Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[I]Minecraft in HD? - The Forest

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

R

E

K

L

A

M

A

!

Cześć!

Otóż wkrótce ma wyjść nowa gra, coś w stylu minecraft, a nawet lepsze!

Oto Opis:

The Forest to pierwszoosobowy horror FPP z silnymi elementami survivalowymi. Grę wyprodukowało studio SKS Games, mające na koncie mobilne End Night. Firmę założyli ludzie, którzy wcześniej pracowali nad efektami specjalnymi w takich filmach jak Tron: Legacy czy 300.

Wcielamy się w mężczyznę, który jako jedyny przeżył katastrofę samolotu pasażerskiego. Morze wyrzuca go na brzeg tajemniczej wyspy, która początkowo wydaje się bezludna, a bohater, niczym Robinson Crusoe, stara się przetrwać budując schronienie i szukając pożywienia. Szybko jednak okazuje się, że rozbitek nie jest na wyspie sam, oprócz niego w dżungli kryje się plemię mutantów - kanibali.

Tytułowy las jest pełni w dynamiczny - pogoda ciągle się zmienia, a rośliny rosną i więdną, do tego dochodzi cykl dobowy oraz symulacja przypływów i odpływów. Na wyspie umieszczono również rozległy system podziemnych jaskiń i łączących je tuneli, zaś gracz otrzymuje pełną swobodę eksplorowania świata. Istotną rolę odgrywają tu elementy survivalowe; musimy ścinać drzewa, aby uzyskać drewno na opał lub jako budulec schronienia, konieczne jest także szukanie pożywienia - polowanie na zwierzęta oraz uprawa roślin.

W dzień jesteśmy relatywnie bezpieczni - jedyne zagrożenia wiążą się z przetrwaniem na wyspie - za to w nocy musimy odpierać ataki mutantów. Rozbudowany system rzemiosła pozwala na konstruowanie własnego uzbrojenia oraz pułapek, a gra oferuje również elementy skradankowe i często najlepszym sposobem na przeżycie jest unikanie kontaktu z kanibalami. Co ciekawe, plemię mutantów nie zachowuje się jak zwierzęta - każdy z nich posiada własne wierzenia, tradycje oraz związki z innymi członkami klanu.

Trailer gry:

Data wydania:

grudzień 2013 ( światowa data premiery )

obecnie brak planów wydania ( w Polsce )

grudzień 2013 ( premiera w USA )

Więcej informacji na Gry-Online

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=21051

Podoba się? - Lajknij! xD

Mi się gra podoba, a jaka jest twoja Opinia?

Opublikowano

Ci co nie potrafią się normalnie zachować tylko dlatego, że gra im się nie podoba powinii zostać od razu banowani na forum.

Co do samej gry obejżałem tylko trailer alpha i już widzę, że raczej w tą gre nie zagram chyba, że tylko dla walki z zombie :3 ponieważ mapa o ile się nie myle będzie ciągle ta sama :/ i jeszcze najgrosze to, że nie będzie można się ukazać kreatywnością budując budynki jako iż będą chyba tam same gotowce :/ ciekawe jakie będą wymagania

Opublikowano

Dość ciekawy projekt.

Btw. Jak włączyłem trailer, zostawiłem i zacząłem czytać temat i do tego mam dość głośno słuchawki nagle w 0:59 sekundzie takie jeb nagłe, wystraszyłem się ; <

Opublikowano

Normalnie jak Robinson Crusoe ! :D Jestem ciekaw tej gry : ) Minecraft to przejadka już :D

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Wygląda ciekawie :3 I grafika ładna, podoba mi się.

Opublikowano

Nic nie dorówna wujkowi Majnkraftowi, jak sobie wezmę realistic texture pack to grafika nawet przewyższa shit na filmiku ^^

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

Zgadzam się to minecraft, a ta gra to 2 różne rzeczy po prostu tryb survival taki sam. Więc o co ci dzieciaku chodzi?(bo inaczej cię nazwać bez obrazy nie można)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...