Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]WoT wyłącza się sam .

MrVessu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Mam problem z World of Tanks . Otóż gdy gram , gra zacina się , wyskakuje biały ekran i muszę wyłączyć ją i uruchomić od nowa . Nie wiem co z tym zrobić . Proszę o pomoc .

Opublikowano

Reinstal zrób

Spróbuję . Pogram do końca dzisiejszego dnia, a wieczorem usunę i zostawię na nockę , żeby sie pobierał .

Opublikowano

To wykasuj cały res_mods/0.8.7 i będzie dobrze.

A mogę zostawić XVMa i Celownik , czy wszystko wywalić ?

Opublikowano

Usuń wszystko i potem wgraj od nowa i powinno śmigać, miałem podobnie tylko mi się bitwa nie włączała.

Zrobione . Teraz pojeździmy i zobaczymy .

Usuń wszystko i potem wgraj od nowa i powinno śmigać, miałem podobnie tylko mi się bitwa nie włączała.

Niestety ... to samo .

Opublikowano

Jak tak będzie dalej to reinstal na pewno pomoże

Aha . Więc przez noc bd się pobierało . Jutro dam znać , czy działa .

Opublikowano

Jak tak będzie dalej to reinstal na pewno pomoże

Niestety ... wyłączyło się . Na razie 1 raz . Zobaczymy co dalej .

Opublikowano

Mi pomogła zmiana sterowników karty graficznej na starsze. Kliknij jeszcze prawym na moj komputer > zarządzaj > podglad zdarzen > Dzienniki systemu windows > Aplikacja, i poszukaj zdarzen zaraz po wylaczeniu wota,

@EDIT zamiast własciwosci zarzadzaj.

4758463064.png

Opublikowano

Mi pomogła zmiana sterowników karty graficznej na starsze. Kliknij jeszcze prawym na moj komputer > wlasciwosci > podglad zdarzen > Dzienniki systemu windows > Aplikacja, i poszukaj zdarzen zaraz po wylaczeniu wota,

Nie mam tego :(

Mi pomogła zmiana sterowników karty graficznej na starsze. Kliknij jeszcze prawym na moj komputer > wlasciwosci > podglad zdarzen > Dzienniki systemu windows > Aplikacja, i poszukaj zdarzen zaraz po wylaczeniu wota,

Przywróciłem stare sterowniki . Dobra pogram i napiszę .

Mi pomogła zmiana sterowników karty graficznej na starsze. Kliknij jeszcze prawym na moj komputer > zarządzaj > podglad zdarzen > Dzienniki systemu windows > Aplikacja, i poszukaj zdarzen zaraz po wylaczeniu wota,

Nie pomaga .

Opublikowano

Nazwa dziennika:Application
Źródło: Microsoft-Windows-CAPI2
Data: 2013-07-29 08:05:56
Identyfikator zdarzenia:4107
Kategoria zadania:Brak
Poziom: Błędy
Słowa kluczowe:Klasyczny
Użytkownik: Nie dotyczy
Komputer: Komputer
Opis:
Nie można wyodrębnić listy głównej innych firm z pliku cab automatycznej aktualizacji z: <http://www.download.windowsupdate.com/msdownload/update/v3/static/trustedr/en/authrootstl.cab>, wystąpił błąd: Wymagany certyfikat jest poza okresem ważności, co wynika z weryfikacji bieżącego zegara systemowego lub sygnatury czasowej.
.
Kod XML zdarzenia:
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-CAPI2" Guid="{5bbca4a8-b209-48dc-a8c7-b23d3e5216fb}" EventSourceName="Microsoft-Windows-CAPI2" />
<EventID Qualifiers="0">4107</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8080000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2013-07-29T06:05:56.468688000Z" />
<EventRecordID>5579541</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="1200" ThreadID="1260" />
<Channel>Application</Channel>
<Computer>Komputer</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>Wymagany certyfikat jest poza okresem ważności, co wynika z weryfikacji bieżącego zegara systemowego lub sygnatury czasowej.
</Data>
</EventData>
</Event>
Skopiowałem całą tabele .
Opublikowano

Nazwa dziennika:Application
Źródło: Microsoft-Windows-CAPI2
Data: 2013-07-29 08:05:56
Identyfikator zdarzenia:4107
Kategoria zadania:Brak
Poziom: Błędy
Słowa kluczowe:Klasyczny
Użytkownik: Nie dotyczy
Komputer: Komputer
Opis:
Nie można wyodrębnić listy głównej innych firm z pliku cab automatycznej aktualizacji z: <http://www.download.windowsupdate.com/msdownload/update/v3/static/trustedr/en/authrootstl.cab>, wystąpił błąd: Wymagany certyfikat jest poza okresem ważności, co wynika z weryfikacji bieżącego zegara systemowego lub sygnatury czasowej.
.
Kod XML zdarzenia:
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-CAPI2" Guid="{5bbca4a8-b209-48dc-a8c7-b23d3e5216fb}" EventSourceName="Microsoft-Windows-CAPI2" />
<EventID Qualifiers="0">4107</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8080000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2013-07-29T06:05:56.468688000Z" />
<EventRecordID>5579541</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="1200" ThreadID="1260" />
<Channel>Application</Channel>
<Computer>Komputer</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>Wymagany certyfikat jest poza okresem ważności, co wynika z weryfikacji bieżącego zegara systemowego lub sygnatury czasowej.
</Data>
</EventData>
</Event>
Skopiowałem całą tabele .

Nie wiem czy to powoduje crash wota ale tu masz opis jak pozbyć się tego błędu:

Otwórz wiersz polecenia. Aby to zrobić, kliknij przycisk Start

Przycisk Start

, kliknij polecenie Wszystkie programy, kliknij polecenie Akcesoria, a następnie kliknij polecenie Wiersz polecenia.

W wierszu polecenia wpisz następujące polecenie, a następnie naciśnij klawisz ENTER:

certutil -urlcache * delete

Uwaga Polecenie certutil należy uruchomić na stacji roboczej każdego użytkownika. Każdy użytkownik powinien się zalogować i wykonać powyższe kroki 1 i 2.

Jeśli wygasły certyfikat został zbuforowany w jednym z lokalnych profilów systemu, należy usunąć zawartość kilku katalogów przy użyciu Eksploratora Windows. W tym celu wykonaj następujące czynności:

Uruchom Eksploratora Windows. W tym celu kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Wszystkie programy, kliknij polecenie Akcesoria, a następnie kliknij polecenie Eksplorator Windows.

Uwaga Aby uzyskać dostęp do katalogów, których zawartość ma zostać usunięta, należy wyświetlić ukryte foldery. W celu wyświetlenia ukrytych plików i folderów, wykonaj następujące czynności:

Kliknij pozycję Organizuj, a następnie kliknij pozycję Opcje folderów i wyszukiwania.

Kliknij kartę Widok.

Zaznacz pole wyboru Pokaż ukryte pliki i foldery.

Wyczyść pole wyboru Ukryj rozszerzenia znanych typów plików.

Wyczyść pole wyboru Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego.

Kliknij przycisk Tak, aby zamknąć ostrzeżenie, a następnie kliknij przycisk OK w celu zastosowania zmian i zamknięcia okna dialogowego.

Usuń zawartość katalogów wymienionych poniżej. (Ciąg %windir% oznacza katalog systemu Windows).

Uwaga Wyświetlony może zostać komunikat o braku uprawnień dostępu do folderu. W przypadku wyświetlenia takiego komunikatu należy kliknąć przycisk Kontynuuj.

LocalService:

%windir%\ServiceProfiles\LocalService\AppData\LocalLow\Microsoft\CryptnetUrlCache\Content

%windir%\ServiceProfiles\LocalService\AppData\LocalLow\Microsoft\CryptnetUrlCache\MetaData

NetworkService:

%windir%\ServiceProfiles\NetworkService\AppData\LocalLow\Microsoft\CryptnetUrlCache\Content

%windir%\ServiceProfiles\NetworkService\AppData\LocalLow\Microsoft\CryptnetUrlCache\MetaData

LocalSystem:

%windir%\System32\config\systemprofile\AppData\LocalLow\Microsoft\CryptnetUrlCache\Content

%windir%\System32\config\systemprofile\AppData\LocalLow\Microsoft\CryptnetUrlCache\MetaData

4758463064.png

Opublikowano

Powiedz jakie masz stery do karty graf i jaka karte graf.

Karta : NVIDIA GeForce GTX 550 Ti

Stery (ostatnio przywróciłem stare) : 8.17.12.8026

Opublikowano

Kur** za przeproszeniem . W tym Eksploratorze Windows nie ma nic oprócz standardowych folderów . Nawet jak zaznaczę , żeby pokazało ukryte foldery to jest to samo .

Opublikowano

widzę że masz karte z tej samej rodziny :P Ja mam gtx'a 560 i śmiga na 9.18.13(320.14)

A co do tego usunięcie tego błędu dochodzi do %windir%\ServiceProfiles\NetworkService\AppData\ i nie ma LocalLow . Tak jest we wszystkich .

@EDIT

Pobierają mi się sterki . jeszcze 10-13 min . Pogram , napiszę i zobaczymy

Opublikowano

widzę że masz karte z tej samej rodziny :P Ja mam gtx'a 560 i śmiga na 9.18.13(320.14)

Sterki zmienione . Dalej to samo . Ehh .

Opublikowano

Może spróbuj jeszcze usunąć folder:

C:\Users\********\AppData\Roaming\Wargaming.net\

Jeszcze:
Kliknij prawym przyciskiem myszy na "Mój komputer" i wybierz "Właściwości".
-Dalej, kliknij przycisk "Zaawansowane ustawienia systemu" po lewej
-W sekcji Wydajność kliknij na "Ustawienia"
-Wybierz zakładkę "Zapobieganie wykonywaniu danych"
-Zaznacz "Włącz funkcję DEP dla wszystkich programów...."
-Teraz kliknij przycisk "Dodaj .." , przejdź do katalogu gry World Of Tanks. (Domyślnie: C: \ Games \ World_Of_Tanks \)
-Wybierz WorldOfTanks.exe i kliknij przycisk "Otwórz".
-Kliknij "Zastosuj" i ponownie uruchom komputer.

4758463064.png

Opublikowano

Może spróbuj jeszcze usunąć folder:

C:\Users\********\AppData\Roaming\Wargaming.net\

Jeszcze:

Kliknij prawym przyciskiem myszy na "Mój komputer" i wybierz "Właściwości".

-Dalej, kliknij przycisk "Zaawansowane ustawienia systemu" po lewej

-W sekcji Wydajność kliknij na "Ustawienia"

-Wybierz zakładkę "Zapobieganie wykonywaniu danych"

-Zaznacz "Włącz funkcję DEP dla wszystkich programów...."

-Teraz kliknij przycisk "Dodaj .." , przejdź do katalogu gry World Of Tanks. (Domyślnie: C: \ Games \ World_Of_Tanks \)

-Wybierz WorldOfTanks.exe i kliknij przycisk "Otwórz".

-Kliknij "Zastosuj" i ponownie uruchom komputer.

Nie działa :( Ale jest jede + : trzyma dluzej bez wyłączenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...