Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Algoria w ich client ;-)

Aturururu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cóż, ponieważ na forum algori dostaje ciągle bana za pisanie prawdy + tematy moje są usuwane to napiszę tutaj, bo tu mi gówno zrobią. ;>

Otóż...

W cliencie jakże przewspaniałego serwera Algoria, tworzonego przez Hikariego, Sensula i Badara znajduje się bardzo ciekawy wirus, a dokładnie...

https://www.virustotal.com/pl/file/b297351cf23c9ece0b960bbf68b343bfa849bafcf3e7fbdcb3f3af21121aedf8/analysis/

UDS:DangerousObject.Multi.Generic Hmm, co to takiego?

Otóż po wynikach z google, można wpaść na ciekawy artykuł a dokładnie....

Ale na niekorzystne strony, istnieją cyberprzestępcom, którzy mogą natchnąć nasze komputery z malware jak UDS: DangerousObject.Multi.Generic która może całkowicie zniszczyć komputer, a nawet powoduje utratę prywatności. Dlatego natychmiast usunąć UDS: DangerousObject.Multi.Generic z komputera z systemem Windows do odparcia wszelkich szkodliwych konsekwencji.

Dziwi mnie to, że nie chcą wyjaśnić skąd się ten wirus tam wziął, tematy moje znikają a bany za prade lecą... cóż...

Wirus jest do wyciągania danych, ale można go również wykorzystać na inne sposoby... między innymi do sterowania siecią osoby zainfekowanej co by mogło się równać z tym, że serwer jest podstawką do tworzenie bootneta ;)

Pozdrawiam, jeżeli napisałem w złym dziale, to proszę o przenisienie, nie moge pisać w prezentacjach wiec umieszczam to tutaj do wgladu graczy.

@

zapewne bedzie pierdolenie, ze ten wirus jest potrzebny do działania klienta :/ lecz tu taki chuj, ehheheheheehehe

;)

kocham se juliette, bo se moge, i se bede kochac, heshehsheshesheshehs

Opublikowano

Podsumowując jest to wirus w stylu keyloggera i niech nie kręcą bo sam wiem do czego jest zdolny Sensual :]

Mogę wiedzieć dlaczego administracja MPCforum nic z takimi przypadkami nie robi? Jawnie wrzucają wirusa użytkownikom forum a Wy zero reakcji.

To tak jak bym dał DL np do modelu moba w pliku msm wrzucił keya, każdy by pisał, że rozsyłam wirusy a Wy byście mieli wyjebane?

Chyba po coś jest wymagany skan i powinniście coś z tym robić.

Takie jest moje zdanie.

1011932_514376648616209_1943977858_n.png
Opublikowano

Administracja MPC od razu powinna to sprawdzić, zbanować zalożycieli serwera, oraz natychmiastowo usunąć klienta oraz reklame serwera. Dzięki samej reklamie na MPC gra obecnie online 1.500 osób!

Opublikowano

Mogę wiedzieć dlaczego administracja MPCforum nic z takimi przypadkami nie robi? Jawnie wrzucają wirusa użytkownikom forum a Wy zero reakcji.

To tak jak bym dał DL np do modelu moba w pliku msm wrzucił keya, każdy by pisał, że rozsyłam wirusy a Wy byście mieli wyjebane?

Takie jest moje zdanie.

Spokojnie sprawa była omawiana wraz z Liderem działu :]

Osoba zgodnie z Regulaminem dostaje perma.

Opublikowano

Takie jest moje zdanie.

Juz raz byla taka akcja z Avalonem V2, gdzie był backdoor, to sprawe w swoje ręce wział kokosz i zlecił robote tym codders team to teraz tez tak powinnobyc...

Opublikowano

No i co teraz mam zrobić jak chce zagrać ale nie mogę bo podobno w cliencie jest virus? Da się go później jakoś usunąć bez żadnych strat?

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Że tak nazwę "dzieciarnia" się bierze za robienie czegoś czego nie potrafią.

Permy na IP osób z Teamu Algoria + jeśli ktoś ma jakieś maszyny to rozwalić im serwer w piz*u xD

JI5Zwld.png

Opublikowano

No i co teraz mam zrobić jak chce zagrać ale nie mogę bo podobno w cliencie jest virus? Da się go później jakoś usunąć bez żadnych strat?

Możesz próbować, jednak jak Ci się wgryzie w kompa to możesz mieć z nim problemy takie jak z Win32 Sality(nie wiem czy ktoś kojarzy to ścierwo), z Sality walczyłem 34 godziny, combofixy i różne antyvirusy nie dawały sobie rady :P dopiero avg dał radę.

@Topic, a niby taki porządny team, a tu taka wtopa. Zepsuli sobie reputację.

1367591241-U459639.png

Opublikowano

Jeżeli Twój AV wykrył wirusa, to zapisał go do bazy danych z czego możesz go usunąć. Nic Ci nie zrobi jeżeli się go pozbędziesz i od momentu pobrania klienta nie logowałeś się na żadne ważne strony.

http://www.mpcforum.pl/topic/1005623-tut-gra-po-algoriapl/

owd7.png

Opublikowano

Autorze tematu, w jakim kliencie teraz nie ma wirusa? Triador - wirus i wielki szum, Algoria - wirus i wielki szum ... i tak dobrze wiemy, że w każdym kliencie serwa bedzie wykrywać wirusa :f

fearless :
zaczęcie przygody z nimi : 23 sierpnia 2012
zakończenie przygody z nimi : 6 sierpnia 2013

Pozdrawiam osoby które w gildii są od początku - tylko te osoby tworzą tą gildie

Opublikowano

Spokojnie sprawa była omawiana wraz z Liderem działu :]

Osoba zgodnie z Regulaminem dostaje perma.

Szkoda, że kilkudniowa zwłoka a działacie dopiero gdy ktoś wam coś wypomni.

Przez taki serwer jak Algoria Wy też tracicie w oczach użytkowników.

Moim zdaniem powinniście wprowadzić zatwierdzanie serwerów na forum... Albo nie bo kolejna korupcja z wielu by była na tym forum...

Opublikowano

Autorze tematu, w jakim kliencie teraz nie ma wirusa? Triador - wirus i wielki szum, Algoria - wirus i wielki szum ... i tak dobrze wiemy, że w każdym kliencie serwa bedzie wykrywać wirusa :f

Natomiast jest różnica pomiędzy wirusem, a "wirusem". W większości klientów coś Ci może wykryć, ale z reguły to są zwykłe błędy w rejestrach, a nie keyloggery :)

owd7.png

Opublikowano

ale w triadorze nie miałeś wirusa do wykradania danych ziomeczku ;-) w clientach sa wirusy tkore moga byc potrzebne do dzialania patchera, fakt... ale to nie sa wirusy typu keylogger xD

Opublikowano

W innych clientach virusa wykrywało w bince - to standard, ale jak wykrywa takiego poważnego virusa to wiesz..

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Kazdy serwer ma wirusa jakiegos ;) Ale to zalezy od zabezpieczen serwa jesli ma lepszy to wirus jest niby powazniejszy a tak nie jest . np . Nexanity i inne serwery tez mialy takie wirusy i co? nic nie komu sie nie stalo to nie placzcie . PS. Harnasiek nie placz bo nie umiesz grac bez wh i bsa i juz serwer hejtujesz .

Opublikowano

Owszem będzie bo nikomu się nie chce najpierw w 100% wypakować binki a potem dopiero spakować...

Ale na innych serwerach wywala Ci jakieś śmieszne wirusiki a nie takie jak w przypadku Triadora czy Algorii czyli podpinanie pod botneta. -.-

Widać, że jesteś zielony w temacie.

Kazdy serwer ma wirusa jakiegos ;) Ale to zalezy od zabezpieczen serwa jesli ma lepszy to wirus jest niby powazniejszy a tak nie jest . np . Nexanity i inne serwery tez mialy takie wirusy i co? nic nie komu sie nie stalo to nie placzcie . PS. Harnasiek nie placz bo nie umiesz grac bez wh i bsa i juz serwer hejtujesz .

Akurat w przypadku Nexanity to tylko Isamu rzucił plotkę bo tracił graczy a skradzione konta były przez pewną osobę z forum z nickiem na literę "I" ;)

Opublikowano

najlepszy Antywirus Eset nic nie wykrywa. A powiem wam jedno. Po spakowaniu kilku plików np themidą zawsze będzie wirus.... Tylko że on nic nie robi bo jest nieprawdziwy.

To przez zabezpieczenie i ukrycie kodu.... Można się o tym przekonać wpinając aplikację w bios. Ładnie się wypakuje i nie będzie tego wirusa.... Bo nie będzie ukrytego kodu aplikacji.

Porównajcie sobię exeka metin2.pl. Przeskanujcie wypakujcie i zobaczycie. Różnica w tym że wirusy będą się różniły nazwą.... np trojan robak.

Ja nie mam antywira przez kilkanaście lat na 1 z pc. nigdy nic nie straciłem ani system mi nie padł. A dokonuję z niego nawet przelewów bankowych + pobieram multium plików z neta....

Opublikowano

ale ja mam wh i bs-a na serwer i jeszcze dzisiaj go udostepnie jezeli sprawa sie nie wyjasni, juz pare osob mi plakalo ze mam offnac wh albo im wrzucic, nie znasz sie - wypierdalaj mi z tematu : DDD

@up

najlepszy Antywirus Eset nic nie wykrywa.

od kiedy to jest najlepszy antywirus? jak masz darmowa wersje to wez nawet sie nie odzywaj xD poza tym jak ty pakujesz wszystkie wirusy do jednego worka to nie mamy o czym rozmawiac skoro roznia sie one tylko nazwa

Opublikowano

Administracja MPC od razu powinna to sprawdzić, zbanować zalożycieli serwera, oraz natychmiastowo usunąć klienta oraz reklame serwera. Dzięki samej reklamie na MPC gra obecnie online 1.500 osób!

hahahhahahahhaahhahahahahahah z mpc 1500+ osób ahahahahhahahaha dobre tylko że hikari nagrywał a on ma 10 tys subów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...