Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Komputer-Pomoc przy wyborze

Keps™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko!

W te wakacje zasądzone, kupuje komputer.
Kwota jaką dysponuję to 3500 zł(Bez Windowsa)
W temacie "Polecane zestawy komputerowy na Lipiec 2013" zauważyłem komputer za około 3500.

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=70416&s=73528&s=73500&s=67056&s=77728&s=76074&s=77608&s=77562&s=15240

Tak mniej więcej wygląda ten komputer.
Chciałbym aby ktoś się wypowiedział na jego temat oraz jeśli mógł "przerzucił" te przedmioty na morele.net z racji tego że im bardziej ufam:P

Mój kolega napisał po tym jak pokazałem mu ten zestaw abym "wywalił" Palita i dał MSI bo jest tu cytuje:

a msi jest wydajniesza
i do tego cichsza
lepiej sie podkreca
mniej sie grzeje
szczegolnie pod obciazeniem
i mniej pradu ciagnie
od palita
a gigabyte jest p osrodku

Może ktoś to potwierdzić/obalić?:)
Pozdro.

GNLS-Soxic.png

Opublikowano

Karte bierz tą co jest, różnice między gigabyte, msi, czy też tego palita są minimalne i nie warto przepłacać. Jeżeli możesz to dopłać do tego zasilacza : http://techplanet.pl/produkty/zasilacze/silentiumpc-deus-m1-650w,38951.html

Modularny przez co będziesz miał porządek z kablami. ( Oczywiście z zwykłym też nie powinno być problemu, chociaż polecam dopłacić te pare zł. Ostatnio sam układałem kable w m23 i jest z tym troche zabawy.)

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Tak czy siak obudowe i tak wymienie na Gladiusa M40 :P
Dzięki, teraz już mogę spokojnie zamawiać komputer :)

@Edit
Kolega prosił abym to przekazał ;)

o grafike nikt nawet nie zwatpil
jak dla niego 10 dB jest minimalne
to niech sobie odkurzacz wlaczy podczas grania
tak mu napisz
tez bedzie minimalnie glosniej
wywal Palita bo bedziesz potem narzekal tak jak inni
co go kupili
bo kazdy patrzy ze jest tansza
tylko jak mozna dolozyc 50 zl do lepszej
to juz tego nie widza
ale wtedy wszystkie waty do tego goscia
ze jest glosna i nie do mnie

GNLS-Soxic.png

Opublikowano

Powiedz temu twojemu koledze żeby nie pierdzielił głupot i nie wprowadzał ludzi w błąd. Różnica miedzy tymi kartami jest minimalna, jedna ma pare stopni więcej w spoczynku, druga w obciążeniu, a trzecia znowu jest troche głośniejsza.

Uprzedzam przed zakupem, że w zestawie Sweet Jesus masz płyte z formatem mATX ( mniejszą ), jeżeli ci to nie przeszkadza to możesz brać.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/vAVXVh/

Z Małą pomocą tego kolegi dodał on kilka części.

2 Wentylatory Ja chce mieć więc ich napewno nie usune.

Nie ufam tym Deus M1 - chcesz to bierz, ale według mnie to nie jest kontrukcja sprawdzona w czasie.

Zamiast Gladiusa weź Brutusa M23, wtedy będziesz mógł kupić chłodzenie, które nie wiem, czemu wywaliłeś. Wentylatory dałbyś wtedy na górę, aby odciągały powietrze z chłodzenia CPU (albo wciągajły zimne powietrze ? Cholera, nie wiem teraz :D).

Zamiast tych Revolteców weź jednego Noiseblockera XL1/PL1.

Zastanów się, czy potrzebujesz takiej płyty głównej.

Opublikowano

Ale po co mi chłodzenie skoro nie mam zamiaru robić OC?
Ja się nie znam jaka płyta itp. Powiedział żebym taką dał to dałem.

GNLS-Soxic.png

Opublikowano

Ale po co mi chłodzenie skoro nie mam zamiaru robić OC?

Ja się nie znam jaka płyta itp. Powiedział żebym taką dał to dałem.

Jak nie wykorzystasz takiej ilości złącz, to nie bierz, bo to nie ma sensu.

A co do chłodzenia - nie zależy Ci na cichej pracy ? Dałem Fortis'a, bo jest niewiele droższy od Fera Pro, przynajmniej był, jak składałem zestaw :P.

BOX to suszara. A co do zasilacza - ten Deus ma modularne okablowanie, jednak w obudowach z cable menagement nie ma to dużego znaczenia, bo i tak wszystko poukładasz ;).

Opublikowano

Ułożyć tego nie ułoże bo mi tam już złożą komputer :P
Ważne żeby komputer spełniał swoje zadanie, był wydajny. Nie musi być cichy czy ładnie wyglądać :P

GNLS-Soxic.png

Opublikowano

Jak nie wykorzystasz takiej ilości złącz, to nie bierz, bo to nie ma sensu.

A co do chłodzenia - nie zależy Ci na cichej pracy ? Dałem Fortis'a, bo jest niewiele droższy od Fera Pro, przynajmniej był, jak składałem zestaw :P.

BOX to suszara. A co do zasilacza - ten Deus ma modularne okablowanie, jednak w obudowach z cable menagement nie ma to dużego znaczenia, bo i tak wszystko poukładasz ;).

i tak nie usłyszysz jak będziesz grał ;)

Opublikowano

i tak nie usłyszysz jak będziesz grał ;)

Nawet na Pentiumku słyszałem - nie to, że karta graficzna, którą wyjąłem, tylko chłodzenie procesora. Na wysokich obrotach wręcz wyło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...