Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak otworzyć dysk (nie dosłownie..)

.old

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siem. Otóż mam dysk 160 GB ATA. Chciałbym ten dysk otworzyć ale w znaczeniu, że mogę przeglądać na kompie lub laptopie co jes na tym dysku. Komputer ma wejścia SATA 2, więc nie wejdzie. Myślałem nad jakąś przejściówką, ale nie wiem czy to spowolni dysku. Więc co polecacie?

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Jak chcesz do laptopa podłączyć dysk z zewnątrz, aby go przeglądać :f ?

Kup sobie dysk przenośny, za 200zł 1Tb jest.

Fuck logic.

Opublikowano

Jak chcesz do laptopa podłączyć dysk z zewnątrz, aby go przeglądać :f ?

Kup sobie dysk przenośny, za 200zł 1Tb jest.

Fuck logic.

Chciałbym ten dysk otworzyć ale w znaczeniu, że mogę przeglądać na kompie lub laptopie co jes na tym dysku.

czytanie ze zrozumieniem ;3

Opublikowano

Tak, w kompie nie na IDE (czyli te szerokie). Aukcja już się skończyła, więc stąd wezme http://allegro.pl/bk604-adapter-przejsciowka-sata-ide-ata-2-kierunki-i3427044386.html?source=mlt

Kable w zestawie też dobrze, że są. Czyli kupię sobie tą "przejściówkę", zamontuję to do komputera i przerzuce ważne pliki na laptopa, sformatuje i będzie dysk :) A jeśli to podłączę to będę musiał jeszcze coś robić, czy jak zwykle włączy się komputer i będzie w "Mój komputer" 2 dysk. Już nie pamiętam ale na nim chyba był Windows XP (bo w starym kompie były 2 dyski i nw gdzie był system)

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Ustawiasz bootowanie na ten dysk który jest w kompie normalnie. Ale powinno być ustawione od początku. Będziesz miał w Mój Komputer po prostu drugi dysk.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Dziękuję, więc temat można zamknąć ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...