Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lanie-przemoc czy wychowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście.Wychowawcze bicie w granicach zdrowego rozsądku jest moim zdaniem jak najbardziej wskazane, bo wtedy daje się dziecku jakieś granice, rozumie, że jak zrobi to, to będzie dobrze, a jak to, to źle, więc daje mu się umiejętność rozróżniania dobra od zła i uczy szacunku wobec innych ludzi, np. nauczycieli w szkole.A dzisiaj większość rodziców otumanionych przez lewakcje media, wychowuje swoje dzieci całkowicie bezstresowo i potem dziwią się, że ich dziecko w wieku 15 lat, chla, pali, ćpa, zaszło w ciąże, kradnie, pyskuje, nie uczy się, chodzi na wagary, uważa, że w wieku 15 lat wie wszystko o życiu i nie jest już dzieckiem, że może robić, co mu się podoba itd.

Opublikowano

Bicie to przemoc, załóżmy że ktoś stosuje jako wychowanie wobec mnie chociażby paskiem po tyłku za zrobienie czegoś złego. Jako iż moja wrażliwość nie ma granic, 1 uderzenie w życiu powoduje u mnie nienawiść do tego człowieka który uderzył mnie do końca życia nie wspominając o ciągłym myśleniu o zabiciu tego kogoś. 1 zły ruch wobec małego a nawet i nastoletniego wrażliwego dziecka może spowodować że z małego chłopaczka wyrośnie kawał psychopaty nie panujący już nad sobą podczas ciężkich momentów. Nigdy w życiu nawet mi do głowy nie przyszło żeby zlać osobę którą się opiekuję i która robi coś złego. Według mnie jeżeli ktoś robi coś złego i jest to osoba młodsza to pod żadnym pozorem nie stosować agresywnych ruchów, jedynie wytłumaczyć dobrym sposobem żeby tego nie robiła.

Wytłumaczyć ? potem dziwki są a wieku 14 lat piją palą fajki i co ztego ? dostanie łomot to wie kto rządzi i jak ma żyć

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...