Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

za co ile dostaje sie expa

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka jest jakis dokladny spis że np jak czołgiem is zbije całe 100% innemu is to dostane tyle i tyle dośw? Ciekawi mnie to bo ostatnio miałem bitwe w której dostałem specjaliste i miałem mniej expa od 2 bitwy gdzie miałem tyle samo dmg a 4 fragi... od czego przede wszystkim zależy ilość expa?

Opublikowano

Nie ma dokładnego spisu ile się dostaję expa za np. 300dmg.

1. Za uszkodzenie czołgu przeciwnika
2. Za krytyczne uszkodzenia czołgu przeciwnika. Różnica poziomu czołgów też jest brana pod uwagę. Jeśli zadajesz uszkodzenia dla czołgu który jest wyżej w randze tym więcej doświadczenia dostajesz.
3. Za wykrycie czołgu przeciwnika. Za wykrycie SPGs dostaje się więcej doświadczenia niż podczas wykrycia pozostałych czołgów.
4. Bonusowy exp za wykrycie przeciwnika który ostrzeliwuje twoich sojuszników
5. Bonusowy exp za zniszczenie czołgu przeciwnika. Różnica poziomu czołgów jest brana pod uwagę.
6. Bonusowy exp za przejmowanie bazy przeciwnika. Doświadczanie jest przyznawane proporcjonalnie do czasu przebywania w bazie przeciwnika.
7. Bonusowy exp za zrestartowanie pasku czasu podczas przejmowania przez wrogów bazy. Doświadczenie jest dawane proporcjonalnie do %HP zabranego dla przeciwnika który jest w obrębie bazy.
8. Bonusowy exp za przeżycie bitwy.
9. For "active battle actions" - shooting in some radius from the enemy and being in the radius of enemy fire. You don't get much but it still influences your experience gain.
10. Im więcej uszkodzeń zadała Twoja drużyna stronie przeciwnej tym wiecej doświadczenia cały team dostanie.
11. Bonusowy exp jeśli Twoja drużyna wygra bitwę: +50% dla każdego gracza.

Skopiowane z jakiegoś forum.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

czyli z tego co wyczytałem najwięcej expa dostanie się za zniszczenie czołgu okupującego baze?

i jeszcze jedno co do 10

Lepiej zniczyczyć all czołgi przeciwnika niż okupować baze?

Opublikowano

czyli z tego co wyczytałem najwięcej expa dostanie się za zniszczenie czołgu okupującego baze?

i jeszcze jedno co do 10

Lepiej zniczyczyć all czołgi przeciwnika niż okupować baze?

Za zbijanie i capowanie leci sporo effi i kasy. Expa najwięcej dostajesz za dmg czołgów które podświetliłeś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...