego korzystasz.

Opublikowano

Ad.3 jak ustawić wyższy priorytet?

Procesor I3 2370M

I tak mam dwie karty są oparte na takim czymś nazywa się to "cuda" działa to tak że jeśli gra jest bardziej wymagająca to używana jest ta dedykowana a jeśli nie to ta zwykła tylko że ja nie wiem czy to się automatycznie przełącza bo o ile się nie mylę to chyba Minecraft chodzi na tym HD 3000 Jak to przełączać?

System Windows 7

Opublikowano

Do Zamkniecia znalazlem na necie jak uzyc tej drugiej kary i mam teraz po 100-150 fps

Budowniczy
Opublikowano

Ustaw, MAX FPS, zaktualizuj najnowsze sterowniki karty graficznej,

nie pobieraj, programów np. GameBoost, to jeszcze bardziej spowalnia komputer :P

Pozdrawiam,

efx.

Opublikowano

U mnie jest święto jak mam 30 FPS jak parze przed siebie a nie w niebo lub ziemię xD. Po prostu mam słabą kartę graficzną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...