Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grafika/Zakup.

MrLoL4421

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam już pisałem raz posta ale napisze do drugi raz, wiec tak moj obecny komputer sklada sie na

Procesor - AMD Athlon X2 5200+ ~2.50ghz.

Ram - 2gb.

Plyta Glowna - GA-M61PME-S2.

Zasilacz - Feel III 500ATX (500W)

No więc tak mam na oku tę kartę graficzną.

-

http://allegro.pl/ati-radeon-hd-5750...422637991.html

Pytanie 1. Czy ta karta wejdzie na ten sprzęt?

Pytanie 2. Czy zasilacz uciągnie ową kartę?

Pytanie 3. Czy jak już wszystko będzie ok tzw wejdzie karta itd, zagram w grę Infestation/WarZ chociaż na Medium A jak nie na Medium to na LOW? Prosze odpowiedziec na pytania podrawiam.

Opublikowano

Tak ten zasilacz ja "uciągnie" ale nie jest on markowy :( Domyślam się że chodzi o 5750. Prawdopodobnie będzie sie cieła :( Poszukaj innej np GTX 460 lub 7770 Ati

2309009450.png

Opublikowano

Oj ludzie ludzie.

Karta graficzna ktora chce kupic to HIS Radeon HD 5750, dlaczego mowicie ze jest slaba? Ja pisalem na elektroda i ludzie mowili ze jest dobra. Po za tym uzytkownik Reksio wam dobrze znany ma te samo karte graficzna firmy Vertex3D. Zasilacz ktory podalem to zasilacz ktory kupilem od uzytkownika Vaxus, a uzytkownik Vaxus sam powiedzial ze

zasilacz podola tej karcie, nie rozumiem was troche.

@Edit

Jeden koles z Elektrody polecil mi takie firmy owej karty

Gigabyte Radeon HD 5750 1gb DDR5

HIS Radeon HD 5750 1gb DDR5

ATI Radeon HD 5750 1gb DDR5

@up

Ta karta ktora w linku jest to jest HIS Radeon HD 5750 1gb DDR5.

Opublikowano

Oj ludzie ludzie.

Karta graficzna ktora chce kupic to HIS Radeon HD 5750, dlaczego mowicie ze jest slaba? Ja pisalem na elektroda i ludzie mowili ze jest dobra. Po za tym uzytkownik Reksio wam dobrze znany ma te samo karte graficzna firmy Vertex3D. Zasilacz ktory podalem to zasilacz ktory kupilem od uzytkownika Vaxus, a uzytkownik Vaxus sam powiedzial ze

zasilacz podola tej karcie, nie rozumiem was troche.

Zasilacz jest słaby. Uciągnie, ale nie zmienia to faktu, że ma niestabilne napięcia, które przełożą się na żywotność.

Miałem odpowiednik 5750/70 od Nvidii i jedyne, co mogę powiedzieć, to że jest słaby. Ale pod tego procka i tak nic lepszego bym nie dał (ba, to jest za dużo), więc można powiedzieć, że dobry wybór.

;).

Opublikowano

No to polecisz mi coś Jesusie pod konfiguracje tego kompa i zasilacz? Kurna tylko coś pewnego i nie drogiego Karta do max 160-180zl... Zasilacza nie bede wymienial od razu mowie. Chodzi mi tylko aby WarZ mi zadzialalo na Low/Medium z 30-40 Klatkami + Bede dokupywal 2gb Ramu jeszcze.

-Pzdr.

Opublikowano

Zasilacz jest niebezpieczny. Moga skoczyc napiecia i ci sie doslownie spali w ogniu pecet. A tak zaplacisz 140zl i masz pewnosc ze starczy ci na wiecej i jest bezpieczny.

Na allegro HD5750 widzialem jednego, 280zl. Zas HD4870, wydajniejszego duuuuuzoo, za 160zl widzialem 2 oferty i inne 250, 360 ...

Opublikowano

Jprdl, chodzi mi tylko zeby zadzialalo mi WARZ! BOze nie bede wymienial do kur... nedzy nowego zasilacza, Po prostu polecie mi jakąś karte pod ten zasilacz, nie bezepieczny no nie jest markowy ale w sumie z dupy wyciagniety tez nie jest, Karta graficzna do max 160-180zl pod ten zasilacz. Tylko tyle kolejne odpowiedzi typu wymien zasilacz bede ignorowal.

Opublikowano

http://allegro.pl/asus-ati-radeon-hd4870-1gb-ddr5-256-bit-krakow-i3415816747.html

Najlepsze w tej cenie i masz 50zl w kieszeni

Rozgladaj sie za hd4870, ale taniej chyba juz nie znajdziesz

Ew. jak za 190zl znajdziesz albo mniej hd4890 (sa na allegro sa 250zl wzwyz)

Ale HD4890 jest jeden na allegro 175zł

http://allegro.pl/hd4890-prolimatech-mk-13-i3403862104.html

, z dodatkowo coolerem cpu wiec moze tez ci sie przyda , jest wydajniejsza do 16% w fps w grach od hd4870. Wiec jak hd4890 wylicytujesz do 190zl to bedzie dobry deal, a jak nie to bierz hd4870 z linku co podrzucilem

Opublikowano

Panowie. Widze, że zebrało sie "stadko" krytyków zasilacza Feel i ... i po części macie rację! Ale problem dotyczy zasilaczy "starej" generacji oraz oznaczonych Feel I i Feel II.

Zasilacz działał u mnie prawie 2 lata, niestety kupno karty GTX 275 (ach, ta prądożernośc ;) ) zmusiło mnie do zakupu innego zasilacza !

Zresztą, na wspomnianym forum, też występują "specjaliści" którzy jedyne co mają do powiedzenia (nie znając specyfikacji - nie dziwię się) to:

...zastanowiłbym się też nad jak najszybszą wymianą zasilacza na coś markowego ponieważ aktualny zasilacz jaki posiadasz jest na czarnej liście i nie wiadomo co może w przyszłości zrobić z Twoim komputerem...

Są też tacy co wiedzą "co nie co":

nie sugeruj się tym , co niektórzy piszą o twoim zasilaczu (wyczytali , ze modecom feel jest na czarnej liście, ale nie potrafią doczytać które modele - mianowicie I i II) modecom feel III jest w miarę solidnym zasilaczem, jak ktoś miał z nim do czynienia i go sobie rozebrał, wie o czym piszę - elementy w nim zastosowane niczym się nie różnią od tych stosowancyh w Amacrox-ach czy też Chieftecach z tańszych serii...

Zasilacz pracował na GF 8800, GF 9800 i z jednym radkiem (nie pamiętam nazwy). Dodam, że zasilacz posiada osobne zasilanie do grafy (wiem, wiem, dziś, to nie rarytas)PCI-E 6-Pin :)

Reasumując. Zasilacz SPOKOJNIE uciągnie grafy z jednym zasilaniem (Może też z dwoma? Z przejściówką. Nie wiem, nie sprawdzałem). Nie jest, to TOP'owy zasilacz ale też nie jest pokroju Media, V Power, Whitenergy, Win, Xilence... czy inny badziew.

test

Opublikowano

Panowie. Widze, że zebrało sie "stadko" krytyków zasilacza Feel i ... i po części macie rację! Ale problem dotyczy zasilaczy "starej" generacji oraz oznaczonych Feel I i Feel II.

Zasilacz działał u mnie prawie 2 lata, niestety kupno karty GTX 275 (ach, ta prądożernośc ;) ) zmusiło mnie do zakupu innego zasilacza !

Zresztą, na wspomnianym forum, też występują "specjaliści" którzy jedyne co mają do powiedzenia (nie znając specyfikacji - nie dziwię się) to:Są też tacy co wiedzą "co nie co":Zasilacz pracował na GF 8800, GF 9800 i z jednym radkiem (nie pamiętam nazwy). Dodam, że zasilacz posiada osobne zasilanie do grafy (wiem, wiem, dziś, to nie rarytas)PCI-E 6-Pin :)

Reasumując. Zasilacz SPOKOJNIE uciągnie grafy z jednym zasilaniem (Może też z dwoma? Z przejściówką. Nie wiem, nie sprawdzałem). Nie jest, to TOP'owy zasilacz ale też nie jest pokroju Media, V Power, Whitenergy, Win, Xilence... czy inny badziew.

Vaxus, mam przejściówkę bez obaw, sprawdź PW. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...