Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft: Pierwsze wrażenia

Squert

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[ Jeżeli podobny temat już gdzieś się pojawił, to niezmiernie mi przykro i proszę o usunięcie ]

Witam wszystkich!

Założyłem ten temat, ponieważ chciałbym się dowiedzieć, jak wyglądały wasze pierwsze chwile z naszą ulubioną grą, tj. Minecraft

Osobiście poznałem ten tytuł w 2011 roku.

Daną produkcję polecił mi mój znajomy, więc bez wahania wszedłem na www.thepiratebay.org [ obecnie www.thepiratebay.sx ] i pobrałem grę.

Uruchomiłem ją, stworzyłem świat, a następnie moim oczom ukazał się świat złożony z klocków, pomyślałem: "co tu ku*wa jest?" i natychmiast wyszedłem, a następnie przeniosłem launcher do kosza.

Po upływie kilku dni postanowiłem, że dam grze jeszcze jedną szansę, ponieważ nie poznałem jej dokładnie, a pierwsze wrażenie zawsze może być mylne.

Przywróciłem dany plik z kosza i uruchomiłem go ponownie, pograłem ok. 40 minut i z powrotem stwierdziłem: "Nie no, co to ma być za gra!?", a następnie postanowiłem wejść do serwisu YouTube i poszukać filmów nt. danej produkcji, znalazłem ich kilka, m.in. od naszego ulubionego gracza, a mianowicie JJayJocker'a.

No i w końcu przekonałem się do tej gry, gram do teraz :)

Czekam na wasze historie, co was przekonało itp.

Ps. obecnie posiadam premium :D

Opublikowano

Przeglądając YouTube zobaczyłem serię JJayJokera.

Oglądałem jego filmiki od początku. Od najstarszych wersji Alpha.

Wiedziałem więcej niż on, ponieważ zacząłem czasem oglądać inne odcinki (w czasie, zanim JJay wstawił filmik).

Jak nie wiedział jak coś zrobić, to ja zawsze wiedziałem, a nigdy w to nie grałem, bo laptop nie pozwalał. xD

Od wersji 1.0.0 miałem nowego laptopa, na którym MC działał dosyć sprawnie. Kupiłem premium od razu. Nigdy nie grałem na piracie.

Zaraz założyłem serwer hamachi i poznałem fajnego gościa, z którym cały czas utrzymuję kontakt. Zaczęliśmy grać na serwerach itd.

The End

343731479829004887779.png

Opublikowano

Witam!

Mi Minecrafta polecił kolega z klasy :)

Moje początki były takie:

Zacząłem grać na wersji 1.5 Beta. Nie oglądałem żadnych poradników nt. Minecrafta. Zacząłem grać od razu.

Wygenerował mi się pierwszy świat. Próbowałem ściąć drzewo ręką. Jak głupi klikałem cały czas myszką , zamiast przytrzymać LPM. Dopiero po paru minutach się

zorientowałem :D

Nadeszła noc. Zrobiłem sobie kloca z drewna. Usłyszałem charczenie (zombie) i zajrzałem przez okno (bez szyby). Zauważyłem tam zombiaka, który mnie zabił, gdyż grałem na Hard (kolega mi kazał :P)

Niestety, minecraft szybko mi się znudził. Powróciłem do niego w wersji 1.6 Beta. Wtedy usłyszałem o Herobrine. Bałem się wychodzić z mojego ceglanego domku :D.

Kiedy wyszła wersja 1.6.6 Beta , gdzie było napisane "Usunięto Herobrine", odetchnąłem z ulgą. Grałem dalej.

Gra zaczęła mi się coraz bardziej podobać , i gram w nią do dzisiaj :)

PS Mam premium od wersji 1.7 Beta

Opublikowano

Hmm. . . Gre polecila mi kolezanka bo jej kuzyn gral. Gdy to pobralem zastanawialem się co to jest.Wygenerowal mi sie swiat ale nie wiedzialem co dokladnie robic wiec biegalem jak opetany.Po 10 minutach zabawy ogladnalem 1 odcinek JJay'a. Troche ogarnalem i scialem drzewo ,lecz moja wiedza byla tak mala ze zrobilem aby warsztat i przez pare minut probwalem zbierac cobla reka :D bodajze 4 razy ogladalem cofalem i puszczalem nagranie zeby zrobic kilof :D po 2 dniach juz bylem srednio ogarniety i mialem swoja chatke z drewna ;) Zaczynalem grac na wersji 1.6 beta i gralem z przerwami. Nadal gram na piracie poniewaz gram sporadycznie.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

ja nie pamietam z kad ale zainstalowalem lagowalo mi to odinstalowalem byla to alpha 1.2.3

potem obejrzałem kilka filmów minecraftpolska i jjaya i zaczołem grać :) tak zostało do dzisiaj

Opublikowano

Na początku przeglądałem YouTube. Zauważyłem ciekawą grę.

Oglądałem przez parę tygodni filmiki MinecraftPolska od 1 nocy.

Później grałem na zwykłym classicu przez ok. 2 miesiące.

Następnie po dłuższej grze, w tym czasie cały czas oglądałem MinecraftPolska.

I tak się to zaczęło. Kupiłem premium parę lat temu. Zacząłem grać na premium

od wersji 1.7.3 beta.

Opublikowano

A u mnie to było tak:

Pewnego razu wchodze na YouTube, a tam mi się wyświetlają jakieś polecane filmy: Minecraft Poradnik. Nie wiedziałem co to Minecraft, jakie poradniki i dlaczego był to wtedy największy hit, skoro były one polecane. Pewnego razu postanwiłem, że obejrze jeden z tych filmików. Był to filmik CTSG ( nie wiedziałem jeszcze kto to taki ), oglądałem zaledwie 15s i kiedy zobaczyłem te kwadraty, jakaś kolejka to wyśmiałem tego ( CTSG ) co nagrywa takie filmy. Pomyślałem jak można grać w taką gre!? Jakiś czas później pojeechał do kuzyna. Spytałem się czy słyszał o "minekrafcie". Odpowiedział, że tak, że ma i gra. No to się zdziwiem, mówie, daj spróbować. I kiedy mi odpalił i zobaczył ten widok z pierwszej osoby, drzewa, kopalnie, owce, zakochałem się w Minecraft'cie. Była to wersja BETA 1.2_02 i do dziś twierdze, że jest to najlepsza wersja Minecraft. I tak gram do dziś, jakoś w wersji 1.7 kupiłem premium i nie dziwie się osobom, które twierdzą, że Minecraft to "kwadratowe gówno", bo sam tak twierdziłem, zanim nie zagrałem. Minecraft jest świetny i nawet jeśli Cube world go przebije, albo Mojang przestanie go aktualizować to będę nadal grał i uważał, że są to miłe spędzone "godziny" gry na kopanie kamienia :)

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Pierwszy raz styczność z Minecraftem miałem w 2011 roku. Minecrafta polecił mi mój kolega. Pierwszym co zrobiłem, to stworzyłem świat, chwilę pograłem i zaczęła się noc. Na początku nie wiedziałem jak się buduje i moim oczom ukazał się pająk (myślałem, że to jakiś goblin). Gdy zginąłem na swoim 1 świecie postanowiłem, że wejdę na YT i poszukam jakichś poradników/filmików do MC, pierwszą osobą która mi się spodobała był właśnie JJayJoker. Od 2 lat gram nie przerwanie w MC. Najgorsze jest tylko to, że gra jest pisana na javie :C

Opublikowano

moj pierwszy raz w minecraft

Pewnego dnia w szkole slyszalem jak kolega mowil o tej grze pomyslalem se WTF? co to minecraft.potem jeszcze z nim o tym rozmawialem i zaciekawilo mie.Po powrocie do domu weszlem na stronkevi pobralem minecrafta w pierwszym swiecie zobaczylem drzewo i krowe i zakochalem sie od razu w tych pikselach i kwadratach.Potem zaczolem ogladac filmu na yt i nagle a Booom stwierdzilem ze to zarabistaa a ze mozna bylo grac multiplayer to azmi szczene powalilo i tak zaczolem grac nigdy mi sie tonieznudzi

moj pierwszy raz w minecraft

Pewnego dnia w szkole slyszalem jak kolega mowil o tej grze pomyslalem se WTF? co to minecraft.potem jeszcze z nim o tym rozmawialem i zaciekawilo mie.Po powrocie do domu weszlem na stronkevi pobralem minecrafta w pierwszym swiecie zobaczylem drzewo i krowe i zakochalem sie od razu w tych pikselach i kwadratach.Potem zaczolem ogladac filmu na yt i nagle a Booom stwierdzilem ze to zarabistaa a ze mozna bylo grac multiplayer to azmi szczene powalilo i tak zaczolem grac nigdy mi sie tonieznudzi

Opublikowano

u mnie bylo dosc ciekawie,wszyscy koledzy zaczeli grac w MC i namawiali "oj wez pobierz bo fajna gierka" to odpowiedzialem im A co to za gowno,wszystko z pikseli jak wy mozecie na to patrzec,moje okna maja lepsze kanty od tych klockow.Namawiali i namawiali az to pobralem.Pierwsze co zobaczylem to zbudowany przez nich zamek,a sam prawie osleplem od pikseli(2 dni nie chcialo mi sie grac w gry xD)Ale po tygodniu podejscie numer 2 zaczalem grac oczywiscie w oparciu o minecraft wiki.Ja zadnego youtubera nie ogladalem,jedyna pomoc to crafting z minecraft wiki.

@up gratuluje 100 postow xD

mca.png
Opublikowano

Ja minecraft'a odkryłem przeglądając kiedyś youtube, i nagle w ,,Polecane" pojawił się jeden z poradników CTSG.

Znalazłem grę na chomikuj, pobrałem, i zacząłem grać.

Spodobała mi się od razu ! Bardzo lubię gry sandbox, a do tego jeszcze survival ? Ta gra była dla mnie idealną pozycją !

Opublikowano

Grać w Minecraft'a zacząłem z nudy.Wcześniej grałem tylko w Metin'a ale stał się on dla mnie już zbyt nudny i monotonny, więc postanowiłem spróbować swoich sił w MC.O Minecrafcie słyszałem już wiele razy, a że mi się bardzo nudziło to go pobrałem i zrobiłem konto.Na początku trudno było mi wejść do gry, bo nie wiedziałem jak się zalogować (nie wiedziałem że trzeba mieć premium).W końcu udało mi się wejść do gry.Wylądowałem w dżungli, na czubku drzewa.Na początku pozwiedzałem troszkę świat i zacząłem budować lepiankę z ..piasku xD Potem postanowiłem stworzyć nowy świat i troszkę na nim pograłem ale najbardziej zaciekawił mnie Multiplayer.Do dzisiaj gram tylko na Multi.

Opublikowano

Ja zacząłem grac w minecrafta od wersji beta 1.6.6 , zobaczyłem że kolega w to gra to ja też sobie pobiorę i pogram . wylądowałem gdzieś w lesie . Nazbierałem materiałów , i poszedłem przed siebie. Ujrzałem ocean a w nim kałamarnice , których się oczywiście bałem żeby mnie nie zjadły , później wybuchło mi przed nosem zielone coś .. , oczywiście uciekłem xD . Nie wiedziałem jak scraftować wiele rzeczy ,np. łóżko :) zamiast wełny chciałem gravel dać >.< . Odwiedziłem yt , seria jjayjoker se myślę obejże sobie, nauczę się czegoś, oglądałem odcinek po odcinku i potem jakoś mi tam w grze szło :). ale chyba najlepsze co poznałem w tej grze to multiplayer ^^ - taa serwery hamachi :D to było coś

Opublikowano

Gram od 1.2 coś tam.

Także na początku widziałem filmy na YT ale stwierdziłem co za kicha.

Później n grę namawiał mnie kumpel. Wyśmiałem go trochę.

A pewnego dnia wpadam do niego aby pożyczyć jakiś hardware a on stawia klocki.

Popatrzyłem godzinkę.

Potem pożyczyłem MC do domu , a potem wsiąkłem.

I tak zostało.

tkdy.jpg

Opublikowano

O minecraftcie powiedzieli mi kumple. Osobiście jak looknąłem na ss w google nawet nie próbowałem jej pobierać a kumpli może nie tyle co wyśmiałem ale powiedziałem im co myślę o tej grze. Ale w pewien baardzo nudny wieczór pobrałem grę odpaliłem i co? I zacząłem grać! Dobre 3h bite spędziłem jak pobrałem. Mój pierwszy domek to lepianka ;P To były czasy

Potem kupiłem premium i mam do dzisiaj

Opublikowano

Ja zacząłem grać w minecrafta bo namówił mnie do tego mój znajomy a potem mój wujek ;d Warto bylo zacząć grać. Wszystkie rzeczy związane z minecraftem dowiedziałem się od legendarnego JJayJokera i do dziś pamiętam dźwięk wykopanego dirta i zniszczenie stone ręką na wersji beta 1.5 ;d

Opublikowano

Zacząłem grać w mc gdy zobaczyłem dziwny filmik z yt. Na początku szło bardzo źle, nie wiedziałem jak się rąbie drzewo ręką ale po jakimś czasie odkryłem jak to się robi. Gra wyparła na mnie ogromne wrażenie i nigdy nie przestałem w nią grać.

Opublikowano

Moja historia :)

Mój kolega pokazał mi grę gdy była alpha

,ściągam włączam i błąd ,pomyślałem "e tam ,jakaś badziewna gra".Oczywiscie MC do kosza :)

Z 2 tygodnie pózniej mój kuzyn pokazał mi MC (tym razem sie włączył :D) Powiedział jeżeli przetrwam jedną noc to mi powie o co chodzi ,pomyślałem ok co za problem :)

Nadeszła noc... słyszę coś jakiś dźwięk jakby ktoś chodził. Miałem taką srake że bałem sie z drzewa zejść :D

Słyszę zombiaki ,pająki minęło z 5 minut i nagle BUM szkielet we mnie trafił , ja spadłem na dole 3 zombiaki 2 pająki i oczywiście szkielet .

Ja uciekam po drodze creeper pól HP mi zjechał :) Patrzę a tu ranek "ZBAWIENIE" przeżyłem więc mi powiedział co i jak ,pomyślałem - CO TO K***A JEST ?!

Zaczęłem oglądać JJJocker'a i nagle stał sie taki łatwy ten 'Minkraft'.

Tak to sie zaczęło :D

Opublikowano

Nudziłem się we ferie i się znajomego zapytałem jaką grę mi poleca. Polecił mi minecraft'a. Odpaliłem i wbiłem na singla. Moje pierwsze wrażenie? Nie wiedziałem kompletnie nic o tej grze. Nie wiedziałem jaki jest jej cel. Doszła do tego jeszcze grafika oraz mała ilość FPS. Wyłączyłem grę z wielkim oburzeniem. Później wieczorem znajomi jeszcze raz zmusili mnie do zagrania. Wtedy powoli zacząłem ogarniać MC. Postanowiłem dać tej grze szanse. Obejrzałem kilka poradników od CTSG a później douczyłem się samemu ;)

Opublikowano

....1.6 Beta. Bez sprintu, endu, potek, enchantu. Tylko epickie góry. Pierwsza styczność była u kumpla na serwerze. Dostałem tylko kilof. To zacząłem nim kopać trawę, potem mi powiedzieli o /give i wytłumaczyli co do czego i dali "id list. Kiedyś ten minecraft był trudny. Jak grałem na czysto to było trudno przetrwać, kilka prawdziwych dni się chowało po jaskiniach. Trudno było znaleźć węgiel. To były dobre czasy, płynęły powoli ale od wejścia 1.7.3 do teraz dla mnie minęła tylko chwila.

Opublikowano

Ja zaczynałem na becie 1.4....

Jak to mój kolega mówi - "To był Miencraft"... Było cięzko, trzeba było się wykazać większą kreatywnością :D

Dziś MC jest zbyt prosty, ale lubię tę grę, bo tak na prawdę tworze sobie swój świat :D

"SECOND LIFE"

IP: 46.29.21.141:5002

www.2nd-life.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...