Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reset mapy

kondi1221

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem.

Grałem na 1.4.7 na modach, miałem tam domek itp itd.

Chciałem jakoś przenieść ten domek i wgl na nowo wygenerowaną mapkę, okey pobrałem spc zaznaczyłem to i owo wklejam na nowy świad, wszystko git, ale nie ma nic w skrzynkach.

druga próba, poczytałem na necie, że istnieje coś takiego jak mcedit. Oki, pobrałem, odpalam wszystko ładnie przenosi, skrzynki ale, podmienia mi mody ;/

Np, macerator na jakiś inny blok itd itp, męczyłem się długo by jakoś go przenieść, ale stwierdziłem, że zostane na tamtym świecie, tylko mam taki problem, że na wersję 1.5.2 wgrałem moda na nowe rudy, i nie wygenerowały mi się w kopalniach pod domkiem ;/ wiem, że jak bym poszedł gdzieś dalej to by tam były ale już bardzo dalego zwiedziłem teren. I teraz pytanie dla was...

Mogę jakoś zresetować mapkę, by był domek i wszystko ale kopalnie by się na nowo wygenerowały jakieś nowe biomy z modów, czy jakiś inny pomysł jak przenieść domek w idealnym stanie albo jak wygenerować coś innego, proszę o bardzo szybko odp.

Z góry dziękuje, i pozdrawiam

Jeżeli pomogłem daj LIKE...

Jeżeli Nie to też taj LIKE...

Opublikowano

Można "zresetować" mape, wystarczy Ci seed mapy i generujesz mape na nowo, ale tym razem wpisujesz seed mapy, którą chcesz wygenerować. A co do przeniesienie domku, to szybciej by było jakbyś go przebudowała na creative, a itemy do skrzynek powrzucał niż męczyć się z spc lub mceditem. Jakbyś zaczął teraz, poszło by Ci szybko.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Można "zresetować" mape, wystarczy Ci seed mapy i generujesz mape na nowo, ale tym razem wpisujesz seed mapy, którą chcesz wygenerować. A co do przeniesienie domku, to szybciej by było jakbyś go przebudowała na creative, a itemy do skrzynek powrzucał niż męczyć się z spc lub mceditem. Jakbyś zaczął teraz, poszło by Ci szybko.

To, że moge na nowo mapke z seeda zrobić to wiem...

No nwm czy by szybciej było... oki domek ogrodzenie farmy itp itd to jakies 3-4h pracy, ale te wszystkie skrzynie, wszystkie rurki z buildcrafta troche by to trwało, ale wiesz co?

Może i masz rację, spóbuje zrobić na nowo przy okazji przebuduje sobie co nieco, ale proszę nie zamykać, tylko proszę podawać inne pomysły.

Opublikowano

Nie znajdziesz innego sposobu, z jednego modów itów ze skrzynek nie przeniesiesz tak łatwo.

Ja bym Ci po prostu radził grać na nowej wersji, od razu z tym modem.

Opublikowano

Dziękuje za pomoc, zbuduje sobie domek na gamemodze i powrzucam do skrzynek te itemki które miałem tam ale tylko te najcenniejsze i wywale spc...

Temat do Zamknięcia.

Opublikowano

1. Pobierz mapę z domkiem.
  2. Zresetuj mapę z domkiem.
  3. Ściągnij McEdit.
  4. Wytnij domek ze starej mapy.
  5. Wklej na nową.

Pozdrawiam i liczę na lajka xD

43754361846876289522.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...